IRC-Galleria

TätienergiaaKeskiviikko 23.01.2008 15:35

Kun päästän miehen kirjastoon lainaa hän minulle kirjoja, joihin en välttämättä itse tarttuisi. Yksi tällainen on kirja "Paksu täti rokkaa tykimmin". Jo kirjan nimi ja varsinkin kansi saa minut epäilemään kirjan sopivuutta itselleni. Vaaleanpunaisessa kannessa lihava nainen keikistelee pienessä baby doll asussa.

Mutta jutut ovat hauskoja ja niille olen naureskellut. Jostainhan sitä on revittävä huumoria, jotta jaksaa tätä arjen rutistusta.
Jutut käsittelevät melko paljon painoasioita, mutta tilaa saavat myös mm. vanhenemisen vaikutukset kehossa, äidit, urheilu, anoppi, kirppikset, isovanhemmat, rakkaus, matkustaminen ja lopulta kuolema.

Tässä muutama kohta kirjasta:
Täti osti askelmittarin. "Tänään kävelin 9070 askelta" sanoi täti ylpeänä naapurilleen, kun he kohtasivat portilla. "Olen kävellyt 6 km ja kuluttanut 616 kaloria." "Onneksi olkoon, se on puolikkaan korvapuustin verran", sanoi naapuri hiukan happamasti ja kiirehti bussille.

Täti kuuli puhuttavan laihdutuskuurista, jossa ruoka oksennetaan pois. Hänestä se kuulosti tosi fiksulta. Silloinhan saattoi sekä säästää että syödä kakun. Mutta miten saisi oksennuksen aikaiseksi ?
Hän istui vessassa ja mietti. Silloin iski ajatus. Kylpyhuoneessa olevan jalkasuolapaketin kyljestä hän oli lukenut varoitustekstin jossa sanottiin, että suolaa ei missään nimessä pidä käyttää ruoanvalmistuksessa, sillä se saattaa aiheuttaa oksentelua.
Täti otti kourallisen jalkasuolaa ja huuhteli sen alas vesilitralla. Tsiisus kuinka hän oksensikaan ! Hän makasi kipeänä päivätolkulla ja vieläkin hänen tekee pahaa kun hän näkee jalkasuolapurkin.

Yksi ehdottomasti varmimmista tanttamerkeistä on hankkia vetokärry, tätikärry ostoksia varten. Kun sen on tehnyt voi samalla varata paikan vanhainkodista, ostaa nypläyslankaa ja alkaa jahdata rollaattoriukkoja.

Lisää tätimerkkejä, tunnistatko itsesi ?
Punaiset varpaankynnet, panostaa lyhyisiin ja helppohoitoisiin hiuksiin, polveen asti ulottuvat shortsit, istuu mielellään varjossa, katsoo TV:stä Lintsi laulaa/Tammerkosken sillalla ohjelmia, käyttää liikavarvaslaastareita, ostaa suklaarasioita lahjaksi, mutta syö ne itse, omistaa kaikki kanta-asiakaskortit, enemmän pulloja lääke-kuin baarikaapissa, kahvitermos, jos puhelin soi yhdeksän jälkeen on varmasti tapahtunut jotakin kamalaa, sanoo lapsille "oletpa sinä kasvanut", puhuu itsekseen, käyttää pullapussit ja joulupaperit moneen kertaan, ostaa arpoja ja tarkistaa oven lukon yhä uudelleen.

Apua taidan olla aika täti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.