IRC-Galleria

Tarinaa omasta huoneestaPerjantai 03.10.2008 00:31

Ompas päässyt vierähtämään muutama päivä etten ole tännekään kirjoitellut. Mihinkähan kummaan tuo aika oikein kuluu ?

Ajatus muuttamisesta saa minulta aina hiukset pystyyn. Tämän kamalan tavarapaljouden keskellä se olisi uskomaton suoritus. Onneksi emme ole muuttamassa toiseen paikkaan, vain siirtämässä tavaroita huoneesta toiseen ja siitä seuraavaan. Niinhän siinä usein käy kun alkaa muuttaa tavaroiden paikkaa tai tässä tapauksessa huoneen paikkaa, siitä seuraa kierre, muuttokierre.

Kaikki alkoi siitä, kun tarvitsin oman huoneen jossa tehdä töitä ja harrastuksia. Muutin keväällä tavarani Aapiskukkoon, naapuritaloon, mutta en oikeastaan koskaan sinne eestynyt, vaikka olisin saanut olla siellä rauhassa, kirjoittaa, ommella, tehdä sukututkimusta jne...

Nyt kun kuopus siirtyi isompaan huoneeseen ja vihreästä huoneesta tuli leikkihuone tuleville pikkumuksuille sain minä sinisen kamarin itselleni. Huoneeseen tuli kyllä pari sänkyä vieraita varten, mutta uskon saavani olla kamarissani melko rauhassa.

Aikanaan jo Virginia Woolf kirjoitti, että naisella pitää olla oma huone ja omaa rahaa. Tämä aikansa feministi oli todella oikeassa. Oma taloudellinen riippumattomuus, oma tila tulee säilyttää vaikka olisi miten kiinteästi kiinni parisuhteessa ja perheessä. Vastuu itsestään ja tekemisistään on hyvin voimaannuttavaa, aikuisen ihmisen merkki. Se ei tarkoita sitä, ettei koskaan tarvitsisi toisia ihimisiä, olisi heikko, vaan sitä että pyrkii vastuuseen ja kantaa pääsääntöisesti vastuun itsestään.

Kunnallisvaalt lähestyvät ja vanha vaalihevonen korskuu taas tallissa. Olen löytänyt upean nuoren miehen, joka hyvän ulkonäkönsä lisäksi on fiksu. Tulevaisuuden tekijä. Vanhakin meni vipuun ja lupauduin vaalivankkurien vetäjäksi tälle 24 vuotiaalle Teemulle. Eli kaikki savonlinnalaiset äänestysikäiset, tässä tulee vaalimainos: "Teemu 100, Tulevaisuuden tekijä Savonlinnan valtuustoon".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.