IRC-Galleria

Seregi^

Seregi^

feels like new irc-galleria is disturbing. concentrates on facebook

Ihan täyttä spämmiäSunnuntai 29.03.2009 13:07

Eh heh.. koska irc-galleria estää spämmäyksen, mun blogittekstin voi lukea täältä -> http://seregi85.livejournal.com/107107.html#cutid1

Hyvä irc-galleria!

[Ei aihetta]Maanantai 23.03.2009 16:42


Ei voi jaksaa ei voi muistaa päivittää. Kirjoitampa mitä mitä muistan olen todella pahoillani ko en ole/jaksanut/muistanut/viitsitnyt/ehtinyt enempiä kirjoittaa. Kuten normaalia mulla on ylipitkä To do-lista ja kevätaurinko vituttaa ja väsyttää.

Vaihto-asiat on hoidossa. Tai ainakin siltä osin että odottelen koti- ja vastaaottavan yo:n vastauksia. 15.toukokuuta pitää käydä tekemässä TOEFL koe Helsingissä. Toivottavasti se menee hyvin. Viikon päästä oppiaineessa on miniseminaari niille, jotka ovat kandin tehneet ja suunnitellaan gradun tutkimussuunnitelmia. Tuskin vielä maisteriseminaariin syksyllä menen, mutta tutkimussuunnitelma on hyvä saada kondikseen, jos aion inistä apurahaa gradu aineiston Bangkokista hakemiseen. Olen budjettia laskeskellut ja palkkojen ja yliopiston ja KELA:n tukien jälkeen laskujeni mukana pari tonnia puuttuu. Tuskimpa vanhemmat ihan niin paljoa antaa, joten etsin lisää apurahatahoja joista inistä lisää.

Enkä ala selittää minun gradu-aiheestani, sillä olen huomannut etten osa lopettaa. Todettakoon kuitenkin, että olen yhä kiinnostuneempi aiheesta ja voisin kuvitella tutkivani Thai-kulttuuria ja ja transnationaalia identiteettiä vielä kymmenen vuoden kuluttuakin ja kirjoittavani siitä kirjoja <3

Oltiin JM:n kanssa puolitoista viikkoa flunssakuumeessa. Moniltakin osin oli tuskaa siinä vaiheessa, kun kaksi kipeäta ihmistä väittelee kumpi menee kauppaan ja tyhjentämään kissanhiekan. Yksi kuumepäivä oli sitten sellainen, että piti mennä kampukselle hoitamaan asioita. Sekös oli tuskaa. Minusta otettiin kuva Vihreän Listan ehdokaslistaa varten pahimman kuumeen aikana. Jollei naama olisi niin punainen niin sanoisin että kuva on hieno
http://www.tovi.fi/vihrealista/ehdokkaat.html

Viime viikonloppuna oli SHO:n vuosijuhla. Pitkän empimisen jälkeen JM tuli mun aveciksi. Eipä se juhlista nauttinut, mutta olen ylpeä siitä että se uskalsi sinne eikä ahdistunut. Tykkään käydä SHO:n vuosijuhlissa, koska heillä on enemmän juhlallisuuksia kuin meillä SKO:lla. Virallisen osuuden jälkeen oli tanssit S-Osiksella, mutta tanssimisen sijaan istuin JM:n seurana. JM ei halunnut nolata itseään tanssilattialla, mutta joutuipa nolaamaan kun SHO:n uudet miesjäsenet laitettiin kilpailemaan Mr.SHO – tittelistä. JM kertoi vertasi naista ja hiukkaskiihdytintä ja voitti. Ensi vuonna hän siis joutuu taas vuosijuhlaan lukemaan runon naiselle.
http://www.facebook.com/album.php?aid=71361&id=748709890

Viime viikolla kävin sitsi-exculla Jyväskylässä. Teemana oli kasino ja rangasitukset jaettiin onnenpyörää pyöräyttämällä. Lainasin Sarilta 20-luvun bileisiin valmistetun asun, mutta jätin peruukin pois. Polkkatukka ei tod. Sovi minulle. Sitseillä ei ollut kolmen ruokalajin menua, kuten aiemmilla sitseillä, vaan burritot haettiin noutopöydästä. Rangaistuksia sanottiin punishmenteiksi ja seremoniamestaria ja laulunjohtajaa toatmastereiksi. På bordet kutsua käytettiin ihan hirvesästi. En ollut itse asiassa sitä kuullut ennen NEFA:n prinssessasitseja, joilla oli mukana Åbo Academilaisia. Sitsit oli hauskat ja sieltä käveltiin irkkupubiin, joissa Nini ja Ansku opettivat miten miehet saadaan tarjoamaan juomia. Aamulla oli heikko olo, jota lääkittiin RAXissa. Pitäisi vielä keksiä sitsit täältä, jonne Nini voisi tulla vastavierailulle. Jospa taas ennen vappua olisi ne Trans-sitsit :P
http://www.facebook.com/album.php?aid=70759&id=748709890

Kokonaisuudessaan voisin todeta, että edellisen merknnän jälkeen sitsejä ynnä muuta menoa on ollut minun mittakaavassani PALJON! Onneksi seuraavat juhlat on vasta 18.4 eli omat vuosijuhlat.

Jaa-has edellisessä merkinnässä olen näköjään olen hehkuttanut lääkeannostuksen laskemista. Todettakoon, että se nostettiin takaisin 15mg:aan =( Että sillee. Minut siirrettiin kaupungin hoidosta YTHS:lle, koska kaupungilta ei yksinkertaisesti saa aikoja. YTHS:llä oli kiva täti jonka kanssa juttelin. Mut nyt on taas parempi olo..
JM sano söpösti ko oltiin molemmat kipeenä. Maattin sängyssä niin kipeenä ettei jaksettu liikkua ja hengityskin korisi. Se piti mua käestä ja sanoi: ”Tälläistä on sitten vanhana..” =)

[Ei aihetta]Maanantai 16.02.2009 00:29

Taas selittyksiä miksen ole ehtiny kirjoittaa. Olen ollu koko viikon flunssainen. Olen katkera ko Aija sentään on kunnolla kipeä, mut mä olen vaan tälolee et paha olo muttei niin paha et jaksais koko päivää nukkua. ärr

Oli karsee päivä vähän aikaa sitten. Tais olla to. Just ko olin päättänyt et meen yliopistolle opiskelee niin huomaan et läppäri on rikki. Pikseleitä näytöstä ja Vista kakkana =( Avaimet oli jääny sisään ja kaktus kurkussa. Illalla sit meni kahvipannukin rikki. Vein pe läppärin huoltoon ja kyselin kahvipannui mut Philpsin pannu on ilmeisen vaikea löytää =(

Mut hyviä uutisia! Se itä-aasian opintokokonaisuus josta olen innostunut menee hyvin. Sain ekasta tentistä nelosen ja ekasta japanin yhteiskunta tehtävästä vitosen. Se oli tosin Meiji-restauraatiosta ja seuraava on Taisho-kaudesta, josta mulla ei ole esitietoa joten pelottaa saanko tason pidettyä.

Jee! Lääkitys laskettiin 10mg:n tosin lähipiirin pitää tarkkailla miten siihen reagoin =) Muutaman kuukauden päästä kuulema pidetään 5mg estolääkityksenä mut eipä mitään.

Sitten kun parannun alkaa kalkkuna Aijan kanssa. Olen vakaasti päättäny et yritän laihduttaa sillee et voisin pitää wanhojen tanssipukuani morsiuspukuna. Onneksi häiden vuodesta ei ole tietoa (ennen vuotta 2013) niin ei ole niinkään paineita. Mä vaan tykkään ko. puvusta paljon.

Mut nyt nukkuu.. ai niin näin viime yönä unta et olin taas lukios ja sekoili kurssien kanssa. Herättyäni oli pakko katsoa Iisalmen lyseon sivuja Nostalgia <3 Päiväunilla näin unta et multa kiskottiin hampaita =(

****
Myöhästyneet ystävänpäivät! Olette kaikki rakkaita :*

J-M
Kihlattuni ja rakastettuni <3 Kanssasi saan kyllä nauraa vatsani pohjasta ja viettää muutenkin ihania hetkiäXD

Janina
Siellä kaukana siskoni. Janina osaa antaa erilaisen näkökulman ja parantaa maailman.

Aija
Itseään en voi tuntea huonoksi naiseksi Aijan seurassa kermaperseeksi tosin :S

Teppo
YYA - sopimus edelleen. Menneisyyden (ja Aijan) lisäksi meitä yhdistää karvainen kaveri.

Sari
Olen todella ylpeä Sarin kehittymisestä. Sari on harvoja ihmisiä, joka ei halua kellekkään pahaa ja haluaa olla demokraattinen aidosti.


Juuso
Aniki <3 Tiedä että kävi mitä tahansa Juuso on aina olemassa =) Enemmän veli kuin biologiset.
Laura
Omalla tavallaan rohkea. Pitkäaikaisin ystäväni.

Sini
Toinen pitkäaikaisimmista ystävistäni. Vaikka toivonkin että Nini osaisi unohtaa jotain..

Veera
Kupliva ja pirskahteleva morsian <3 Rakastan Veeran naurua

Hanna
Pelottavan rauhallinen ja tasapainoinen

Soile
Herkkä voimanaisemme

Lallu
Taas yksi henkilö josta on vaikea ottaa selvää. Silti hauska ja luotettava =)

Ari
Läheinen mutta tuntuu että olisi tavoittamattomissa

Jännä huomata, että vaikka olen asunut miltei viisi vuotta Turussa, suurin osa parhaista ystävistäni on Iisalmen perua. Kavereita on paljon, mutta silti vedän näitä hulluja nörttejä puoleeni ;)

[Ei aihetta]Keskiviikko 07.01.2009 02:47

Kissa tuli kotiin!!! =) Se on ollu hiukan hämmentyny ja nuuskinu vaan hiljaa paikkoja. Aija ja Teppo käski meidän matkustella paljon, jotta ne sais hoitaa kissaa. Noh, Pääsiäisen aikaan olisi kiva mennä Dubliniin ;)

Viikko sitten minulla oli oksennustauti ja eilen flunssa. Mukavasti aina ku tulen kotiin reissusta.

Nyt en ehdi taaskaan kirjoittaa espanja kuulumisia ko kirjoittelen YO:n harjoittelupaikka ynnä muita työhakemuksia. GAH!

[Ei aihetta]Keskiviikko 31.12.2008 00:15

Päivitän Barcelonan matkan kunhan ehdin. Kaikki on kuitenkin kirjoitettu ylös =) Nyt Iisalmes. Sunnuntaina oli matkan jälkeinen pyykkäyspäivä, jonka minä sairastin: molemmista päistä. Kun päästiin Iisalmeen niin Jari alkoi sairastaa. Onneksi se on menos parempaan suuntaan ja huomenna tulee Iisalmen Jensiä uutta vuotta viettää =)

Kun maanantaina olin sen verran tolpillani että pystyin mailit kattoo löysin sieltä kutsun Veeran ja Mikon häihin. Jari oli vessas ko mä aloin lukea sitä. Aloin vollottaa hirvessti. Ne meni yhteen joskus 01 tai 02 ko Veera oli ysillä ja vihdoin helmikuus ne menee naimisiin. :´) Mulla on joku juttu on pillitän aina ko kavereiden häistä on kyse.

Perinteisesti taas tälläinen ;)


2008

IHMISET

1# Kenen kanssa vietit aikaa eniten? - Jarin =D Säälittävän söpöä rakastumista
2# Keiden kanssa vuoden parhaat muistot? - Aijan, Jarin ynnä muiden ystävien
3# Tapasitko uusia? - Jonkin verran
4# Riitelitkö usein? - En usein vaan tarpeen vaatiessa
5# Ihastuitko? - Joo <3
6# Petyitkö ihmisiin? - Jokseenkin =(
7# Olisitko halunnut viettää enemmän aikaa kenenkään kanssa? - Kyllä
8# Vietitkö liikaa aikaa jonkun kanssa? - Suhteellista..
9# Mitä yleensä teit läheistesi kanssa menneen vuoden aikana? - Matkustin, kokkailin, rentouduin, juttelin, katoin leffoi..
10# Oltiinko sinulle kilttejä? - Totta kai =)

ITSE

1# Mitkä asiat vuodessa olivat tärkeitä? - Rauhoittuminen ja parantuminen
2# Oletko muuttunut jotenkin, miten? - Huh huh. Olen kuulema rauhoittunut. Ja olen alkanut vauvakuumeiseksi. Ilmeisesti oikean ihmisen kanssa sellainenkin tapahtuu
3# Haluaisitko muuttaa jotain? - Haluaisin lisää itsekuria
4# Oletko oppinut uutta? - PALJON
5# Kadutko jotain? - En halua jäädä katumaan mitään
6# Olisitko jättänyt jotain tekemättä? - En, luultavasti
7# Olisitko tahtonut tehdä jotain mitä et tehnyt? - Ei olisi pitäny tuoda pöpöä espanjasta
8# Tahtoisitko elää jonkun päivän uudestaan? - Miksi ei :) Elämässä vois olla sellainen nappi jolla vois kelailla parhaisiin pätkiin. niistä vois nauttia uudelleen muttei muuttaa
9# Olisitko tahtonut jättää jonkun päivän elämättä? - En varmasti
10# Ovatko toiveesi toteutuneet menneen vuoden aikana? - Omalla tavallaan. Kaikki on tyytyväisiä

MUISTOJA

1# Matkustelitko? - Suomessa, Lontoossa, Tukholmassa, Barcelonassa
2# Ulkomailla vai kotimaassa? - sekä että
3# Kävitkö festareilla? - RMJ juhannuksena yksin
4# Jokin surullinen asia? - Tietysti pitkän suhteen loppuminen vaikka se olikin ihan oikein. Lisäksi ikävä erinäisiin paikkoihin ja erinäisten ihmisten luokse..
5# Laivalla ? - Kahdesti.. muistaakseni
6# Miitingeissä? - Ei?
7# Rannalla? - Yöks en!
8# Parhaat muistot? - Pitäis hankkia päähän lisämuistia =D Spaissarien näkeminen, Vappu, Jarin tapaaminen, RMJ, kavereiden kans hengaus..
9# Parhaat päivämäärät? - Kääk
10# Paskimmat päivät? - Oli niitäkin toki ainakin huhti-toukokuus =(

LOPUKSI

1# Oletko tyytyväinen tähän vuoteen? - Erittäin paljon kyllä
2# Oliko paras kesä? - Oli hyvä kesä.. aika paljon sisällä kyl vietetty
3# Millainen tulee ensi vuodesta? - Parempi, kuten aina!
4# Mitä et aio tehdä ensi vuonna? - En aio laiskotella näin paljoa ;D
5# Mitkä ovat kolme toivomustasi ensi vuodelle? - Toivon että saisin ruotsin läpi, näkisin kavereita ja saisin paljon rakkautta

[Ei aihetta]Torstai 20.11.2008 22:55

aah olen tyytyväinen mitä sain eilen aikaiseksi:

* Olin molemmilla luennoilla! Pian on pakolliset kurssit kandia varten suoritettu
* päivystin menestyksekkäästi osakunnalla
* kävin salilla
* kävin irtisanoutumassa työpaikasta
* tein ilmoituksen esimiehen esimiehelle kiusaavasta esimiehestä
* kävin salilla
* siivosin

Tänään olen leikkinyt uudella kameralla. Laitoin kuvia naamakirjaan. As U see täällä on lunta mutta suurin osa ajasta, kun olen ulkona se on pelkkää loskaa.

Tänään Aija kävi =) Oli kivaa juteltiin yms.

Olen löytänyt unelmatietokoneeni
http://vaio.sony.fi/view/ShowProductCategory.action?site=voe_fi_FI_cons&pageType=Overview&category=VN+CS+Series

Ihana <3 sitä paitsi alhaalla on on vaalean tytön kuva eli se varmasti tarkoittaa että se on minulle tehty..

mutta läksyjä!

[Ei aihetta]Lauantai 01.11.2008 21:39

Iisalmi O_o

Tuli ikävä tänne. Nyt istun hiljaisuudessa.

Isi on katinkullas viettämäs niiden hääpäivää ja äiti on mun seurana kunnes lähden..

Lauraa oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Puhuttiin pitkään..

Ääh.. sori purin itteni niin hyvin Janinan kirjeeseen et nyt ei tule mitään ulos..

[Ei aihetta]Tiistai 21.10.2008 22:15

ääh..

Sain elämäni ensimmäiset sakot. En ole vieläkään saanut aikaiseksi laittaa lamppua pyörään. Edun luona oli sitten tunnelissa poliisi ratsia. Jouduin maijaan ja ne kirjoitti mulle 20€ sakkoja. Olin ihan nolo, kun jouduin allekirjoittamaan paperin kohtaan "epäillyn allekirjoitus" ja poliisi kysyi myönnänkö rikkeen vai vienkö käräjille. Ja kyse oli vaan siitä etten saanu aikaiseksi laittaa lamppua vaikka mulla se jo kotona oli =((

Muutenkin ärsyttää ko olen ollu laiska paska ko kullan kainalos kiehnääminen on kivempaa kuin tehtävien teko..

huono päiväPerjantai 17.10.2008 16:04

Päivä on vasta puolessa ja huonosti männöö. Auto loiskautti vettä ohi ajaessaan, kotiin tullessa broileripaketti tippu lattialle ja AUKESI!, puheviestinnän esitys meni perseelleen... tässä palaute jonka lähetin ICT - opiskelijaruokalalle:

"Jaa-ha edes tästä palaute osiosta ei meinaa löytyä palaute mahdollisuutta ICT:lle. Ei ICT - ruokalastakaan löytynyt palautelaatikkoa omalle paperille raapustamalleni palautteelle, jonka ojensin ravintolan ainoalle mukavalle ja hymyilevälle työntekijälle (taisi lukea Päivi).
Onnekseni en joudu päivittäin humanistina syömään ICT:llä, kuten poikaystäväni. On valitettavaa, että ICT edes luetaan unican ravintoloihin, niin paljon se on muiden Unican ravintoloiden tason alapuolella.
Olen ICT:llä juonut pesuaineen makuista lattea, syönyt kumisia pinaattilettuja, mutta tänään en jätä asiaa tähän!
ICT:n yleisilmapiiri on ankea ja ahdas.Kaikki muut Unican ravintolat ovat valoisia ja niistä voi jatkaa hyvällä mielellä päiväänsä.
Työntekijät (sitä erästä lukuunottamatta) ovat kuin sieluttomia koneen osia. Ruokailu ICT:llä on välttämätön prosessi, lounashetki siellä on vain jotain johon asiakas joutuu tyytymään.
Salaatti on tähän mennessä JOKA KERTA ollut nuhjuista. Ruoka oli tänään kylmää. Kiukutti kun kiireen takia menin kalliimmalle Deli - puolelle, jossa oli perunan vaihtoehtona perunaa, enkä jonojen väliin kehdannut tunkea riisiä ottamaan.
Valitsin edellispäiväisen broilein. Päällä oli hiukan pekonia, mutta luulin kykeneväni välttämään sen syömällä vain reunasta. Tiedättekö, että joillain ihmisillä voi mennä vatda sekaisin punaisesta lihasta? Kun viimein pääsin pöytään ja maistoin reunasta broileria, maistui se ihan pekonille. Ja ylläri pylläri: ruoka tulikin hetken kuluttua ylös.
Otin jälkiruoka omenapaistosta. Jälkkärit oli hankalasti otettavissa kaapista, jonka ovea avatesa joutui varomaan, ettei kaada maitolasiaan. Omenapaistoksen maku oli peitetty teollisen makuisella kastikkeella.
On sitä ennenkin heitetty kolme, neljä euroa kankkulan kaivoon, mutta harvemmin siitä tulee näin paha mieli ja kuvottava maku suuhun.
Toivon, ettei tälle palautteelle naureskella ja jatketa sen jälkeen samaa menoa. Kehoittaisin ICT:n henkilökuntaa menenään opintomatkalle vaikkapa Tottikseen ja miettimään millä keinoin he voisivat pyrki samanlaiseen loistosuoritukseen."

Vähemmästäkin ansaitsee jäätelöä ja torkut.

[Ei aihetta]Tiistai 14.10.2008 21:28

Ihan "turhaa" juttuahan tää on, mutta tuli mieleen kun olen jutellut asiasta mummoni ja äitini kanssa. Maaseudun kehitystä makrohistoriallisesti on helppo peilata mikrohistoriaan.

Isäni äiti muutti Sodankylän seudulta sukulaisten luo karjakoksi 1930 - luvulla Savoon, jolloin hän tutustui isäni isään. Juttelin paljon karjan hoidosta mummon kanssa keväällä aineellisen kulttuurin aikaan. Kun ukki ja mummo meni naimisiin, oli vielä tapana muuttaa miehen kotiin. Mummo ei kuitenkaan tullut anoppinsa kanssa toimeen, ja he hankkivat oman maatilan sodan jälkeen.
Isäni syntyi sairaalassa, mutta muut lapset mummo huonojen kokemusten takia synnytti kotona. Mummo selitti minulle myös paljon nuorison "riiailusta" 60 - öluvulla ja muisti kaikkien sulhas/morsian kokelaitten nimet =D
Isä meni kaupunkiin kouluun ja tapasi äidin ja he opiskelivat Kuopiossa muuttaaksen iisalmeen. Isän sisko muutti Etelä - Suomeen ja karisti puheestaan savon murteen. Kahdesta nuoremmasta veljestä tuli duunareita.
Veljieni (synt. n. 69 ja 72)lapsuuden kuvissa näkyy kotimaan ja skandinavian matkailu ja kesämökkeily. Minun ollessa pieni oltiin koko ajan Kanarian Saarilla.
Tuntuu että suomalaista rakennetta kuvaa, ettei isovanhempani ollett kansakoulua enempää kouluja käyneet, vanhempani kävivät vain lukion (isä vasta 95 yliopiston), ja kaikki kolme lasta ovat korkeakoulutettuja. Siinä missä mummon aikaan oli ihmeellistä päästä ympäri kotimaata, asuu toinen veljeni Kiinassa ja toinen rampaa rauhanturvaajana Afganistanissa ja Kosovossa.
Sekin on hassua, että siinä missä minä olin kakarana naapurissa peltotöissä, etIT- alalla oleva poikaystäväni edes tiennyt mikä on aitta tai riihi.

Ei muuta. Tuli vaan mieleen, et on se niin jännä.