IRC-Galleria

Serketa

Serketa

Korkiakin torni alakaa maasta...
ELÄMÄNVIISAUTTA EGYPTISTÄ


Rakkausruno

Kun syleilen häntä ja hän ojentaa käsivartensa, tuntuu, kuin olisin Puntin maassa, kuin minut voideltaisiin tuoksuvilla voiteilla, kun suutelen häntä ja hän avaa huulensa, olen onnellinen ilman oluttakin. <3

Opetuksia

Jos haluat olla hyvä, vapauta itsesi kaikesta pahasta. Varo ahneuden syntiä. Se on kuolemaan vievä katala tauti, jota ei voi parantaa. Se tekee isät ja pojat vihollisiksi veljien ja äitien kanssa; se karkottaa vaimon miehensä luota. Se on nyytti täynnä huonoja asioita ja säkki täynnä jumalattomuutta. Maat'in mukaisesti elävä mies menestyy, se joka kulkee järjestelmällistä kulkuaan, jättää jälkeensä omaisuutta, mutta ahneelle ei ole hautaa.

Älä ole ylpeä tiedoistasi, äläkä itsevarma, koska olet oppinut. Ota neuvoja niin tietämättömältä kuin tietävältäkin, sillä ei yksikään taiteilija ole taidossaan täydellinen, eikä kukaan saavuta taiteen äärimmäistä rajaa. Viisas sana on harvinaisempi kuin vihreä jalokivi, mutta sen voi löytää jopa orjatytöltä käsimyllyn ääressä.

On puhuttava vain, jos kysytään jotakin. On naurettava, jos hän nauraa, sillä se miellyttää suuresti hänen sydäntään. Kukaan ei tiedä mitä hänen sydämessään on.

Älä naura sokealle miehelle tai härnää kääpiötä. Älä pilkkaa ramman tilaa äläkä ivaa miestä, joka on jumalan kädessä. Älä ole hänelle vihainen, kun hän erehtyy. Ihminen on olkia ja savea, ja jumala on hänen rakennusmestarinsa. Hän tuhoaa ja rakentaa uudelleen joka päivä, hän tekee tuhat miestä esimiehiksi, kun hänen elämänaikansa kestää. Miten iloitseekaan hän, joka saapuu Länteen, kun hän on terve jumalan kädessä.

Parempi on köyhyys jumalan kädessä kuin rikkaudet aitassa. Parempi on leipä, kun sydän on iloinen, kuin rikkaudet surun kanssa.

Älä syö, kun toinen seisoo vieressä, ilman että tarjoat hänellekin syötävää! Mikäpä kestää iäisesti - ihminenhän ei ole mitään? Toinen on rikas ja toinen köyhä. Onko ruoka muka katoamatonta? Eikö sekin voi loppua? Se, joka oli menneenä vuotena rikas, on tänä vuonna maankiertäjä. Toista on mitä he suunnittelevat, ja toista se mitä elämän herra määrää.

Ota itsellesi vaimo, kun olet vielä nuori, jotta hän synnyttäisi sinulle pojan. Saata hänet itseäsi varten raskaaksi, kun olet vielä nuori. Opeta hänet (poika) mieheksi. Mies, jolla on paljon väkeä, on onnellinen. Häntä tervehditään kunnioituksella lastensa takia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.