IRC-Galleria

Maailman synty.Torstai 13.12.2007 18:43

Pohdiskelin tossa tänään, että mitä jos raamatun luomiskertomus pitääkin paikkansa, jossain määrin?

En mä sitä että maailma ois oikeasti luotu seitsemässä vuorokaudessa. Tai itse asiassa kuudessa, jos Luoja kerran piti seitsemäntenä päivänä lepopäivän. Se tekee 144 tuntia. Tarina ei kerro nukkuiko Luoja päivien välissä, mutta joka tapauksessa olisi kyllä kiirettä pitänyt. Tosin jos Jumala pystyy nykyään kuuntelemaan parin miljardin kristityn rukouksiakin joka päivä, niin eiköhän Hänellä ollut jo silloin jonkinmoinen kyky suorittaa useita asioita samaan aikaan. Mutta silti..

Erityisen ihmeellisenä kuitenkin pidän ajatusta siitä että kaikki tämä olisi vieläpä tapahtunut vain noin 6000 vuotta sitten, niinkuin jotkut uskovat. Miksi ihmeessä Jumala olisi sitten tehnyt maaperän, fossiilit, tähdet ja jotkin muut asiat todella vanhan näköisiksi. Laskenut hiilen isotooppien pitoisuudet ja kaasumolekyylien suhdeluvut juuri sellaisiksi, että vaikuttaa että maailmankaikkeus olisi miljardeja vuosia vanha. Hämäykseksi? Koetellakseen ihmisten uskoa? Vai oliko kenties kyseessä joku rakentajan oma pikku vitsi, vähän samaan tapaan kuin tyhjä kossupullo valettuna omakotitalon betonijalkaan? Oli miten oli, minä en siihen usko.

Mutta jos ajatellaankin että maailmankaikkeus syntyi juuri niin kuin tiedekin opettaa, mutta Jumalan toimesta, että raamatussa mainittu viikko koostuikin vertauskuvallisista päivistä, jotka kestivätkin satoja miljoonia vuosia. Miksi ihmeessä muutenkaan KOKO maailmankaikkeuden luoja noudattaisi maapallon pyörimisestä johtuvaa vuorokausirytmiä?

Vertauskuvallisesti ensimmäisenä päivänä (maanantaina) tapahtunut valon luominen voisi tarkoittaa siis alkuräjähdystä. Tiede opettaa että avaruus syntyi välittömästi tämän jälkeen, mutta raamattu kertoo taivaan luodun vasta toisena päivänä (tiistaina). Voidaan ajatella siis että suurimman osan ensimmäisestä päivästä Jumala käytti suunniteluun ja aiheutti alkuräjähdyksen eli loi valon vasta hyvin myöhään maanantai-iltana jolloin taivas syntyikin siten vasta tiistain puolella.
Tästä voidaan ajoittaa vertauskuvallinen maanantain ja tiistain välinen keskiyö n. 13,7 miljardin vuoden päähän menneisyyten.


Raamattu kertoo Jumalan luoneen kuudentena päivänä maaeläimet ja ihmisen. Tieteellisen maailmankuvan mukaan elämä työntyi meristä maalle n. 500 miljoonaa vuotta sitten. Kuudes päivä, eli lauantai alkoi siis viimeistään silloin ja loppui aikaisimmillaan jumalan luotua ihmisen, eli tieteellisten arvioiden mukaan n. 2 miljoonaa vuotta sitten. Edellisistä saadaan laskettua Jumalallisen vertauskuvallisen vuorokauden pituudeksi 2,74 - 3,3 miljardia vuotta.

Koska raamatussa sanotaan nimenomaan Jumalan pyhittäneen lepopäivä seitsemännen päivän, eikä tämän aikovan pyhittää sitä, voidaan vahvasti olettaa että raamatun kirjoituksien kirjoittamisajankohtana (Wikipedia sanoi 1400eaa. - 125jaa.) vertauskuvallinen sunnuntai oli jo alkanut ja Jumala siten lepäämässä.

Niimpä, se kyllä selittäisi aika paljon. Mahtaa olla Jumalalla ihmettelemistä joskus kolmen miljardin vuoden päästä kun tulee uusi maanantai, että mitäs me ihmiset ollaan tai ei olla saatu aikaan täällä maan päällä...


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.