IRC-Galleria

Lupaus 2. Arvostusta arkeenLauantai 30.12.2006 23:39

Meidän päivämme alkavat näin lomalla aika myöhään. Jopa Onni-koira on kääntänyt lomavaihteen pieneen päähänsä, eikä herätä meitä klo: 06.00. Aamiaista on syöty lounasaikaan ja parempaa päällekin on saatu usein vasta iltapäivän puolella. Kivaa on ollut aamiaispöydässä, mitä nyt kuopus keikkuu tuolilla ja leikkii ruoalla kuten kouluaamuinakin, mutta muuten ok. Ihanaa on ollut kun on voinut pötkähtää aamupalan jälkeen vielä toviksi sänkyyn, lämpimän peiton alle ja lukaista pari sivua hyvää kirjaa.

Tänään poikkeuksellisesti nousimme niin, että olimme menossa kaupunkiin jo ennen puolta päivää. Vuodenvaihteen syömiset piti hakea ja samalla katsella vähän alennusmyyntejä. Päätimme vaihtaa vuotta poikkeuksellisesti vähän meksikolaisesti, natsojen, tacojen, dippikastikkeiden, salaatin ja pistaasipähkinöiden kanssa. Jätettiin perinteisemmät nakit ja muut toiseen kertaan.
Alennusmyynneistä löytyi kengät talon naisille. Meistä kolme voi käyttää samoja kenkiä, ainakin vielä tovin. Löytyi myös pusero ja naisten hörhelöitä. Elokuvien keräilijä löysi Lasse Halströmin elokuvan "Pieni suklaapuoti", jonka myös minä haluan katsoa, on sitä niin paljon kehuttu.
Ostin myös yhdelle tytölle farkut ja yhdelle pojalle fleece-puvun, maastokuvioisen niin kuin hän halusi, vaikka itse inhoan noita militaristisia kuoseja lasten vaatteissa.
Tarjouksessa oli myös Rustika lankaa, josta illalla kudoin itselleni rannekkeet.

Yksi lapsista halusi ostaa pieniä pamauksia aatoksi, muut laittoivat rahansa muuhun. Osa lapsista ajatteli asiaa hyvinkin ekologisesti, eivätkä halunneet tuhota maapallon ilmakehää enempää. Hyvä että miettivät asioita ja toimivat arvojensa mukaan. Arvostan.

Mies löysi kirpputorilta uuden puisen possun kokoelmaansa ja Arto Paasilinnan kirjan, jota meillä ei vielä ollut.

Tallaisena tavallisena päivänä päätin luvata tulevana vuonna arvostaa enemmän arkea ja tavallisuutta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.