IRC-Galleria

Rohkea tyttöMaanantai 06.10.2008 01:46

Yksi tytöistämme on seurakunnan isoiskoulutuksessa, kovin on siitä innoissaan ja hyvä niin. Kuluneena viikonloppuna heillä oli leiri, jossa tulevia isosia koulutettiin tuohon tärkeään tehtävään. Heillä oli mm. keskusteltu seksuaalisuudesta ja erityisesti poikkeavasta seksuaalisuudesta. Tämä aihehan on ollut tapetilla lähipäivinä muutenkin, kun erään pohjoisen lehden päätoimittaja sai potkut sen vuoksi, että on homoseksuaali. Törkeä juttu ! tästä syystä meillä boikotoidaan nyt kaikkea mikä liittyy Alma Mediaan.

Tyttö kertoi papin sanoneen leirillä homoseksuaalisuuden johtuvat tutkimusten mukaan huonoista ja epävarmoista varhaislapsuuden kokemuksista. Hän oli siis sitä mieltä, että homous on ihmisen ulkopuolelta opittu tai omaksuttu tapa, ikävä sellainen. Samaan hengenvetoon toki muistuttaen, että armollinen pitää tällaisia ihmisiä kohtaan olla.

Tyttö oli nostanut kätensä ja sanonut, että hänen mielestään seksuaalista suuntautuneisuuttaan ei voi kukaan valita tai oppia, se on geneettistä. Tämän jälkeen oli pari muutakin rohkeaa tyttöä uskaltanut epäillä papin tarjoamaa totuutta.
Kun kuulin tämän tarinan nousi minulla karvat käsivarsissa pystyyn ja kyyneleet kihosi silmiin. Olin niin ylpeä tuosta tytöstä, joka oli uskaltanut rohkeasti mutta asiallisesti kyseinalaistaa tuon valheellisen totuuden. En usko että 15 vuotiaan tytön on kovinkaan helppoa sanoa vastaan papille, varsinkin niin autoritäärisessä yhteisössä kuin seurakunta. Mutta hän uskalsi.

Kirkon sisällä käydään keskustelua homoudesta ja hyvä että käydään, mutta kyllä papillakin pitäisi olla vastuu siitä mitä opettaa. Aion kyllä muutamien seurakunta-aktiivien kanssa jatkaa tätä keskustelua. Rohkean tyttöni viitoittamaa tietä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.