IRC-Galleria

Ahkeraa talkooväkeäPerjantai 18.05.2007 00:16

Helatorstai. En saa millään mieleeni miksi tämä on merkittävä päivä ja miksi on vapaata. Päivä on kuitenkin kaunis ja niinpä pakkasimme koko perheen autoon, eväät, maskit ja sorkkaraudat takakonttiin ja menoksi. Ei, emme olleet lähdössä ryöstöretkelle, vaan mökille purkuhommiin.

Kuten jo aiemmin kerroin on meillä taas rojekti. Ex tempore rojekti. Mökin sisäkatto purkuun, takka purkuun, lattia hiottua ja maalattua sekä aurinkoenergia systeemit toimintaan. Tänään aloitimme purut. Ensin lähti kaasuputkitukset ja lamput. Seuraavaksi välikatto, kamala sotku. Villaa, hiirenkakkaa, tervapaperia, vanhoja täkkejä ja muuta romua. Pölyä ja lasivillan silppua silmät ja korvat täynnä. Rojut jätesäkkeihin ja peräkärryyn. Onneksi meillä oli tosi ahkeria lapsia mukana. Kattolaudat taapeliin odottamaan muuta käyttöä. Ja eikun takan kimppuun.
Kaakelit irti sorkkaraudoilla. Näky alla oli karmea. Joku todella "ammattilainen" oli muurannut takan, mikä melkein kaatui itsestään kun sille näytti rautakankea. Jos joku paloalan ammattilainen olisi nähnyt tekeleen olisi tulisija laitettu käyttökieltoon aivan välittömästi.
Lähes 5 tuntia aherrusta (No pari ruoka-ja juomataukoa, ei lasketa) ja pian päästään suunnittelemaan lisää tulevia. Pieniä yllätyksiä katolta löytyi, mutta nekin ratkaistaan.

Vaikka päivä oli raskas, niin mukavaa silti oli, ainakin niin porukka väitti. Kotiin tultiin kuraisina ja väsyneinä. Sauna lämpiämään ja kutisevat ihot saivat helpotusta. Päivällistä kitusiin ja sen jälkeen osa porukkaa olikin aika valmiita sänkyyn ja sohville TV:tä tölläämään tai kirjoja lukemaan. Raukeita oltiin kaikki. Saa huomenna nähdä kuinka monen lihakset huutavat apua.
Yhdessä tekeminen on kivaa. Eikä kukaan mukuloista kysynyt paljon tästä hommasta saa. Talkoomeininkiä, onhan kyse meidän mökistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.