IRC-Galleria

KotonaTorstai 15.05.2008 03:41

Jep, tultiin pari päivää etuajassa, palataan siihen.

Oi vitsi, rakastuin Kroatiaan ihan kybällä. Kaunis maa, hyvät säät, mahtavat maisemat, mukavia ihmisiä, kaunis kieli ja kaikkea muuta stereotyyppistä "tulin juuri ihanalta lomalta" paskaa. Mutta sinne täytyy kyllä oikeasti päästä takaisin.

Ei muuten tarvinut edes pysyhtyä Kroatian-Slovenian rajalla. Tultiin siis EU:in ja Schengen-alueelle. Siitä Suomeen ei tarvinutkaan passia edes kaivaa. Suosittelen kyseistä reittiä kaikille salakuljettajille:)

Italiaa mä vihaan nykyään. Vittu mikä perseenreikä koko maa. Kaikki Italialaiset on vitun pellejä. Venetsia on niin vitun perseestä ja niin edespäin. Itsekään et tykkäis jos oisit joutunut nukkumaan autossa, jossain vitun parkkihallissa missä minimiveloitus on 24 euroa. Vitutti niin paljon koko maa, että päätettiin skippaa Milano ja kierrettiin se varmuudeksi ihan vitun kaukaa, mikä oli virhe. Joko makaronirunkkari oli ilmeisesti kääntänyt Svizzera-kyltin osoittamaan väärään suuntaan, sillä se suunta johti sata kilsaa pitkään umpikujaan jonnekin vitun Como-järven mutkaan. Komea maisema siellä oli, mutta ei se sen arvosta ollut.

Sveitsi sinänsä oli ihan jees ja ihmiset mukavia. Oltiin yötä semmosen Zofingen-nimisen kylän ulkopuolella semmoses kivas pikku majatalossa. Siellä tuoksui maaseudun tunnelma (lehmänpaska). Mutta mukavaa oli.

Ranska oli ihan jees. Motareilla siellä tosin tarvii olla kilo kolikoita mukana, jos meinaa päästä mihinkään. Niitä tiemaksuja kinutaan kymmenen kilsan välein. Luxemburgissa oli mukavaa ja Belgiassa. Hollanti ja saksa ei oikeastaan edes niin erilaisia Suomesta, tosin sielläkin oli vielä lämmintä.

Ja nyt siihen etuajassa tulemiseen. Eilen aamupäivällä lähdettiin Lyypekistä kohti Tanskaa. Oikaistiin ensinnäkin lautalla Puttgardenista Rödhavniin ja siten oltiin kahdessa tunnissa Kööpenhaminassa, missä oli alunperin tarkoitus yöpyä. Käytiin kattomassa pientä merenneitoa ja todettiin että ei siellä mitään muuta nähtävää ollut ja päätettiin jatkaa Ruotsin puolelle. Helsingborgin ja Tukholman väli on muuten ihan Jyväskylä-Oulu tasoa kiinnostavuudessa, mutta pidempi, joten ajettiin siis lähes pysyhtymättä Stokikseen, joka myöskin on aivan nähty. Siellä oltiin yhden aikaan yöllä. Ei siis muuta kuin joku hotelli haltuun ja täksi yöksi Suomenlaivaan. Paitsi että, Tukholmassa oli joku iso lääkärien konfrenssi ja joka vitun hotelli aivan täynnä sadan kilometrin säteellä. Tämä kerrottiin viidennessä hotellissa. Siispä autossa yöpymistä, muttakun siellähän ei enää ollutkaan niin lämmin, ei. Ajeltiin yöllä katsomaan Uppsalaa, missä ei ollut mitään nähtävää, ja tultiin aamulaivalla Turkuun.

Sen pituinen se. 8856 km, 26 päivää, n. 5500 euroa. Kyllä se oli sen arvoista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.