IRC-Galleria

HärkäviikotTiistai 08.01.2008 13:47

Härkäviikot alkoivat, eli jos suomentaa niin tarkoittaa sitä, että alkoi oikein oikein arki. Ennen vanhaan ruoka ja juoma oli vähissä näin Joulun jäljiltä ja pitkä lopputalvi ja kevät edessä. Oli pakko säästää kaikkea. Ei tekisi pahaa meille tämänkään päivän eläjille.

Meillä nämä viikot näkyy sillä lailla, että herkut on vähissä ja arvossa on kotiruoka, mahdollisimman paljon itsetehty. Minulla on 8 viikon ruokalista, joka kiertää. Toki sovelletaan, mutta pääsääntöisesti noudattelen sitä. Lista on hyvästä keittokirjasta, joten ohjeetkin ovat lähellä, ei tarvitse etsiä.
On paljon helpompi tehdä kaupassa ostoksia, kun tietää mitä hakee. Ostan viikon perustarvikkeet kerralla ja lisukkeita silloin tällöin. Ei tarvitse miettiä mitähän sitä taas tänään tekisi ruoaksi. Ja joskus voi tehdä parin päivän ateriat valmiiksi, ei tarvitse kun lämmitellä. Aikaa ja rahaa säästyy paljon, kun ei tule tehtyä impulssiostoksia, eikä puolivalmiita tai valmiita pöperöitä ilmesty jääkaappiin homehtumaan. Ja yllätys yllätys jääkaapissakin on paljon enemmän tilaa, kun siellä on vain tarpeellista ja silti mitään ei puutu.

Pakastin on myös oiva apu. Eilen kaivoin sieltä uunikalaan kalafileitä, tänään sienikeittoon kanttarelleja ja puolukoita kiisseliin. Ja mitä kaikkea sinne vielä jäikään.

Nuukailla voi niin monella tavalla, että olen ihan innolla perehtynyt tähän teemaan. Yllättävän paljon voi säästää mm. ottamalla omat kassit kauppaan ja unohtamalla muovipussit, ottamalla työpaikalle omat eväät, kävelemällä työmatkoja ja ajaa autolla vain välttämätön, unohtamalla kuukaudeksi Heset, Macit, ja muut ulkona syömiset, tekemällä herkkulakon, tupakkalakon, pitämällä tipattoman tammikuun jne...
Keksitkö lisää säästämiskeinoja ?

Kun helmikuu koittaa on kasassa rahaa, jonka voi käyttää itsensä hemmotteluun, kampaajalle, kosmetologille, hierojalle tai jalkahoitoon. Kerron helmikuussa paljonko sain kasaan ja mitä tein.

Hyviä alkaneita härkäviikkoja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.