IRC-Galleria

jepMaanantai 24.12.2007 05:54

"Kuten tiedämme, on tiedettyjä tiedettyjä asioita. On asioita joista tiedämme tietävämme ne. Tiedämme myös olevan tiedettyjä tuntemattomia asioita. Tällä tarkoittaen, että tiedämmä olevan joitain asioita joista emme tiedä. Mutta on myös tuntemattomia tuntemattomia asioita, niitä joista emme tiedä ettemme tiedä niitä."

- Donald Rumsfield

Maailman synty.Torstai 13.12.2007 18:43

Pohdiskelin tossa tänään, että mitä jos raamatun luomiskertomus pitääkin paikkansa, jossain määrin?

En mä sitä että maailma ois oikeasti luotu seitsemässä vuorokaudessa. Tai itse asiassa kuudessa, jos Luoja kerran piti seitsemäntenä päivänä lepopäivän. Se tekee 144 tuntia. Tarina ei kerro nukkuiko Luoja päivien välissä, mutta joka tapauksessa olisi kyllä kiirettä pitänyt. Tosin jos Jumala pystyy nykyään kuuntelemaan parin miljardin kristityn rukouksiakin joka päivä, niin eiköhän Hänellä ollut jo silloin jonkinmoinen kyky suorittaa useita asioita samaan aikaan. Mutta silti..

Erityisen ihmeellisenä kuitenkin pidän ajatusta siitä että kaikki tämä olisi vieläpä tapahtunut vain noin 6000 vuotta sitten, niinkuin jotkut uskovat. Miksi ihmeessä Jumala olisi sitten tehnyt maaperän, fossiilit, tähdet ja jotkin muut asiat todella vanhan näköisiksi. Laskenut hiilen isotooppien pitoisuudet ja kaasumolekyylien suhdeluvut juuri sellaisiksi, että vaikuttaa että maailmankaikkeus olisi miljardeja vuosia vanha. Hämäykseksi? Koetellakseen ihmisten uskoa? Vai oliko kenties kyseessä joku rakentajan oma pikku vitsi, vähän samaan tapaan kuin tyhjä kossupullo valettuna omakotitalon betonijalkaan? Oli miten oli, minä en siihen usko.

Mutta jos ajatellaankin että maailmankaikkeus syntyi juuri niin kuin tiedekin opettaa, mutta Jumalan toimesta, että raamatussa mainittu viikko koostuikin vertauskuvallisista päivistä, jotka kestivätkin satoja miljoonia vuosia. Miksi ihmeessä muutenkaan KOKO maailmankaikkeuden luoja noudattaisi maapallon pyörimisestä johtuvaa vuorokausirytmiä?

Vertauskuvallisesti ensimmäisenä päivänä (maanantaina) tapahtunut valon luominen voisi tarkoittaa siis alkuräjähdystä. Tiede opettaa että avaruus syntyi välittömästi tämän jälkeen, mutta raamattu kertoo taivaan luodun vasta toisena päivänä (tiistaina). Voidaan ajatella siis että suurimman osan ensimmäisestä päivästä Jumala käytti suunniteluun ja aiheutti alkuräjähdyksen eli loi valon vasta hyvin myöhään maanantai-iltana jolloin taivas syntyikin siten vasta tiistain puolella.
Tästä voidaan ajoittaa vertauskuvallinen maanantain ja tiistain välinen keskiyö n. 13,7 miljardin vuoden päähän menneisyyten.


Raamattu kertoo Jumalan luoneen kuudentena päivänä maaeläimet ja ihmisen. Tieteellisen maailmankuvan mukaan elämä työntyi meristä maalle n. 500 miljoonaa vuotta sitten. Kuudes päivä, eli lauantai alkoi siis viimeistään silloin ja loppui aikaisimmillaan jumalan luotua ihmisen, eli tieteellisten arvioiden mukaan n. 2 miljoonaa vuotta sitten. Edellisistä saadaan laskettua Jumalallisen vertauskuvallisen vuorokauden pituudeksi 2,74 - 3,3 miljardia vuotta.

Koska raamatussa sanotaan nimenomaan Jumalan pyhittäneen lepopäivä seitsemännen päivän, eikä tämän aikovan pyhittää sitä, voidaan vahvasti olettaa että raamatun kirjoituksien kirjoittamisajankohtana (Wikipedia sanoi 1400eaa. - 125jaa.) vertauskuvallinen sunnuntai oli jo alkanut ja Jumala siten lepäämässä.

Niimpä, se kyllä selittäisi aika paljon. Mahtaa olla Jumalalla ihmettelemistä joskus kolmen miljardin vuoden päästä kun tulee uusi maanantai, että mitäs me ihmiset ollaan tai ei olla saatu aikaan täällä maan päällä...


Mut hei sehän on massii vaan..Torstai 06.12.2007 00:58

Tein sitten uuden yhden vuorokauden rahanpolttamisen ennätyksen tänään.
Ja oon edelleen selvinpäin. Hajottaa :/

Ympäristöavautuminen - osa 1Torstai 15.11.2007 02:49

Mua alkaa pikku hiljaa vituttaa tää koko vitun ilmastonmuutoskeskustelupaska mitä tungetaan nykyään joka tuutista. Kohta sitä joutuu valitsemaan porkkanatkin kaupassa sen mukaan kuinka paljon hiilidioksidia niiden syöminen tuottaa.

Tänään puhuttiin meinaan radiossa (en muista millä kanavalla, vaihdoin aika nopeasti pois) biopolttoaineista. Miettiikö nää idiootit tutkijat ynnä muut oikeesti näitä juttujaan loppuun vai onko tossa vaan oikeesti kyse jostain öljy-yhtiöiden megakusetuksesta tai jotain. Onhan se sentään kalliimpaa?

Miettiikäpä nyt ihan oikeasti. Esim. rypsiöljystä valmistettu biodiesel ei lisää kasvihuonekaasupäästöjä, koska sitä poltettaessa vapautuvan hiilidioksidin ovat kasvit (tässä tapauksessa rypsi siis) sitoneet ilmakehästä. Biodieselin käyttö ei siis kuitenkaan vähennä hiilidioksidin määrää, vaan sitä vapautuu ihan saman verran kuin poltettaessa maastaporatusta öljystä tehtyä dieseliä.

Se rypsipelto taas sitoo sitä hiilidioksidia ilmakehästä ja siten hidastaa kasvihuoneilmiötä. Näin tapahtuu joka tapauksessa, riippumatta siitä tehdäänkö siitä rypsistä dieseliä, ruokaöljyä vai rehua. Joten eikö loppujen lopuksi olisi ihan sama vaikka annettaisiin sen rypsipellon vain olla siinä sitomassa hiilidioksidia ja poltetaan vaam sitä Norjalaisten öljyä. Säästetään samalla yhden leikkuupuimurin verran luonnonvaroja. Se öljynporauslautta on siellä Pohjanmerellä joka tapauksessa.

Viedäämpä ajatusleikkiä hieman pidemmälle vielä. Mitä jos ei edes kasketa ja kylvetä sitä rypsipeltoa siihen. Itse elän nimittäin aika vahvasti siinä käsityksessä että läntti sademetsää sitoo ihan saatanasti enemmän hiilidioksidia kuin joku v***n rypsipelto. Jossei ne meinannut samantien keksiä semmoista rypsiä mikä kasvaa kastelematta Saharassa niin ei tossa touhussa ole mitään järkeä.

Mutta eihän niitä sademetsiä tarvitse kaataa, kyllä kehitysmaissa viljelyskelpoista maata riittää yllin kyllin. Vai mitä? You'll get the point..

Älä lue mun päiväkirjaa..Perjantai 19.10.2007 02:56

..vai tuunks mä lukeen sun päiväkirjaas? Ei sen nimi ois päiväkirja jos se ois tarkotettu julkiseks.

KlaipedaPerjantai 29.06.2007 02:38

Vittu mikä sää. Täällä sataa neljättä päivää putkeen ja on tuullu koko ajan joku 20 metriä sekunnissa. Hajottaa. Tää keli vie elämänhalun aivan totaalisesti. Onneks kohta pääsee kotiin.

Laitoin lottoa,...Lauantai 28.04.2007 23:27

...kysy papereita.

MITÄ VITTUA! Multa on ehkä kolme kertaa viimesen viiden vuoden aikana kysytty pahveja ostaessa viinaa tai röökiä tai baarin mennessä.
Nyt ne kysyy ärrällä että oonko mä viittätoista. VITTU VIITTÄTOISTA????!!!!!
Mihin tää maailma on menossa?

Mä en ees tienny et lottoomiseen on ikäraja. Sitäpaitsi kello oli yli kaheksan ni jäi nekin rivit sitte laittamatta. Perkele.

Jeejee Kansainvälinen valmiusjoukko.Tiistai 09.05.2006 01:51

Edellisen merkinnän kokeiden pohjalta napsahti postia, että sinne mennään sitten niin. Säkylään. Niin. Jee!
(Lisätietoa kuvissa)
Aivan paskana.. Tulin juuri tuolta Porin Prikaatista Suomen perseen kupeesta. Kiva juosta jossain räntäsateessa coopperia kun rata on puoliks jäässä ja puoliks veden alla, ja lihaskuntotestit heti perään pohjalla joku viis tuntia istumista ja puuduttavia paperitestejä. No empähän ainakaan karsiutunu suoralta kädeltä. Pari viikkoa joutuu venailemaan, että pääseekö sinne itteään lisää rääkkäämään kesällä. Tällä hetkellä kyl ei ees jaksais vituttaa vaik ei ees pääsis..

Kysymyspaperi kiinNI! Kydä kädesTÄ!
Jee jee öitä..

aivan turha olo.Maanantai 17.04.2006 01:27

ei jaksa.