IRC-Galleria

AamurutiinitTorstai 11.10.2007 00:22

Mitä sinä teet aamuisin ? arkiaamuisin ? viikonloppuaamuisin ? Onko sinulla rutiineja, jotka toistuvat lähes joka aamu ? Millainen on onnistunut aamusi ? kamala aamusi ?

Minun aamuni alkaa samalla tavalla oli arki tai pyhä. Sängynlaidalle istumaan, villasukat tai huopatöppöset jalkaan, vessaan ja sitten tassuttelua kodinhoitohuoneeseen. Pyykkiä koneeseen ja kone päälle. Tästä eteenpäin on eri variaatioita, mutta alku on aina sama.

Arkiaamuisin nousen vasta kun kaikki lapset ovat lähteneet kouluun. Mies hoitaa koko lauman koulutielle, mistä olen hänelle loppuelämäni kiitollinen. Noustessani saan usein tuoretta kahvia ja oman aamurauhani. Tarvitsen sitä, sillä olen hyvin hidas herääjä.

Viikonloppuna aamuni alkurutiinien jälkeen on aamiaisen tekoa ja sen nauttimista kynttilän tai takkatulen loimussa. Takaisin sänkyyn, joko lehtien tai kirjan seuraksi tai jos tv:stä tulee jotain kivaa niin sitten katselen sitä. Onnistuneessa aamussa on rauhaa ja aamupalan jalkeen mahdollisuus pötkähtää takaisin sänkyyn. Usein Onni-mäykky tulee mukaan, kaivaa itselleen peiton alle pesän ja önähtää siihen.
Viikonloppuisin kuopus usein mönkii meidän sänkyyn tankkaamaan läheisyyttä, joskus joku isompikin.

Kamala aamu on sellainen, kun on kiire jonnekin ja unet on jääneet kesken. Vessaan on jonoa ja useampi lapsi mesoaa mitä laittaisi päällensä ja kukaan ei löydä mitään. Taas kuulen hävittäneeni sen ja sen vaatteen, hanskan, kengän ja kaulaliinan. Ja minä kun en muista sellaista nähneenikään.
Ikäviä aamuja ovat ne, kun joku on herättänyt jonkun kesken unien silloin kun olisi saanut nukkua, sanomista heti aamusta. Aamupalalla joku ei muista laittaa paahtimeen lisää leipää, kun on ottanut juuri sen viimeisen palan. Joku juo kaikki tuoremehut tai höylää juuston ihan repsottaviksi reunoiksi. Osa alkaa jo aamupalapöydässä pieru- ja röyhtäilyjutut, jolloin minulta palaa käämi.

Onneksi näitä kamalia ja ikäviä aamuja ei ole usein. Olen varmistanut asian sillä, että nykyään herään viikonloppuisinkin niin aikaisin, että saan syödä aamiaiseni rauhassa yhdessä miehen kanssa. Näin saa hyvän alun päivälle !

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.