IRC-Galleria

Serri

Serri

on lähinnä kyllästynyt...

Ote JHL:n sivuilta... Maanantai 29.10.2007 18:36

"JHL-opiskelijat: Tehy:n työtaistelu ei saa vaarantaa opiskelijoiden valmistumista

Julkisten ja hyvinvointialojen opiskelijat ry on huolissaan sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden valmistumisesta ja ammattiosaamisen varmistamisesta Tehyn työtaistelutoimien vuoksi.

Mahdolliset joukkoirtisanoutumiset uhkaavat ihmisten elämää ja terveyttä, opiskelijat toteavat kannanotossaan. Ne voivat myös viivästyttää lähes 50 000 alan opiskelijan käytännön harjoittelujaksoja, mikä vaikuttaisi jopa työmarkkinoille tulevan työvoiman saatavuuteen.
- Tulevalla hoitohenkilöstöllä saattaa tutkinnosta riippuen olla koulutuksensa aikana jopa 20 työssäoppimisjaksoa, joten työssäoppimis- ja työharjoittelupaikkojen tarve on jatkuva, huomauttaa JHL-opiskelijoiden puheenjohtaja Sini Horttanainen.
- Mahdollisen työtaistelun aikana ei työpaikoilla yksinkertaisesti voi riittää työelämäohjaajia, kun pelkkä potilasturvallisuudesta huolehtiminen voi eräissä paikoissa osoittautua haastavaksi.
- Kuka siinä välissä ehtisi murehtimaan opiskelijan työssäoppimisesta, Horttanainen pohtii.

JHL-opiskelijat tähdentävät kannanotossaan, että sosiaali- ja terveysalan ammatteihin opiskelevat ansaitsevat ammatillista ohjausta ja huomattavan määrän harjoittelua. Niitä tarvitaan, jotta he valmistuttuaan voivat vastata työelämän heille asettamiin korkeisiin taito- ja osaamisvaatimuksiin.
- Heitä ei pidä käyttää täydentämään työvoiman tarvetta mahdollisen työtaistelun aikana. Vetoammekin alan opiskelijoihin, jotta he pysyvät solidaarisina näinä tiukkoina aikoina.
- Mahdollisesta houkuttavasta pienestä korvauksesta kieltäytyminen nyt johtaa toivottavasti koko alan tulotason nousuun, kannanotossa sanotaan.

JHL-opiskelijoiden mielestä työtaistelu tulisi pyrkiä välttämään sopimalla työehtosopimus mahdollisimman pikaisesti.
- Syyllistämistä emme hyväksy, sillä koulutetulla hoitohenkilöstöllä on oltava yhtäläinen työtaisteluoikeus kuin muilla ammattiryhmillä."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.