IRC-Galleria

Mielin kielinTorstai 29.03.2007 21:42

Tämä on varastettu tarina.

Seuraava kertomus on kotoisin Egyptistä ja kertoo Assarista ja hänen pojastaan. Assar oli huolissaan pojastaan, joka oli niin tavattoman riippuvainen ihmisten mielipiteistä. Eräänä päivänä Assarin mitta tuli täyteen ja hän päätti antaa pojalle opetuksen. Hän satuloi aasin ja lähti poikansa kanssa kohti vuoristokylää.
Assar istuutui aasin selkään, poika käveli vierellä. Vähän ajan kuluttua he ohittivat ihmisjoukon, josta huudettiin " Katsokaa tuota julmaa miestä, joka itse ratsastaa ja pakottaa heiveröisen poikansa kävelemään vierellään".
Silloin Assar vaihtoi paikkaa pojan kanssa. "Katsokaa nykyajan nuorisoa. Ei minkäänlaista kunnioitusta. Poika ratsastaa ja vanha isäparka saa luvan kävellä" sanoi joku ohikulkija.
Silloin Assar asettui pojan eteen ja molemmat ratsastivat aasilla. "Oletteko nähneet noin julmia miehiä, jotka pakottavat aasinsa kantamaan noin raskaan taakan " he kuulivat sanottavan.
He nousivat kävelemään aasi välissään, mutta saivat hetken kuluttua vastaansa pilkkanaurun. "Katsokaa noita hulluja, jotka kävelevät vaikka heillä on aasi".
Lopulta he auttoivat toisiaan kantamaan aasia. "Katsokaa mitä typeryksiä, kantavat aasia eivätkä ratsasta sillä ! He ovat järjiltään " ihmiset sanoivat.
Assar uskoi tämän riittävän. Hän kääntyi poikansa puoleen ja sanoi: "Käsitätkö nyt, että teetpä elämässä mitä tahansa, niin koskaan et voi olla kaikille mieliksi. Älä tuhlaa aikaa yrittämällä sellaista ".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.