IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

Myöhäisillan oivalluksia..Tiistai 24.06.2008 04:09

Elämä menee ohi vauhdilla silloin kun se hymyilee, kuukaudet sujahtaa ohi ihan hetkessä silloin kun on kivaa. Se on vaan aika ikävä siinä vaiheessa unohtaa maksaa laskujaan ihan hetkeksi. Mistä seuraa se, ettei silloin voi varsinaisesti sanoa, että elämä hymyilis. Siinä tosin on se hyvä puoli, ettei elämä mee enää liian nopeasti ohitse. Ja hauskaa voi olla vaikkei oliskaan kivaa.

KotonaTorstai 15.05.2008 03:41

Jep, tultiin pari päivää etuajassa, palataan siihen.

Oi vitsi, rakastuin Kroatiaan ihan kybällä. Kaunis maa, hyvät säät, mahtavat maisemat, mukavia ihmisiä, kaunis kieli ja kaikkea muuta stereotyyppistä "tulin juuri ihanalta lomalta" paskaa. Mutta sinne täytyy kyllä oikeasti päästä takaisin.

Ei muuten tarvinut edes pysyhtyä Kroatian-Slovenian rajalla. Tultiin siis EU:in ja Schengen-alueelle. Siitä Suomeen ei tarvinutkaan passia edes kaivaa. Suosittelen kyseistä reittiä kaikille salakuljettajille:)

Italiaa mä vihaan nykyään. Vittu mikä perseenreikä koko maa. Kaikki Italialaiset on vitun pellejä. Venetsia on niin vitun perseestä ja niin edespäin. Itsekään et tykkäis jos oisit joutunut nukkumaan autossa, jossain vitun parkkihallissa missä minimiveloitus on 24 euroa. Vitutti niin paljon koko maa, että päätettiin skippaa Milano ja kierrettiin se varmuudeksi ihan vitun kaukaa, mikä oli virhe. Joko makaronirunkkari oli ilmeisesti kääntänyt Svizzera-kyltin osoittamaan väärään suuntaan, sillä se suunta johti sata kilsaa pitkään umpikujaan jonnekin vitun Como-järven mutkaan. Komea maisema siellä oli, mutta ei se sen arvosta ollut.

Sveitsi sinänsä oli ihan jees ja ihmiset mukavia. Oltiin yötä semmosen Zofingen-nimisen kylän ulkopuolella semmoses kivas pikku majatalossa. Siellä tuoksui maaseudun tunnelma (lehmänpaska). Mutta mukavaa oli.

Ranska oli ihan jees. Motareilla siellä tosin tarvii olla kilo kolikoita mukana, jos meinaa päästä mihinkään. Niitä tiemaksuja kinutaan kymmenen kilsan välein. Luxemburgissa oli mukavaa ja Belgiassa. Hollanti ja saksa ei oikeastaan edes niin erilaisia Suomesta, tosin sielläkin oli vielä lämmintä.

Ja nyt siihen etuajassa tulemiseen. Eilen aamupäivällä lähdettiin Lyypekistä kohti Tanskaa. Oikaistiin ensinnäkin lautalla Puttgardenista Rödhavniin ja siten oltiin kahdessa tunnissa Kööpenhaminassa, missä oli alunperin tarkoitus yöpyä. Käytiin kattomassa pientä merenneitoa ja todettiin että ei siellä mitään muuta nähtävää ollut ja päätettiin jatkaa Ruotsin puolelle. Helsingborgin ja Tukholman väli on muuten ihan Jyväskylä-Oulu tasoa kiinnostavuudessa, mutta pidempi, joten ajettiin siis lähes pysyhtymättä Stokikseen, joka myöskin on aivan nähty. Siellä oltiin yhden aikaan yöllä. Ei siis muuta kuin joku hotelli haltuun ja täksi yöksi Suomenlaivaan. Paitsi että, Tukholmassa oli joku iso lääkärien konfrenssi ja joka vitun hotelli aivan täynnä sadan kilometrin säteellä. Tämä kerrottiin viidennessä hotellissa. Siispä autossa yöpymistä, muttakun siellähän ei enää ollutkaan niin lämmin, ei. Ajeltiin yöllä katsomaan Uppsalaa, missä ei ollut mitään nähtävää, ja tultiin aamulaivalla Turkuun.

Sen pituinen se. 8856 km, 26 päivää, n. 5500 euroa. Kyllä se oli sen arvoista.

DubrovnikPerjantai 02.05.2008 22:28

Juu, oisin halunnu päästä kirjotteleen aikasemmin, mut nää nettikahvilat ynnämuut on aika kortilla tässä maailmankolkassa. Juu nyt on vihdoin päästy sitten tänne lämpösiin paikkoihin, eilenkin oli semmonen 25 astetta, kun oltiin tuolla Barissa, Montenegrossa. Tuli sitten hieman liikaa makoiltua tuon auringon alla ja nyt on selkä sen värinen, ettei oo kylla kauheen kivaa istua autossa enää. Kilometreja on takana hieman päälle 4000, mutta nyt ollaankin jo "kotimatkalla". Mut nyt mä meenkin jo asioiden edelle.
Ljubljanasta ajettiin siis ensin Zagrebiin ja päästiin ekan kerran nayttään passeja tämän reissun aikana. Sieltä jatkettiin Bosnia ja Herzegovinan puolelle, mika olikin kohtuu mielenkiintoista, kun yhtakkia suuntana olikin CAPAJEBO, puhumattakaan niiden muiden paikkojen nimista. Eipa ihme etta tulikin sitten eksyttya sielta Montenegroon tullessa. Oli se muutenkin aika erikoista, illalla kun tultiin Sarajevoon, Minareettikutsut raikasa ja kaupingilla pyöri YK:n autoja. Koukattiin sitten tän Kroatian kautta ja päästiin illaksi Bariin. Poliisikin pysaytti Bosnian puolella ja kyseli jotain, mutta kun ei osannut englantia, niin huito vaan etta menkää pois. Jep jep. Pitaiskohan kokeilla Suomessa joskus.
Sen Barin suhteen meitä oli kylla lievasti kusetettu, kaikki ne siistit jutut mita siella piti olla, olikin lähinnä viereisissa pikkukylissa ja lisaksi se koko kaupunki oli ihan rempassa, yhtä monttua koko kylä. Ihan siistia oli kyl, vappuakin tuli vietettya. Vittu tas nappikses on z yyn paikalla ja y ztan paikalla. menee ihan sekasin. Mut joo hyvat vaput mzohassa kaikille tutuille ja muille.

Edit: lisäilin äät ja ööt. paitsi tohon loppuun.

LjubljanaLauantai 26.04.2008 20:55

Viikko takana niinku. Ei tässä kyl oikeesti pysy kärryilla enää mikä maa mikä valuutta.. 2430 km takana, monta edessa. Varsovan jälkeen tää matka onkin alkanut sujua ilman mitaan suurempia ongelmia. Krakovan jälkeen maisemat on ollut ihan mahtavat ihan koko ajan. Vähän jo alkaa turtua noihin toinen toistaan komeampiin vuoriin ja kukkuloihin. Mä en muuten ymmärrä miten jotkut jaksaa innostua jostain Saksan autobaanoista. Hyvähän se on siellä tasaisella painaa, mutta itävallassa saa ajaa miljoonaa postikorttimaisemissa. Nyt rauhoitetaan vähän tahtia tästä eteenpäin, ei enää tota maa päivässä meininkiä. Seuraavaksi suunnataan Bosniaan ja sen jälkeen tuonne Adrianmeren rannikolle ja keskitytään auringonottoon. Nyt en kyllä keksi muuta, me lähetään syömää jotain. Terkkui.

edit.äätjaööt

VarsovaMaanantai 21.04.2008 18:28

Mä en tajua miten nää slobohomot selviää liikenteessä yhtään mihinkään. Ei se että ne ajaa kaikki ihan miten sattuu, vaikka ne ajaakin, vaan se että tääl ei oo yhden yhtä opasviittaa missään. Kai se on siks etta jos Saksa päättäis uudestaan vallottaa puolan, ne ei ikinä loytais ulos ekasta kaupungista mihin ne menee. No itseasiassa se ei taalla puolassa ole ollut niinkaan vaikeaa vaan latviassa ja liettuassa. Riikasta kesti varmaan kaksi tuntia loytää ulos. Sekin tapahtu silleen etta eka ajetaan vaan yhdeltä puolen kaupunkia poispain kyltille "slobokaupunki A 184km" ja todetaan kartasta etta se on aivan väärä suunta, ja se jalkeen lahdetään toiselle puolen kaupunkia arpomaan. Sama Kaunaksessa.
Sitten päästäänkin sellaiseen perseenreikään nimelta Bialystok. Jos ikina menette sinne päin niin kiertäkää kaukaa. Etittiin kolme tuntia kahta eri hotellia sieltä, eikä loydetty vaikka meillä oli ihan ok kartta ja osoitteet niihin. Ku rupes tarpeeks vituttaan ni päätettiin sitten ajaa yötä myöten varsovaan, saksaankin ajaminen kavi mielessa. Muutama tunti nukuttiin autossa jossain huoltoaseman pihassa ja oltiin aamuviidelta varsovassa. Tähän mennessä tää on ollut ihan asiallinen kylä kyllä. Huomenna Auschwitziin ja arvotaan sitten joku yopaikka. Viikonlopuksi valimerelle. puolalaiset on kielitaidottomia mutta enimmakseen avuliaita.
ps. oisin laittanut pari kuvaa mut täs konees on joku ihme käyttöjärjestelma ni mä en osaa.

edit.äätjaööt

KaunasSunnuntai 20.04.2008 18:45

Nyt ollaan täällä jossain keskellä liettuaa. tääl on ihan tylsää, koko baltia on näköjään kiinni sunnuntaisin. mennään syömään jotain ja lähetään puolaan. eksyttiin riikassa aamulla. eipa muuta.

4 yötä..Keskiviikko 16.04.2008 03:05

Houli shit. Idea tähän reissuun tuli joskus toissa syksynä. Hullu ideahan se oli. Lauantaina olis lähtö.
Kuva puhukoon puolestaan.

Jättäkää Ike rauhaan.Keskiviikko 19.03.2008 02:43

Mä en vaan tajua... Kai mä oon vaan tyhmä.
Nimittäin tätä niin kutsuttua tekstiviestikohua.
Mikä vitun kohu?

Ilkka Kanerva vähän tekstailee jonkun muikkelin kanssa sen alusvaatteista?

Olis tehnyt tutkintopyynnön ahdistelusta jos ahistaa. Ne oli yhteydessä toisiinsa, mikä on kuulkaas hyvä Suomen Kansa aivan eri asia kuin yksipuolisten ahdisteluviestien lähettely. Mitä jos muikkeli tekstas Kanervalle ensin ite että "arvaa millaset pikkarit mullon jalas?" Missään ei oo oikeesti kerrottu kuinka monta tai millaisia viestejä arvon neiti Johanna Tukiainen on lähettänyt Kanervalle, vaikka ainakin alkuperäistä Hymyn jutusta käy aivan selvästi ilmi että viestittely on ollut molemminpuolista.

200 viestiä kuukauden sisällä?
Se tekee maksimissaan 32000 merkkiä sisältäen välilyönnit. Jos oletetaan keskimääräiseksi sanapituudeksi viisi merkkiä (+välilyönti), se tekee 6400 sanaa. Yhden sanan sekunttivauhdilla 6400 sanaa saa puhuttua tasan kahdessa tunnissa. Ehkä Kanervan olisi siis kannattanut soittaa?

Mutta Kanervahan on ukkomies?

Mitä sitten. Se on kuulkaas sitten Kanervan ja sen vaimon välinen asia sitten se. Väitetäänhän Kekkosellakin olleen avioliiton ulkopuolisia suhteita. Ja nyt myös Mannerheimilla. Sillä ole varmaan vittu mitään tekemistä ministerin tehtävien hoitamisen kanssa.

Muikkeli on strippari?

Hei, jokainen tekee sitä mitä osaa ja missä on hyvä. Jos Kanerva tuntee vetoa muihinkin kuin akateemisiin naisiin, niin sekin on kyllä varmasti Kanervan oma asia.

Eduskunnan virkapuhelimesta?

Se puhelin on tarkoitettu kansanedustajan tehtävien hoitoon. Kansanedustajan tehtäviin kuuluu myös yhteydenpito "kentälle". Tukiainen on Turusta. Kanerva on Turusta. Case closed. Ei sitä yhteydenpitoa sen kummemmin ole määritelty.

Kanerva valehteli FST:lle?

Jos mä olisin naimisissa ja mä tykkäisin tekstailla strippareille, ni emmä siitä ihan heti rupeais telkkarissa huuteleen ennenku kukaan kaivaa todisteita esille. Se ole mikään vitun virkavirhe, se on inhimillistä..

Kanervan toiminta on uhka kansalliselle turvallisuudelle?

Mistä helvetistä valtio oikein Supon miehille palkkaa maksaa, jossei ministerit voi huoletta tekstailla ihan kelle huvittaa. Se vittu Kanervan tehtävä ole selvittää onko kansalaiset joiden kanssa se on tekemisissä luotettavia.

Missä ne oli ne asiat mitkä vaatis oikeasti ulkoministerin eroa? Ei niitä vittu ole.

Ps. Jännä juttu sinänsä: Tää "kohu" alkoi torstaina 6.3.08, Johanna Tukiainen oli Iltalehden iltatyttönä viikolla 10 eli 3.-8.3.08.

Idioottien maailma..Maanantai 25.02.2008 20:40

Törmäsin taas vaihteeksi tähän monille tuttuun listaan tyhmiä kysymyksiä ja nyt rupes vihdoin vituttamaan.. Joten tässä vastaukset, vaikka tuskin maailmasta sillä tyhmyys loppuu.


- Mitä teet jos näet uhanalaisen eläimen syövän uhanalaista kasvia?

Et mitään. Vai mitä sä teet kun näet jonku muun eläimen syömässä uhanalaista kasvia? Ammut sen?

- Miksei kissanruoka ole hiiren makuista?

Koska niitä ei ole tehty hiirestä? Idiootti. Miks Big Mac ei maistu mansikoille?

- Miksei lampaat kutistu sateella?

Koska toisin kuin villapaidassa, niiden villan kuidut ei ole niiden ulkopinnan suuntaisia, vaan ovat kiinni vain toisesta päästä lampaasta ja kasvavat radiaalisesti poispäin lampaasta. Vaikka ne kuidut kastuu ja kutistuu, niin niiden NAHKA pysyy saman kokoisena.

- Jos sanon että valehtelen aina, valehtelenko silloin?

Valehtelet. Koska jos sä et valehtelis aina sä valahtelisit nyt ja jos sä oikeasti valehtelisit aina niin sä et sanois tollasta koska silloin se olis totta.

- Miten lumiauran kuljettaja pääsee aamulla töihin?

Kaikki sanoo aina että sillä lumiauralla, mutta todellisuudessahan lumiauran kuljettaja ei odota aamuun jos yöllä sataa lunta.

- Jos ajat valon nopeudella, mitä tapahtuu kun sytytät ajovalot?

Sun ajovalot räjähtää ilmanvastuksesta tulevan kitkan aiheuttaman lämpenemisen seuraksena ennenku sä huomaat et ne ei ollu päällä.

- Mikä on pimeyden nopeus?

Sama ku valon. Jos junan veturi kulkee 140km/h, ni empä kyllä keksi kuinka kovaa tulee viimeisen vaunun takaseinä. Aika paha.

- Miksi kamikaze-lentäjät käyttävät kypärää?

Ettei ne löis päätään nousussa tai muuten matkalla ja menettäis sen koneen hallintaa pääsemättä kohteeseensa..

- Jos kuuro viittoo kirosanan, peseekö äiti hänen kätensä saippualla?

Eiku teräsvillalla.

- Jos tefloniin ei tartu mikään, miten se saadaan kiinni paistinpannuun?

Sintraamalla. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sintraus

- Jos liimaa voileivän kissan selkään ja tiputtaa sen kolmannesta kerroksesta, putoaako kissa jaloilleen vai voileipä voipuoli alaspäin?

Kissa jaloilleen, koska se tekee sen tahallaan.

- Miksi kuolemaantuomitun neula sterilisoidaan, kun hänelle annetaan myrkkypistos?

Ehkä ainoa näistä kysymyksistä, jossa on oikeasti jotain pointtia. Tosin kysyjä ei ole perehtynyt aiheeseen lainkaan. http://fi.wikipedia.org/wiki/Myrkkyruiske

- Jos pikaliima kiinnittää mitä vain, miksei se kiinnity tuubin sisälle?

Koska sen täytyy hapettua ennen kuin se kovettuu. Jos tuubin jättää auki, näin nimenomaan tapahtuu.

- Mistä tietää että näkymätön muste on loppu?

Kattomalla sinne pulloon? Urpo. Ja jos se olis oikeasti näkymätöntä myös siinä pullossa, niin ravistelemalla sitä pulloa tai kokeilemalla sen pullon painoa?

- Mihin lumen valkoinen väri joutuu kun lumi sulaa?

Huoh.. Kyllä mä luulen että se väriaine kulkeutuu veden mukana mereen mistä se haihtuu taivaalle ja värjää pilvet valkoisiksi. En oo kyllä ihan varma.

- Jos jäniksenkäpälä tuottaa onnea, mitä jänikselle tapahtui?

Se jänis kuoli. Ei lottovoittajatkaan oo kuolemattomia, vaikka onnekkaita.

- Miksi kaukosäädintä painetaan kovempaa kun patterit ovat loppumassa?

Se on psykologiaa. Ihmisten kokemusmaailma on opettanut että joidenkin laitteiden kuluneita nappeja pitää painaa kunnolla että ne laitteet toimii kunnolla. Mitä itse teet jos meet hissiin ja painat nappia, mutta hissi ei lähde liikkeelle? Aivan, painat uudestaan kovempaa. Aivot soveltaa näitä opittuja malleja osittain vastaavanlaiseen tilanteeseen. Sitäpaitsi monesti se auttaa sen kaukosäätimenkin tapauksessa.
Meillä oli kotona joskus taannoin semmonen kaukosäädin jonka kolmosnappia piti vähintään lyödä vasaralla ihan riippamatta siitä millaset patterit siinä sattu olemaan..
Eli lyhyt vastaus: Koska se auttaa..

Elämän opetuksia...Maanantai 28.01.2008 01:41

Bensa ei lähde vaatteista pesemällä.
« Uudemmat -