IRC-Galleria

Ohjeet happinaamarin käytöstäTiistai 09.10.2007 01:16

Muistan kun nuorena tyttönä matkustin ensimmäistä kertaa lentokoneessa, muistaakseni Helsingistä Savonlinnaan. Lentoemäntä aloitti turvaohjeiden litanian...tultiin kohtaan missä neuvottiin happinaamarin käyttö hätätilanteessa. Lentoemäntä painotti, että jos matkustaa lapsen kanssa on ensin laitettava happimaski omílle kasvoille ja vasta sitten lapsen kasvoille. Olin aika ällikällä lyöty, kuulinko oikein. Eihan niin voi tehdä, lapsethan tulevat aina ensin. Mutta seuraavilla lennoillani sama toistui, enkä enää kiinnittänyt asiaan suurempaa huomiota.

Tämä juttu tuli mieleeni, kun sain ystävältäni tekstiviestin, jossa hän muistutti samasta asiasta. Muista happinaamari ensin omille kasvoille, sitten vasta lapsen. Nyt tämän jutun ymmärrän.

Hyvä muistutus siitä, että omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta on huolehdittava ihan itse. Sitä voi toiset avittaa ja siitä muistuttaa, mutta "iha ite" on työ tehtävä ja vastuu otettava.

Tänään on ollut taas niitä päiviä jolloin olen päättänyt elää omaakin elämääni, kantaa vastuuta omasta jaksamisestani ja onnellisuudestani. Hetkeksi on unohdettava ylivastuisuus kaikesta ja luotettava toisten pärjäämiseen ilman minua. En ole korvaamaton, vaikka veteen veilasissa jääkin kolo, kun työnnän siihen sormeni, heh heh ! kokeilepa on muuten oikein hyvä korvaamattomuustesti.

Olen miettinyt mikä tai mitkä ovat niitä minun happinaamareitani tällä reittilennolla.
Jos suunnitelmat toteutuvat odottaa minua ja miestä parin viikon päästä pieni loma. Sitä odotan ja sitä jaksaa kun on mitä odottaa, niinhän jo mainoskin lupaa. Yritän ulkoilla enemmän ja tehdä minulle tärkeitä asioita, kuten käsitöitä, askartelua ja sukututkimusta. Pyrin puhumaan läheisten ihmisten kanssa enemmän ja laajentaa keskustelun aiheita. Onneksi tähän onkin oiva mahdollisuus ensi viikonloppuna, kun tulee odotettu vieras. Jos sinulla on hyviä hapekkaita neuvoja, vinkkejä tai ehdotuksia, niin otan niitä mielelläni vastaan.

Toivonkin kaikille oikein happirikasta tiistaita ja eikun lentoon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.