IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Vauvakilot pois!Torstai 17.02.2011 15:59

Nyt alkaa armoton laihdutus! :D

Häät on 6.8. ja siihen mennessä paino on saatava tippumaan vähintään 60 kiloon! Se on vähän enemmän, kun mitä ennen lapsia painoin, mutta olkoon se nyt silti tavotteena, eikä sitte tietysti haittaa, vaikka vähän enemmänkii lähtis! :)

Synnyttämään lähtiessä painoa oli n. 80kg, 2 viikkoa synnytyksestä 72kg ja 3 viikkoa synnytyksestä 71kg, eli 11kg vielä pudotettavaa. :)

Päätin sen takia päivitellä tilannetta aina tänne, ettei vaan tulis liian helpoks lusmuilla. :)

Viime viikonloppuna alotin Fit Mama - Synnytyksen jälkeinen kuntoharjoittelu -dvd:n kanssa jo pikkuhiljaa jumppailemaan. Siinä on vähän tanssia, vähän joogaa ja pilatesta sekä venyttelyä ja rentoutusta ja tunnin se vaan vie päivässä. (Raskausaikana jumppasin sen synnytystä edeltävän kanssa ja voin
suositella! :) )Pakkohan se on nyt aluksi ottaa varovasti tuon liikkumisen kanssa, kun synnytyksestä on vielä niin kovin vähän aikaa, mutta ei sitä nyt ihan toimettomanakaan malta olla. Tuleehan näitten kolmen hulivilin kanssa jo tietysti ihan mukavasti tota hyötyliikuntaakin. :D Sais nuo ilmat vielä lämmetä sen verran, että pääsis noitten lasten ja koiran kanssa kunnolla lenkkeilemäänkii! :)

Herkut saa jäädä pois ja jospa tuo imetys vielä tekis oman osansa, niin ehkä tähän tavotteeseen päästään, vaikka nuo kilot miula aika tiukassa aina tuntuiskii olevan. :)60|61|62|63|64|65|66|67|68|69|70|71|x|

Vauvan 1. neuvola 31.1.11Tiistai 01.02.2011 17:50

Suluissa syntymätiedot

Paino 3510g (3470g)
Pituus 50,1cm (50cm)
Pään ymp. 35,2cm (35cm)

Painoa tullut upeasti, lapsentahtinen imetys. Heijasteet + aukile norm. Iho kaunis, hivenen kuiva --> öljy tarv. Kaikki ok. D-vit. info.

Seuraava käynti 9.2.

Ps. Napatynkä irtosi samana päivänä. :)

Vauva VakkinenKeskiviikko 26.01.2011 13:57

Pienoiset kädet,
suu ihan suppu,
syntynyt on oma kullannuppu,
sydämen kokonaan onnella täyttää.Eli nyt sitä ollaan sitten kolmen lapsen äiti. :)Tyttö syntyi 25.01.2011 Lohjan sairaalassa klo 9:54 mitoin 3470g ja 50cm. Pipon koko on 35cm. Pisteitä neiti sai 9/10.Aamuyöllä heräsin hieman kivuliaampiin supistuksiin, ajattelin kuitenkin, että tuskin tämä vielä sitä itseään on, supistukset kun olivat kiusanneet jo useampana iltana ja yönä aina enemmän tai vähemmän kivuliaina ja säännöllisinäkin, mutta loppuneet sitten. 02:48 aloin kuitenkin varmuuden vuoksi laittamaan supistuksia tarkemmin ylös. Huomasin, että väli oli lähes koko ajan alle kymmenen minuutin. Jatkoin supistusten ylöskirjaamista siihen asti, kunnes Harrin herätyskello soi hieman ennen viittä. Siinä vaiheessa sanoin jo Harrille, että kai se on tänään mentävä synnyttämään.
Viiden jälkeen laitoin sitten tekstiviestiä kahdelle lastenhoitajavaihtoehdolle Ainolle ja Rialle, ei siihen aikaan oikein kelleen kehdannut soittelemaankaan alkaa. Molemmat hoitajat soittivat kuitenkin heti takaisin ja molemmille olisi lasten hoitoon ottaminen jopa sopinut, kiitos tositosi kovasti siitä teille, olipahan yksi huoli vähemmän! Päädyimme sitten viemään lapset Ainolle, kun sattui sopivasti matkan varrella asumaan. :)

Kävin kotona vielä suihkussa, pakkailin lasten tavaroita jne. ja vähän kuuden jälkeen päästiin sitten lähtemään kohti sairaalaa. Supistukset olivat jo todella kivuliaita! Molemmat lapset olivat melko väsyneitä, kun joutuivat heräämään pari tuntia normaalia aikaisemmin, kumpikaan ei onneksi kuitenkaan onneksi kiukutellut, olivat vaan vähän ihmeissään, hoitoonkin taisivat jäädä ihan kiltisti, tai sitten huuto on alkanut vasta oven sulkeutumisen jälkeen. :D

Reilun puolen tunnin matkalla sairaalaan supistukset kovenivat entisestään ja taisin siinä ehtiä Harrille melkoisesti valittaa ja huutaa matkan aikana.
Sairaalassa pääsin heti käyrille, kohdunsuu oli vasta 3-4cm auki ja sain makailla hetken käyrillä siinä tutkimuspöydällä. Melko pian pääsin kuitenkin onneksi saliin ja menin ammeeseen, jossa olinkin sitten varmaan lähemmäs pari tuntia (?) kunnes alkoi tuntua lievää ponnistuksen tarvetta.
Siirryin sängylle, kohdunsuu oli kuitenkin vasta 8-9cm auki, joten en saanut lupaa ponnistaa. Supistukset olivat nyt todella kovia ja pitkiä, sain ilokaasua hengiteltäväksi. Muistelen höpötelleeni Harrille jotain sekavia, ihan tarkkaan en muista mitä, kiitos ilokaasun ja sen valtavan kivun. :D Muutaman supistuksen jälkeen ponnistuksen tarve oli jo niin kova, että tuntui etten pystyisi enää olemaan ponnistamatta.
Siihen asti synnytystä hoitanut kätilö oli toisessa synnytyssalissa, tällä pienellä synnärillä oli juuri samaan aikaan jo kaksi ponnistusvaihetta käynnissä, joten paikalle tulivat sitten ne kätilöt, jotka sattuivat vapaana olemaan.
Ponnistusvaihe oli niin nopeasti ohi, ettei siitä paljon jäänyt mieleen. Muistelisin ponnistaneeni vauvan ulos kahden supistuksen aikana, papereissa kestona lukee kaksi minuuttia, eli rytinällä mentiin. Ponnistusvaihe oli siis todella todella kipeä, mutta onneksi nopea. Ilokaasua vetelin kuin viimeistä päivää, kätilö pari kertaa joutui vähän toppuuttelemaankin. :) Vauvalla oli napanuora kaulan ympärillä ja naama oli (ja on) muutenkin vähän musta, kun niin rytinällä mentiin. Kaikki oli kuitenkin hyvin ja sain vauvan heti rinnalle. Pikkuinen osasi hienosti alkaa heti imemään. :)

Istukan irtoamista piti joku aika odotella, mutta sieltä se sitten lopulta suhteellisen kivuttomasti tuli, täydellinen istukka. Tikkejä ei tarvinnut laittaa yhtään ja olo oli valtavaa väsymystä ja heikotusta lukuunottamatta jo suoraan todella hyvä ja koheni vielä entisestään, kun vielä saatiin vähän syötävää ja pääsin suihkuun. Niinpä pääsin Harrin ja kätilön mukaan mittailemaan, punnitsemaan ja kylvettämään vauvaa, mitä en ennen vielä olekkaan kokenut.

Tällä hetkellä olen vauvan kanssa kahdestaan sairaalassa, vauva nukkuu ja äidillä on siis aikaa datailla. :) Ensimmäinen yö meni tosi hyvin, vauva heräsi kerran syömään ja nukahti noin puoli tuntia tissittelyn jälkeen takaisin unille. Muutenkin imetys ja muu on lähtenyt sujumaan todella hyvin, eli kotiinpääsyä odotellessa. Huomenna ilmeisesti päästään. Toistaiseksi siis ainakin ollut helppo ja tyytyväinen vauva. Ikää tosin on vasta reilu vuorokausi, mutta toivotaan, että näin myös jatkuu. :)

Synnytyksen kokonaiskesto 4,5 tuntia
Ponnistusvaihe 2minuuttia


Tuli lapsi tuulen kainalossa,
tähtisateen takaa,
pian herttaisia hymyjä
hän ympärilleen jakaa.
Paino 79,1kg (76,85kg)
Painon muutos/vk +2625g (+350g)
Turvotus ++ (+)
RR 132/76 (124/78)
Pissa puhdas (puhdas)
sf 35 (33)
Lapsiveden määrä N
Tarjonta RT (RT)
Syke 142 (150)
Liikkeet ++ (++)

Turvotus on kauhee, naamaki näyttää ihan hirveeltä, paino nousee ihan ylipaljon ja päähän koskee, onneks edelleen pissa puhdas ja verenpaine ok. Olo ei oo silti mikään kovin mahtava, kun tuntuu, ettei liikkeelle pääse. Nyt on sitte neuvolat 2x/vk, niin voidaan seurata tota turvotusta, painon nousua, verenpainetta ja pissaa.
11.1.11. (4.1.11.)

rv 36+5 (35+5)
Paino 76,85kg (76,5kg)
Muutos +350g (+1050)
Turvotus + (+)
RR 124/78 (127/73)
Pissa puhdas (puhdas)
Sf-mitta 33 (33)
Tarjonta rt (rt)
Syke 150 (140)
Liikkeet ++ (++)

Levätä käskettiin, se ei miule ihan vielä selvinny, että miten noitten kahen kanssa voi levätä, muuten hyvä. :) Päänsärkyä on siis ollu yli viikon ja tota turvotusta aika runsaasti, niin siks. Toivottavasti seuraava neuvola ois jo viimenen ;)
Paino 76.5kg (75.6kg)
Muutos/vko +1050g (+1562g)
Lähtöpainoon +10.5kg (9.6kg)
Turvotus + (+)
RR 127/73 (123/67)
Pissa puhdas
Sf 33cm (32,5cm)
Lapsiveden määrä N
Tarjonta RT (RT)
Syke 140 (150)
Liikkeet ++ (++)


Kohdunsuun tilannetta ei kattonu nyt ollenkaan, kun on ollu jonkun verran supistuksia eikä halunnu kai ainakaan aiheuttaa lisää? Ihan tyhmää. Siis ettei katottu.
Paino näköjään kertyy nyt sit ihan nätisti ton turvotuksen myötä, ei kai sille minkään voi, kun se kertyy vaikka tarkkailee mitä syö ja miten juo.
Voikun pääsis jo kohta synnyttämään!!

Neuvola rv 34+6 (33+0)Keskiviikko 29.12.2010 20:49

Edellinen neuvola onkii näköjään jääny kokonaan kirjottamatta, mutta tässä siis suluissa. :)

Paino 75,6kg (72,7kg)
Painon muutos/vk +1562g (+513g)
Muutos lähtöpainoon 9,6kg (7,7kg)
Turvotus +
RR 123/67 (122/76)
Pissa puhdas
Hemppa - (131)
sf-mitta 32,5cm (30cm)
Tarjonta RT (RT)
Syke 150 (156)

Vähän on nyt liikaa tullu painoa, mutta sitä se joulu teettää. Alkaa vaan olla aika lähellä jo tuo 10kg:n raja, minkä itelleni laitoin, että saa tulla painoa. :D Mutta voihan se olla, että se jopa tippuu, kun nää jouluherkut tästä loppuu. :)
Nyt alkaa sitte viikon välein olla neuvolat, ens viikolla loppuraskauden lääkärineuvola.

Eilen alko äitiysloma, jee! :D

Hyvää joulua!Perjantai 24.12.2010 11:34

Onnin ja Iinan neuvolat 29.11.2010Keskiviikko 01.12.2010 02:16

Onnin 2-vuotisneuvola

Paino 14kg
Pituus 90,4cm
Pään ymp. 52,5cm

Onni rakentelee mielellään Legoilla, kokoaa muotopalapelejä. Juoksee, potkii palloa. Puheessa 2-3 sanan lauseita. Omaa tahtoa löytyy myös. (VOI KYLLÄ! :D) Kasvaa hyvin, pottatreenit aloitettu. Syö itse. Riisuu vaatteita.

Iinan 1-vuotisneuvola

Paino 10,2kg
Pituus 75,3cm
Pään ymp. 46,2cm

Iina kävelee varmoin askelin. Taputtaa, vilkuttaa. Pinsettiote molemmin puolin. Sormiruokaa syö itse, tavallista kevyttä kotiruokaa, sillä kasvaa hyvin. D-lisä menee. Muutamia sanoja käytössä: äiti, Iina, kakka... Osoittelee tuttuja asioita/esineitä.

Kuvia...Lauantai 27.11.2010 14:57

Nyt on saatu laitteet sen verran toimimaan, että saatiin kuvia koneelle ja lisäilty sitten kuvia koko syksyn ajalta kerralla. :) Eli elo-lokakuu nyt toistaseksi, illalla laittelen vielä jotain ihan tuoreita kenties, jos sais myös tuon uuden kameran tyhjennettyä. :)