IRC-Galleria

Vastauksia, vol 6Tiistai 21.11.2006 00:35

Ihmiset usein kysyvät minulta vähähiilihydraattisesta ruokavaliostani. Lista voisi olla loputtoman pitkä, mutta olen valinnut ennen kaikkea ruoat, joita tulee enemmän tai vähemmän aktiivisesti syötyä. Joskus toki tulee syötyä sivusuun, mutta tämä on aina se, mihin palaan.

Syön

(x) tomaatteja
(x) kurkkua
(x) varsiselleriä
(x) paprikaa
(x) retiisejä
(x) jäävuorisalaattia
(x) kaalia
(x) kukkakaalia
(x) parsakaalia
(x) sipulia
(x) valkosipulia
(/) herneitä
(/) porkkanaa
( ) perunaa
(x) omenoita (kohtuudella)
(x) viinirypäleitä (kohtuudella)
(x) luumuja (kohtuudella)
(x) vesimelonia (kohtuudella)
(x) kiiviä (kohtuudella)
(x) kirsikoita (kohtuudella)
(x) sitruunaa (kohtuudella)
(x) mansikoita
(x) mustikoita
(x) vadelmia
(x) hasselpähkinöitä
(x) saksanpähkinöitä
(x) macadamiapähkinöitä
(x) manteleita
( ) kuivattuja hedelmiä, yms kuivattuja
( ) riisiä
(x) soijajauhoja (kohtuudella, hyvää leivonnaisissa)
( ) muut viljatuotteet
(x) kanaa
(x) kalkkunaa
(x) kalaa
(x) possua
(x) nautaa
(x) poroa
(x) hirveä
... (lisättäköön nyt yleisesti, että "kaikki luonnollinen liha")
(/) nakkeja (vain jos hiilihydraattien ja lisäaineiden määrä on kohtuullinen)
(x) mustekalaa
(x) katkarapuja
(x) kananmunia
(x) kermajuustoja
(x) kermaa
(x) raejuustoa
(x) fetajuustoa
(x) juustoleipää
(x) voita
(x) majoneesia
( ) margariinia (ei transrasvoja, kiitos)
(x) maustamatonta jogurttia (etenkin turkkilaista)
(x) maitorahkaa
(x) kermaviiliä
(x) vettä
(x) vichyä
(x) kahvia
(x) teetä
(/) punaista maitoa
(/) luomu kevytmaitoa
(x) Fun lightia (täytyy myöntää, vaikka lisäainemäärä onkin karmaiseva)
(/) light-limuja (yritän vähentää lisäainemäärän takia)
( ) alkoholia (ei liity hiilihydraatteihin, vaan absolutismiin)
( ) valmisruokia
( ) sokeria
(x) väh. 70-prosenttista tummaa suklaata (ei paljon hiilareita, sen sijaan paljon hyödyllisiä aineita sekä hyvin laadukasta rasvaa)
(x) Fructofibres-makeutusainetta (hei, en mä täydellinen ole)

Lista on todennäköisesti puutteellinen. Lisään sinne ruokia, kunhan niitä tulee lisää mieleen.

Yleisesti ottaen pyrin syömään mahdollisimman luonnollista ja käsittelemätöntä ruokaa, jossa on mahdollisimman paljon hyödyllisiä aineita, kuten vitamiineja ja antioksidantteja. Välttelen lisäaineita, runsaita hiilihydraattimääriä sekä huonolaatuisia hiilihydraatteja, jotka nostavat verensokerin nopeasti korkealle. Painoin pahimmillaan 108 kiloa kiitos niiden, ja olen päättänyt arvostaa kehoani enemmän kuin makeisia. Normaalipainoon on vielä matkaa, mutta onpa takanakin jo 35 kilon pudotus.

Ihminen ei ole sopeutunut evoluution aikana siihen, että ruoka on saatavilla 3 minuutin mikrolämmityksen jälkeen. Uuteen ruoka-aineeseen tottuminen vie ihmiseltä noin 10 000 vuotta, ja kun katsoo jo viimeisten 200 vuoden ravintokehitystä, yleistyvät elintasotaudit eivät enää tunnu kovin yllättävältä kehityssuunnalta.

Vastauksia, vol 5Keskiviikko 11.10.2006 02:02

Tehtävänanto: Kirjoita kymmenen asiaa, mitä ET halua ihmisten tekevän sinulle, ja mitä HALUAT ihmisten tekevän sinulle, sen jälkeen haasta viisi kaveriasi.

Vastaan kysymyksiin, mutten tapani mukaan haasta ketään. Se täyttäköön kyselyn, jota kiinnostaa. Itsekin löysin tämän tutun päiväkirjasta.

ÄLÄ TEE
1. Älä moiti painoani minun kuullen.
2. Älä moiti lauluääntäni minun kuullen.
3. Älä vittuile. Vain moukat vittuilevat, ihmiset keskustelevat.
4. Älä kutsu larppaamista pikkulasten metsäleikeiksi lakanaviitoissa. Larppaaminen voi olla hyvin paljon muutakin, ja väitän, että se voi olla jotain hyvinkin kasvattavaa.
5. Älä luokittele kaikkia animen katsojia samanlaisiksi. Olet kuitenkin väärässä.
6. Älä jaksa jatkaa akateemisen koulutuksen paheksumista. Useammin kuulee heidän muka aliarvioivan muita, vaikka hyvin usein tilanne on päinvastainen.
7. Älä perustele asioita liian tunneperäisesti.
8. Älä tarjoa minulle uskontoasi, oli se mikä hyvänsä.
9. Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta älä ota minua kestoprivaksesi irkissä. Ahdistun, jos ihmiset suoltavat minulle tekstiä privaan vain siksi, että sellainen on mahdollista. Suhtaudun irkkiin kuin mihin tahansa kommunikointivälineeseen. Puhua voi ja pitääkin, kun on asiaa. En todennäköisesti ole kuitenkaan kiinnostunut kuulemaan privassa siitä, millä perusteella valitsit aamulla sukkasi.
10. Älä yritä päätellä ihmisestä kummosempia sen perusteella, että hän irkkaa.

TEE
1. Aloita keskustelu jostain filosofisesta aiheesta kanssani.
2. En pelkää haleja. Suomalaisten pitäisi halata enemmän ystäviään.
3. Osallistun mielelläni kaikenlaisiin miitteihin, niihin voi minut kutsua :)
4. Kahvittelu on mukavaa.
5. Tule mukaan vaikka tanssiryhmä Linnean harjoituksiin. Siellä on mukavaa porukkaa ja samalla oppii muutaman jännän tanssinkin.
6. Ole valmis muuhunkin toimintaan miiteissä / muissa tapahtumissa kuin armottomaan kännäämiseen.
7. Ole avoin. Ei kaikki anime ole valtavasilmäistä söpöstelyä, ei kaikki tietokoneiden äärellä viihtyvät ole ihmissuhdetaidottomia peliaddikteja.
8. Älä suotta pelkää minua. Joskus on tullut vastaan joitain, etenkin minua muutamaa vuotta nuorempia ihmisiä, jotka eivät uskalla sanoa mielipiteitään, koska pelkäävät omiani. En minä pure - ellei joku pyydä :)
9. Jos teet kanssani jotain projektia tai olet vaikka samassa opintopiirissä, ole kiltti ja tee hommasi. Olen stressaantuvaa sorttia ja on hankala suhtautua ryhmätöihin hyvin, jos ei ole täyttä luottamusta siihen, että muutkin hoitavat osansa. Olen liian monta kertaa joutunut vastaamaan muidenkin asioista.
10. Hymyile! :) Hymyilen takaisin.

Opintien alku ja sen pohdintaaTorstai 07.09.2006 00:48

Ensimmäiset tietojenkäsittelytieteen luennot alkoivat maanantaina. Vielä on hankala sanoa, miten tulen viihtymään, koska alku on ollut hidasta. Ensimmäisenäkin päivänä yliopistolla fukseille oli onnistuttu järjestämään ohjelmaa tyhjästä seitsemäksi tunniksi, eikä mitään kouriintuntuvaa jäänyt siitä muistoksi.

Tietokoneet ja siihen liittyvät asiat ovat aina kiinnostaneet minua, mutta silmäni laajenevat aina kun mainitaan niiden ihmisläheisemmästä lähestymistavasta. Tänään esimerkiksi Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen -kurssilla opettaja puhui siitä, miten työskentely on usein ryhmätyötä, missä tehdään projekteja yhdessä muun muassa kognitiivisiin ja psykologisiin tieteenaloihin perehtyneiden ihmisten kanssa. Tunsin tuolloin olevani ehkä väärässä paikassa, eikä se ollut ensimmäinen kerta.

Rakennus on mukava ja hyvällä sijainnilla, useimmat opettajat ovat mielenkiintoisia ja on todella mukava opiskella oman avomiehen kanssa. On kuitenkin hankala vielä sanoa, onko kaipuu kognitiotieteeseen todellista vai totuttuun tavoitteeseen haikailua. Alkava ohjelmoinnin opetteleminen silti motivoi, joten ehkä tältäkin alalta löytyy tarpeeksi mielenkiintoisia asioita.

Suurin ero suhtautumisessani tietojenkäsittely- ja kognitiotieteeseen on todennäköisesti jälkimmäisen kiinteä kytkös uskomuksiini. Tietojenkäsittely on mukavaa, hauskaa ja mielenkiintoista, mutta siihen se jääkin. Alaa on kiva opiskella, mutta se ei ainakaan toistaiseksi tunnu antavan minulle muuta. Kognitiotiede on sen sijaan kaikkea mitä tietojenkäsittelykin, mutta antaa minulle lisäksi enemmän välineitä maailmankuvani tarkentamiseen.

Olen loppujen lopuksi kuitenkin sellainen ihminen, joka ajattelee pakostakin vaikeita asioita, jotka eivät monien mielestä liity jokapäiväiseen elämään kovin vahvasti. On ihana lukea tekstejä, jotka inspiroivat näitä ajatuksia. Maailmankuvani on melko jyrkän tieteellinen, joten jollakin tasolla voisi sanoa, että lukemalla maailmaa ja etenkin aivotutkimuksiin liittyviä tekstejä rakennan maailmankuvaani melko olennaisella tavalla.

Toisaalta, en ole opiskellut tietojenkäsittelytiedettä vielä viikkoakaan siinä missä kognitiotieteestä minulle on muodostunut jo melko selkeä kuva. Ehkä opintien varrella mielikuvani alasta selkenee hieman ja toivottavasti paranee entisestään. Tarpeeksi...

Jossakin määrin tuntuu myös siltä, että minulla on melko kiire ottaa asiasta selvää. Tiedän, ettei elämä tähän lopu, mutta minusta olen ottanut jo aivan tarpeeksi ja liikaakin välivuosia. En haluaisi viivästyttää valmistumista yhtään tämän enempää, ja jos huomaan tietojenkäsittelytieteen riittämättömäksi liian myöhään, se tarkoittaa jälleen kerran ajan hukkaamista. On päivänselvää, että vaikka vaihtaisinkin pääainetta, ottaisin tietojenkäsittelytieteen sivuainekokonaisuudeksi. Silti tahtoisin aloittaa kognitiotieteenkin opiskelun mahdollisimman pian, vaikka se valitettavasti tarkoittaisikin opiskelijoille annetusta opintosuunnitelmasta poikkeamista. Onhan myös mahdollista, että minulla on yksinkertaisesti liian ruusunpunainen kuva kognitiotieteestä, jolloin ongelma ratkeaisi itsestään.

Uskallan epäillä.

Onpas tämä hankalaa.

PääsykoeSunnuntai 04.06.2006 01:34

Maanantaina on kognitiotieteen pääsykoe.

Lukion ensimmäisellä luokalla päätin, että haluan käytettävyystutkijaksi, ja into on yhä tallella. Pääsykoekirjojen ansiosta myös aivotutkijan ura kiinnostaa, enkä ole löytänyt yhtä innostavia vaihtoehtoja tulevaisuudelle kuin kognitiotieteen saralta. Monille termi on varmasti vieras, joten kuvailtakoon sitä lyhyesti (usein ihmisen) tiedonkäsittelykyvyn tutkimiseksi. Käytettävyys on puolestaan, niin kuin kollegani asian hyvin tiivisti, aivoergonomiaa. Pyrkimystä siihen, että suunnitteilla oleva ohjelma / laite / käytännössä melkein mikä tahansa on mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja looginen. Tavoitteena on siis, että keskivertoihminen osaa käyttää esimerkiksi tietokoneohjelmaa joutumatta tukeutumaan ohjeisiin.

Viime vuonna opiskelin Neurofilosofia- ja tarvittavat logiikan kirjat niin hyvin, että osasin ne unissanikin. Silti tulin toiselle varasijalle, sillä kokeessa oli mukana aineisto-osuus, jossa testattiin lähinnä matemaattista oivaltamista. Ymmärsin aineiston, mutta sen osoittaminen tehtävän mukaisesti oli hankalaa. Koe muuten: 70/75 ja aineistotehtävä 4/25.

Prkl.

Tipahdin kovaa ja korkealta, ja vieläkin sydämeni hakkaa epämielyttävän kovaa selatessani Helsingin yliopiston sivuja. Olen lukenut tänävuonna pääsykokeeseen vielä enemmän kuin viimeksi ja käynyt viimevuoden tavoin valmennuskurssinkin. En kuitenkaan meinaa saada itsestäni irti sitä itsevarmuutta, mistä kokeessa on hyötyä. Näin viimeyönä jo untakin siitä, miten saan tulokset käsiini ja murrun. Heräsin hetkeksi ja nukahdettuani näin puolestaan unta siitä, millaista on aloittaa tietojenkäsittelytieteen opiskeleminen.

Tietojenkäsittelytiede on varasuunnitelmani. Olen huomannut, että aina kun joku kysyy, olenko hakenut muualle, korostan, että saan aloituspisteitä jo 65 ja viime vuonna sisäänpääsyyn vaadittiin kuulemma 50 pistettä. Välillä en ole varma, alleviivaanko asiaa kuulijalle vai itselleni. Olen onnistunut psyykkaamaan itseni siten, että olen jokseenkin tyytyväinen, kunhan pääsen opiskelemaan syksyllä. Kyllähän tietojenkäsittelytiedekin kuulostaa ihan ok:lta - vietänhän koneiden äärellä aikani muutenkin. Mikään ei kuitenkaan ole kiveen hakattu, ja putoan tänävuonna aivan yhtä pahasti kuin viime vuonna, jos en pääse mihinkään.

Jos pääsen opiskelemaan kognitiotiedettä, halkean onnesta.

En vain haluaisi saada toista haista-vittu-ruuduksi kutsumaani paperia epäonnistuneesta tuloksesta, joka seilailee silmien alle aika ajoin säilytettävien papereiden joukosta.

Eräänlainen persoonallisuustestiLauantai 03.06.2006 02:21

Eihän testi varmasti totuutta kerro. Pikemminkin tulos kuvaa sitä, millaisena pidän itseäni.

Personality Type A: THE ENTERTAINER - 7 pojoa

An appointment with this personality type will no doubt leave you
laughing. This person has lots of charisma and can be very persuasive.
Be careful you don't get sold something while you are there making a
presentation for your product or service. Entertainers don't like
boredom or routine. You will make headway by being flexible and letting
them talk. The chances are, the office looks like a bomb went off in it!
If you can see the walls, there are probably motivational sayings on
them.


Personality Type B: THE DIRECTOR - 10 pojoa

This person likes to maintain control at all times. S/he accomplishes a
lot in a short period of time. It is best to be brief and to the point
with him/her so as not to lose your opportunity to do business because
of your inability to get to the point. The Director's office is usually
big with a large desk, which s/he sits behind during your visit to the
office. Plaques of his/ her achievements adorn the walls.


Personality Type C: THE THINKER - 13 pojoa

The hardest to communicate with, this type of personality is precise and
organized. In order to gain business here, you must go step-by-step
through all facets of your presentation. The use of facts and logic will
help you. However, you will be unable to accomplish your goals with this
person if there are surprises or unpredictability. In his/her
well-organized office, where everything has it's place, you will
probably find charts and graphs on the wall.


Personality Type D: THE SUPPORTER - 10 pojoa

This person responds best to sincerity and agreement.The Supporter does
not like controversy, and is likable, loyal and patient. A pleasant
approach will win you points with this personality type. Any sign of
insensitivity or impatience will lose you the sale. The Supporter's
office is friendly and neat. In most conversations, you will not be
separated by a desk. Pictures of his/her family can be seen.

Tasaista, mutta suuntautumistakin näkyy.

http://www.profnet.org/finperson.htm

Äh!Lauantai 03.06.2006 01:03

Kirjoitettuani edellisen päiväkirjamerkinnän sain vastaukseksi gallerialta, että meneillään oli huoltokatkos. Sen loputtua painoin päivitä-nappulaa, jolloin teksti meni kuitenkin perille. Tai näin ainakin oletin...

Olin alunperin kopioinut kysymykset vastauksineen toisen henkilön päiväkirjasta, joihin korjasin omat vastaukseni. Ilmeisesti katkos aiheutti sen, että vain puolet korjauksista näkyivät ja lopuissa oli edellisen kirjoittajan vastaukset.

Kovin kriittisiä vastauksia ei mennyt pieleen. Erikoisimmat olivat ehkä se, että merkintä väitti minun suudelleen tyttöä ja minun ikävöineen eksääni "yllättävän vähän", jotka korjasin molemmat toki muotoon "En."

Vastaukset on nyt korjattu. Hittolainen :(

Vastauksia, vol. 4Lauantai 03.06.2006 00:58

ENSIMMÄISET
Ensimmäinen lävistys/tatuointi: Korvakorut 9-vuotiaana.
Ensimmäinen vihollinen: Vihollinen on vahva sana. Tarhassa oli pari ilkeätä henkilöä? :P
Ensimmäinen konsertti: Lasketaankohan muskarin esitys.

VIIMEISIMMÄT
Viimeisin suudelma: 3 päivää sitten.
Viimeisin lukemasi kirjaston kirja: Kolmas tai neljäs Harry Potter.
Viimeisin nähty elokuva elokuvatetatterissa: Madagascar
Viimeisin syöty ruoka: Jauhelihaa aurajuustolla ja sellerillä. Lisäksi dijon-sinappia sekä raejuustoa.
Viimeisin puhelu: Rakkaani kanssa pari tuntia sitten.
Viimeisin soitettu biisi: Mahdotonta sanoa. Todennäköisesti jokin Nightwishin kappale.
Viimeisin juotu juoma: Vesi.
Viimeisin ärsytys: Ajattelin jälleen erilaisia mahdollisia hyviä syitä olla uskovainen. En onnistunut kovin hyvin.
Viimeisin nalkutus: En muista.
Viimeisin vierailtu nettisivu: http://ftw.generation.no/?n=195

LYHYET VASTAUKSET
Olen: Nainen.
Haluan: Päästä yliopistoon, olla kognitiotieteilijä, mennä naimisiin, saada ainakin yksi lapsi ja elää omassa kodissa tehden alani työtä. Haluan rakastaa ja tulla rakastetuksi. Geneeristä? Ehkä. Unelmani? Kyllä.
Minulla on: Paljon ajatuksia.
Toivon: Tällä hetkellä lemmikkiä!
Vihaan: Typeryyttä.
Pelkään: Pidän omana asianani.
Kuulen: Vivahteita, äänenpainoja.
Pohdin: Työtäni tällä hetkellä.
Rakastan: Erittäin paljon.
Minuun koskee:
Minä aina: Unelmoin.
Minä en ole: Niin ahkera kuin toivoisin.
Laulan: Mielelläni.
Itken: Liian helposti.
En ole aina: Hyväntuulinen.
Kirjoitan: Larppia.
Hämmennyn: Jos joku osaa tulkita minua paremmin kuin haluaisin.
Tarvitsen: Rakastani.
Minun pitäisi: ...Lukea tällä hetkellä pääsykokeeseen -_-

KYLLÄ vai EI
Pidätkö päiväkirjaa? : Vain tätä, mikäli sitä edes lasketaan.
Onko ruuanlaitto sinusta hauskaa? : Ok.
Onko sinulla salaisuus, jota et ole kertonut kenellekään? : On.
Pidätkö valokuvattavana olemisesta? : Harvemmin.
Oletko kiivennyt puuhun viimeisen puolen vuoden sisällä? : En.
Oletko koskaan hengittänyt heliumia ilmapallosta, että osaisit puhua hassulla äänellä?: Ala-asteella.

NIITÄ NÄITÄ
Haluatko mennä naimisiin? : Kyllä.
Kärsitkö matkapahoinvoinnista? : En. Lentokoneessa korviin saattaa sattua.
Oletko terveysintoilija? : Olen ja en ole.
Tuletko toimeen vanhempiesi kanssa? : Äidin kanssa aina. Isänkin kanssa usein.
Pidätkö ukkosmyrskyistä? : En. Tosin ajatus vaikka mökissä olemisesta ukkosmyrskyn aikaan lyhdynvalossa rakkaan kanssa vilttiin kääriytyneenä onkin aika romanttinen ajatus. Näin assosiaationa.
Tämänhetkinen hiustesi väri : Kymmenen sentin matkalta luonnollinen melkein musta, sittemmin punertavaksi tarkoitettu, käytännössä kastanja.

LEMPI-
Numero: Viisi.
Väri: Useimmiten punainen.
Päivä: Lauantai.
Kuukausi: Joulukuu.
Laulu: Hankala kysymys. Esimerkiksi Hijo de la Luna ja Creek Mary's Blood.
Vuodenaika: Kesä.
Juoma: Vichy Original o/. Olisipa varaa juoda sitä joka päivä 2 litraa.
Puu: Valtava tammi.

KUMMAN VALITSET
Söpöily vai vehtaus? Söpöily.
Ystävät vai poika/tyttöystävä? Poikaystävä.
Kylmä vai kuuma kaakao? Kylmä.
Maito-,tumma vai valkosuklaa? Jos rehellinen pitää olla, niin maitosuklaa. Vastaan kuitenkin tumma! ;)
Vanilja vai suklaa? Suklaa.
Mansikka vai vadelma? Molemmat. Mansikka.
Peruna,riisi vai pasta? Ei mikään.
Auringon lasku vai nousu? Auringonlasku.
Tähdet vai kuu? TKuu.


VIIMEISIMMÄN PÄIVÄN AIKANA OLETKO
Itkenyt? En.
Auttanut jotakuta? En.
Ostanut jotain? Olen.
Jutellut ystävän kanssa? Olen.
Ollut sairas? En.
Käynyt elokuvissa? En.
Käynyt ulkona syömässä? En.
Saunonut: En.
Kirjoittanut oikean kirjeen? En,
Puhunut entiselle tyttö/poika ystävälle? Jos lasketaan se, että sanoi jotain irkissä ja että hän kommentoi siihen, niin kyllä.
Ikävöinyt entistä tyttö/poika ystävää? En.
Kirjoittanut päiväkirjaa? Vain tätä.
Puhunut vakavia? Olen.
Ikävöinyt jotakuta? Kyllä.
Halannut jotakuta? En.
Riidellyt ystävän kanssa? En.

VOITKO KOSKAAN
Syödä hyönteistä? Hetken psyykkauksen jälkeen. Nam, proteiinia.
Hypätä benji-hyppyä? Kiehtova ajatus.
Hypätä laskuvarjohyppyä lentokoneesta? Kyllä.
Tappaa ketään? En usko.
Kävellä tulisilla hiilillä? Vain jos se pelastaisi minulle rakkaan ihmisen hengen.
Lähteä jonkun kanssa treffeille vain hänen ulkonäkönsä takia? En.
Olla kasvissyöjä? En!
Lyödä tuntematonta? Edellisen kirjoittajan tavoin tulee mieleen muutama poikkeustilanne, joissa voisi.
Laulaa karaokea? Psyykkauksen jälkeen kyllä.
Vetää ympärikännit? En enää.
Olla myymälä varas? En.
Puraista kirjaston tätiä? Tuskin kokeilisin.
Katsoa pornoa? Kyllä.
Värjätä hiuksiasi sinisiksi? En.
Olla meikattuna julkisesti? Kyllä
Olla ilman meikkiä julkisesti? Mieluummin en.
Huijata kokeessa? Kyllä.
Yrittää jonkun toisen tyttö/poikaystävää? En.
Laittaa jonkun itkemään? En tarkoituksellisesti.
Seurustella 10 vuotta itseäsi vanhemman kanssa? Olen näin tehnytkin.
Valvoa koko yön? Mieluummin en.

Vastauksia, vol. 3Torstai 18.05.2006 02:21

[x] suudellut miestä
[ ] suudellut naista
[ ] uinut avannossa
[ ] käynyt Lontoossa
[x] mennyt vahingossa väärään junaan
[x] katsonut samaa leffaa kaksi kertaa peräkkäin
[x] nukkunut veneessä
[x] tehnyt runoa
[x] lyönyt jotakuta (Lisäkommentti: kamppailulajitaustaa löytyy.)
[x] ollut lempiartistisi keikalla
[X] harrastanut balettia
[x] varastanut mitään
[x] ollut kirpparilla myymässä
[x] löytänyt kadulta rahaa
[x] värjännyt hiukseni
[x] lintsannut
[x] saanut jälki-istuntoa
[x] sanonut opettajaa vahingossa äidiksi/isäksi
[x] matkustanut pummilla
[x] lukenut Raamattua
[ ] tuhlannut yli 200 euroa kerralla vaatteisiin
[x] ollut yksin leffassa
[x] soittanut pilapuhelua
[ ] alkanut venäläistä postia
[x} kokeillut nyrkkeilyä
[ ] kierinyt alasti lumikinoksessa
[x] voittanut arvonnassa
[x] pyörtynyt
[x] haaveillut näyttelijän urasta
[x] joutunut jonkun epäilyttävän tyypin seuraamaksi
[x] lukenut dekkaria
[ ] menettänyt läheistä ihmistä
[ ] ollut isosena jollain leirillä
[x] käyttänyt minihametta
[x] jättänyt kokonaan lukematta kokeisiin
[x] tuntenut itseäsi yksinäiseksi
[ ] tehnyt kurkkunaamiota kasvoillesi
[x] ollut katsomassa oopperaa
[x] harrastanut näyttelemistä
[ ] lukenut Mauri Kunnaksen kirjoja
[x] neulonut lapasia
[ ] katsonut Stand by me-leffaa
[x] eksynyt
[ ] keksinyt aprillipäivänä pilaa jonka joku uskoi
[x] järjestänyt yllätysjuhlia jollekin
[ ] liftannut
[x] syönyt pizzaa aamupalaksi
[ ] ollut ambulanssin kyydissä
[x] ollut poliisiautossa (Lisäkommentti: Kodin lähellä oli jokin lapsille suunnattu tapahtuma aikoinaan, jossa sai tutustua paloauton, poliisiauton ja pommisuojan toimintaan. Saimme myös pienen kiertoajelun poliisiautossa.)
[ ] omistanut lemmikkieläintä (Lisäkommentti: Ellei tamagotchia lasketa.)
[x] laulanut sooloa jossain tilaisuudessa
[ ] soittanut/laulanut bändissä
[ ] ajanut autoa
[ ] ajanut mopoa
[x] nukahtanut koulussa tunnille
[ ] saanut aivotärähdystä (Lisäkommentti: Läheltä on pitänyt. Syynä jälleen kamppailulajitreenit.)
[x] lukenut salaa toisen päiväkirjaa
[x] ollut tietokoneella yli 5 tuntia putkeen
[ ] maalannut taulua
[ ] ollut yli kuukautta pois kotoa
[ ] ollut kesätöissä
[x] maistanut mustekalaa
[x] unohtanut parhaan kaverisi syntymäpäivää
[x] ollut festareilla
[ ] karannut kotoa
[x] luntannut kokeessa
[x] saanut ampiaisenpistoa
[x] saanut murtumaa
[x] antanut rahaa katusoittajalle
[x] ensin inhonnut jotain leffaa/tv-sarjaa ja sitten alkanutkin tykätä siitä
[ ] käynyt Irlannissa
[ ] käynyt Ukrainassa
[x] irkannut
[x] pelannut Twisteriä
[x] katsonut Kauniita ja Rohkeita kokonaisen jakson verran
[x] hukannut kirjastonkirjan
[x] kulkenut alasti kotona
[ ] ollut galleriassa päivän kuvana
[x] opetellut elvyttämistä
[ ] pelannut golfia
[x] ollut liikenneonnettomuudessa (Lisäkommentti: 20 km/h erittäin, erittäin jäisellä tiellä. Mutkassa jännitimme, kääntyisikö auto ratin mukaan, ja eihän se sitten kääntynyt, vaan suistuimme ojaan. Hupaisaa oli, tarvitsimme traktoria saadaksemme kärryn sieltä pois.)
[ ] tilannut jotain ostos-tv:stä
[ ] polttanut tupakkaa
[ ] ollut sairaalassa yötä
[x] vuokrannut asunnon
[x] ollut larpissa
[ ] esiintynyt oikeassa teatterissa
[ ] saanut jonkun jäsenen menemään sijoiltaan
[ ] pelannut cs:ää
[ ] ollut protulla (Lisäkommentti: Sääli, etten käynyt. Olisin tuolloin siellä varmasti viihtynyt.)
[x] ollut lehdessä
[x] tilannut jotain netistä
[ ] ollut tappelussa
[ ] lukenut kirjan ruotsiksi
[x] käynyt ulkomailla elokuvissa
[ ] ollut lastenkodissa
[x] käyttänyt heijastinta
[x] leikkinyt pikkuautoilla
[x] syönyt viimeisen tunnin sisällä
[x] valvonut yli 48 tuntia putkeen
[x] ollut onkimassa
[ ] sain kalaa
[x] en saanut kalaa
[ ] kuvitellut olevani kala
[x] itkenyt itseni uneen
[ ] soittanut kirkon kelloja
[ ] kerännyt kolehtia
[ ] teipannut suuni kiinni
[x] palauttanut kokeen tyhjänä
[ ] ollut nälkäpäivä-kerääjänä
[x] saanut kuhmun viimeisen vuoden aikana
[x] saanut mustelman viimeisen vuoden aikana
[ ] olen tippunut portaat alas viimeisen vuoden aikana
[ ] olen saanut aivotärähdyksen viimeisen vuoden aikana
[ ] tippunut puusta viimeisen vuoden aikana
[ ] ollut sairaalassa viimeisen vuoden aikana
[x] käynyt lääkärissä viimeisen vuoden aikana
[ ] saanut silmätulehduksen viimeisen vuoden aikana
[x] käynyt kampaajalla viimeisen vuoden aikana
[x] ollut rakastunut

Vastauksia, vol. 2Keskiviikko 03.05.2006 04:32

1. Millanen päiväpeite sulla on? Valkoinen.
2. Onko sulla tällä hetkellä pampula ranteessa? Ei.
3. Entä hiuksissa? Ei.
4. Kuunteletko jotain biisiä nyt? Jos niin mitä? En tällä hetkellä.
5. Kuoritko yleensä omenan? En.
6. Viini, viina vai viinimarjamehu? Ei mikään näistä.
7. Britney vai Justin? Ei kiitos kumpaakaan.
8. Onko asunnossasi mitään kasvia? Lauantain jälkeen on.
9. Onko tyylisi lähinnä hippiä, hiphopparia vai hevaria? Pyrin usein businessnaistyyliin, joskus on hevihtävää, joskus sekalaista.
10. Kuuletko omituisia ääniä? Harvemmin, tuskin.
11. Odotatko enemmän joulua vai kesää? Kesää.
12. Paljonko sulle pitäisi maksaa, että menisit kouluun pyjamassa? Arkipäivänä? Aika melkoisesti.
13. Haluaisitko naamaan lävistyksen? En!
14. Miksi? Lävistykset ovat poikkeuksetta rumia. No ok, korvisreiät menevät. Niitäkin saa olla korkeintaan kolme per korva eikä mielellään yhtäkään miespuolisella henkilöllä. Miesmakuni on jokseenkin konservatiivinen, mikä onkin yksi harvoista konservatiivisista piirteistäni.
15. Oletko isänmaallinen? Maantieteeseen perustuva tunnehurma on mielestäni vähintäänkin erikoinen, suuressa määrin huvittavakin ilmiö. Ehkä asiaan liittyy sekin, että olen puolilatino.
16. Oletko nähnyt meressä valaita? En.
17. Syötkö lihaa? Tietenkin. Joka päivä, vähintään 300 g. Nam.
18. Siideri vai limsa? Ligh-limu, eikä sitäkään liian usein.
19. Oletko taiteellinen? En juurikaan. Pidän laulamisesta, jos se lasketaan.
20. Oletko musikaalinen? Tuli juuri vastattua. Sävelkorvaa löytyy, joskin ääniala on harmillisen rajoitettu. Joitain kappaleita en pysty laulamaan kaikilta osin miltään korkeudelta. Tällainen on mm. Toni Braxtonin Unbreak My Heart.
21. Pidätkö hampurilaisista? Valitettavasti. En tosin ole syönyt niitä puoleentoista vuoteen.
22. Mainitse 3 tavaraa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle? Jonkin sopivan astalon ruoanhankinnan helpottamiseksi, tulentekovälineet ja kattilan.
23. Oliko Elvis komea mies? Jossakin määrin kyllä.
24. Millä vuosikymmenellä haluaisit elää? Tahtoisin vastata, että tällä, mutta asiaan vaikuttaa kiintymykseni nyt eläviin ihmisiin. Jos mietin puhtaasti järjellisellä tasolla, niin haluaisin syntyä vasta myöhemmin.
25. Käytätkö kumia? Siis kun haluat poistaa lyijykynänjäljet? Kyllä. Jos ei ole tärkeä paperi, niin tulee tuhrattuakin.
26. Seurusteletko? Kyllä, avomies on <3
27. Onko sulla paitaa, jossa on jonkun julkkiksen kuva? Hmm, ei enää. Onneksi.
28. Pidätkö vesimelonista? Kyllä.
29. Entäpä donitseista? Valitettavasti. En ole syönyt näitäkään ruokavaliomuutoksen jälkeen \o/
30. Pidätkö klassisesta musiikista? Kyllä, paljonkin.
31. Entä reggaesta? Hyi.
32. Jazzista? Ei liene varmempaa keinoa saada minua raivon partaalle kuin pakottaa minua kuuntelemaan moista hissimusiikkigenreä pidemmän aikaa.
33. Rock'n'Rollista? Uudesta rockista kyllä, varhaisempi ei niin iske.
34. Soulista? En. Ei ole varmaan yhtä paha vaikutus kuin jazzilla minuun, mutten soulistakaan välitä.
35. Hevistä? Metallista kyllä, heavy metallista harvemmin. Poikkeuksiakin löytyy, kuten Teräsbetoni.
36. Countrysta? Harvemmin.
37. Minkä värisellä tuolilla istut? Viininpunaisella.
38. Mitä sijaitsee oikealla puolellasi nurkassa? Tuomaksen kirjoituspöytä.
39. Entäpä vasemmassa nurkassa? Katson nurkkaan päin tällä hetkellä, sillä minulla on nurkkamallinen tietokonepöytä.
40. Pidätkö leijonakuningas-leffasta? Olihan se aika suloinen.
41. Oletko siisti ihminen? Uskoisin, että keskivertoa enemmän.
42. Onko seinilläsi tauluja? Millasia? Määritelmästä riippuen 6 tai 9. Maisematauluja, helmiäistauluja, aivan ihana Nainen sillalla -taulu, hiekasta tehty maisemataulu sekä kanjitaidetta.
44. Onko nälkä? Ei.
45. Pidätkö enemmän kissoista vai koirista? Aikaisemmin olisin aukottomasti vastannut, että kissoista, mutta nyt en ole varma.
46. Söisitkö mieluiten Fazerin, Pandan vai Haribon karkkeja? Fazerilla on hyvää tummaa suklaata.
47. Osaatko tehdä ruokaa? Jonkin verran.
48. Oletko koskaan meinannut sytyttää tulipaloa? Levy on joskus jäänyt päälle.
49. Tai jäädä auton alle? Muutaman kerran.
50. Pidätkö dokumenteista? Useimmiten.
51. Haluaisitko muuttaa vuodeksi afrikkaan? En todellakaan.
52. Miksi haluaisit/et haluaisi? Viihdyn täällä. En keksi Afrikasta juuri hyviä puolia Suomeen verrattuna.
53. Mistä biisistä on lause "kill them before they grow"? En tiedä, ei varmaan mistään kovin hyvästä.
54. Laulatko suihkussa? Silloin tällöin ;)
55. Käytätkö hammastikkuja? Jos on tarvetta, harvemmin siis.
56. Oletko uinut atlantin valtameressä? Kyllä.
57. Pelkäsitkö että hai tulisi ja söisi sinut? En.
58. Oletko ollut ihastunut opettajaasi? En.
59. Haluaisitko olla poika? En. Naisena on paljon parempi olla.
60. Sytytätkö kynttilöitä iltaisin? En.
61. Toivoisitko että tulisi jo lunta? En!
62. Haluaisitko että kysyisin yht. 100 kysymystä? Ajanvietettähän sekin olisi.
63. Alkaako jo väsyttämään? Ei ainakaan tämä testi, on sitä turhempaakin tehty.
64. Haluaisitko opiskella kiinan kieltä? En. Japania kylläkin.
65. Mihin haluaisit matkustaa? Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Viroon.
66. Käytätkö milloinkaan lippalakkia? En!
67. Tai pipoa? Aina, kun on niin kylmä, ettei ole muuta vaihtoehtoa. Hatut ovat lähes järjestään rumia.
68. Entäpä toppatakkia? En.
69. Miksi tämän kysymyksen numero on niin suosittu? Koska se ei ole hullumpi seksiasento.
70. Pariisi vai havanna? Pariisi.
71. Paratiisi vai Valhalla? Valhalla.
72. Uskotko, että syntiset joutuvat helvettiin? En. En usko universaaliin moraaliin, jumalaan saati helvettiin.
73. Hermostuisitko jos juuttuisit hissiin? Tuskin, ellei olisi kova kiire jonnekin. Etenkin jos tietäisin, että olen pääsemässä sieltä pois kohtuullisen ajan sisällä ja olisi vaikka pääsykoekirja mukana, saattaisin olla jopa hyvilläni. Ainakaan en voisi jumittua tietokoneen ääreen surffailemaan lukemisen sijaan.
74. Onko sun mielestä orjakauppa ok? Ei...
75. Jos sinulla olisi bändi, mikä olisi tehtäväsi siinä? Laulaminen. Olisi kyllä tylsiä kappaleita, sillä korkeusvaihtelut olisivat pieniä. Kirottua, että minulla on jazzahtava ääni, vaikka vihaan jazzia.
76. Osaatko katsoa kieroon? Kyllä.
77. Haluaisitko, että mä tulisin sun syliin? En tiedä kysymysten alkuperäistä laatijaa. Koska se ei oletettavasti ole Tuomas, nin vastaanpa, että en.
78. Kasvaako sulla viikset? Ei! En ainakaan myöntäisi.
79. Onko ulkona nättiä? On.
80. Oletko koskaan pyörtynyt? Kerran. Pentuna leikittiin typerää pyörryttämisleikkiä, mutta spontaanisti kerran kiitos kaksi viikkoa jatkuneen puutteellisen ruokavalion.
81. Mietitkö koskaan kasvihuoneilmiötä? Harvemmin.
82. Katsotko telkkarista chattia? En käytännössä katso televisiota.
83. Jos saisit valita syntymävuotesi nyt, millon haluaisit syntyä? En valita tämänhetkisestä. En olisi halunnut syntyä aikaisemmin ja tulevasta on hankala sanoa.
84. Oletko kiva? Olenhan minä.
85. Mitä purkkaa syöt yleensä, siis minkä makuista? En syö purkkaa.
86. Kaunein tytön nimi? Ylivoimaisesti kauneinta on hankala valita. Elina on nätti, samoin Maria. Jälkimmäinen assosioituu mielessäni kuitenkin ikävähkösti. Aino on nätti, mutta tuo mieleen espanjaa osaavana jälleen hassuhkoja assosiaatioita. Inkeri on myös kaunis nimi. Viehättäviä nimiä löytyy kuitenkin niin paljon, etten suostu valitsemaan ykköstä.
87. Kaunein pojan nimi? Markus on aika hyvä nimi, en tässäkään tapauksessa suostu silti ykköstä valitsemaan. Myös Aleksi ja Sampo ovat nättejä.
88. Onko puhelimesi auki myös yöllä? On.
89. Jos joutuisit luopumaan jostakin huonekalusta, mikä se olisi? Eteisen tuoli. Ollaan kai muutenkin hankkimassa sen tilalle kapeaa arkkupöytää, vai miksikä sellaista kutsuisi.
90. Oletko leikannut itse hiuksiasi? Olen.
91. Voisitko mennä kännissä töihin? En. Olen absolutisti, ja vaikken olisi, en sittenkään.
92. Montako tyyppiä sinulla on kerralla kiikarissa? Yksi!
93. Rumin näkemäsi vaate/asuste? Täytyy sanoa, että neonvihreä haalari täynnä 80-luvun innoittamia stilisoituja kuvioita. Ei, kyseessä ei ollut edes teekkarihaalari, vaan arkiasuste.
94. Montako vyötä sulla on? Kamppailulajeihin liittyviä valkoinen x3, keltainen, oranssi, vihreä x2 ja sininen x2, mutta tavanomaisempia 2.
95. Typerintä mitä telkkarista tulee? Hankala kysymys. Chatit tulevat mieleen.
96. Ruuhka-aika. Pääset sovituskoppiin sovittamaan vaatteita. Yritätkö selvitä nopeasti vai hidasteletko? En kumpaakaan. Sovittaminen vie juuri sen verran aikaa kuin vie, mikä ei omalla kohdallani yleensä ole kovin pitkä aika.
97. Lempivaatteesi? Mm. musta hihaton paita, jossa on valtava valkea kukka sekä edessä että takana. Näyttää hyvältä, kun sen alle laittaa vaikka valkoisen kauluspaidan. Ainakin se on mukautuvin vaatteeni. Siitä saa helposti niin juhlavaatteen kuin arkisenkin näköisen.
98. Lempikenkäsi? Pitkävartiset mustat nahkasaappaani o/
99. Lempparisi Disneyn piirretyistä? Uskoisin, että Mulan. Tyttöhän osoitti kunnollista tahdonvoimaa.
100. Oliko tämä liian pitkä? Ei.

En haasta ketään, se vastatkoon, ketä kiinnostaa.

Arjen ilojaKeskiviikko 03.05.2006 03:46

Voiko olla juuri mitään suloisempaa kuin avomies, joka ehdotti vapuksi leipomista? Monet ehdottivat naisilleen varmasti baariin menemistä tai dokaamista, mutta minunpa mies tahtoi leipoa herkkuja.

Pitihän sen vohveleiden perään hieman katsoa, olisi höppänä unohtanut muuten maidon kokonaan pois :)