IRC-Galleria

Lupaus 1. SalaisuuksiaPerjantai 29.12.2006 01:39

Minulla on salaisuuksia, mutta en paljasta niitä. Sinullakin on salaisuuksia, joita et muille levittele. Meillä kaikilla on salaisuuksia, pieniä ja suuria. Joskus tuntuu, että koko elämä on yhtä suurta salaisuutta.

Olen kuitenkin kyllästynyt moniin salaisuuksiin. Sellaisiin, joissa yritetään piilotella jotakin, omaa huonoa käytöstä, tekoa tai loukkausta. En jaksa salaisia tekoja, salaisia sopimuksia ja salaisia tapaamisia, joiden tarkoituksena ja/tai seurauksena on loukata jotakin toista ihmistä oman edun tai nautinnon nimissä. Olen kyllästynyt perhesalaisuuksiin, jotka kalvavat perheenjäseniään jopa vuosikymmeniä ja varsinkin pienet lapset kantavat niistä suurta taakkaa. Monet salaisuudet liittyvät juhlapyhiin ja palaavt mieleen vuodesta toiseen.

Muistan kuinka lapsena harmitti, jos jäi tyttöjen salaisuuksien ulkopuolelle. Pienet sievät salaisuudethan ovat varsinkin pienten tyttöjen juttuja. Niille kiherrettiin ja ulkopuolisten utelut vain lisäsivät salaisuuksien arvoa. Miten ihanalta tuntui saada kertoa ystävälle salaisuus tai olla itse sellainen kuulemassa. Meidän salaisuus, jota ei kerrottu kenellekään muulle.

Onhan moni salaisuuden laji hyvinkin positiivinen ja tärkeä. Monelle voi salainen puhelinnumero tuoda rauhaa ja turvallisuutta, salaiset ajatukset mielen tyyneyttä ja elämän iloa, puhumattakaan salaisen ihailijan tuomasta lisävärinästä.
Kyllä myös luonnon salaisuudet antavat väriä elämään ja moni salaisuus jää siellä selvittämättä. Monet arjen salaisuudet antavat lisäpotkua tehdä ja selvittää asioita. Joku voi perehtyä ruoanlaiton, käsitöiden tai suvun salaisuuksiin ja saada niistä paljon.

Milloin hyvä salaisuus muuttuu pahaksi salaisuudeksi ? Ainakin silloin kun salaisuus loukkaa jotakin, aiheuttaa materialistista tai henkistä pahaa, rikkoo tavaroita ja/tai ihmissuhteita. Edistää pahan etenemistä yksilöissä, perheissä ja koko yhteiskunnassa, maailmassa.

Yksi ensi vuoden lupauksistani liittyy siihen, että pyrin omalta osaltani vähentämään pahojen salaisuuksien määrää omassa elämässäni.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.