IRC-Galleria

Slind

Slind

palasi Szigetistä, huh huh!

Ulkoiset motivaattoritSunnuntai 27.07.2008 06:49

Onpas taas pakko avautua, tällä kertaa ulkoisista motivaattoreista. Eikös olekin hieno termi?

Valaistaan asiaa. Usein olen kijoittanut tästä asiasta vaikka en tällä nimellä. Keksin sen nimittäin vain vähän aikaa sitten. Idea kuitenkin säilyy. Tarkoitan siis että ihmiset, minä mukaan luettuna, tekevät usein asioita siitä syystä että saisivat jotain palkkioksi. Ja tämä on mielestäni väärin.

Tänään olin grillaamassa YO-kylässä, ja grillille tuli kaksi Joensuulaista tyttöä. Toinen oli todella herkullinen pitkä blondi, juuri sitä tyyppiä joka vie minulta jalat alta. Ja niinhän siinä kävi että lähdettiin tyttöjen kanssa baariin. Tämä oli perinteinen virhe jonka olen tehnyt useasti, mutta ehkä nyt pääsen siitä eroon. Nimittäin tarkoitus ei ollut lähteä baariin, minulla ei ollut mitään sisäistä motivaattoria lähteä baariin, mutta sinne minut houkuteltiin ulkoisten motivaattoreiden toimesta. Lähdin siis baariin koska kuvittelin saavani tytöistä jotain kivaa vaivan palkaksi, kun oikea syy lähteä baariin olisi ollut hauskanpito. Ja kun tytöt lähtivät baarista, mitä minulle jäi? EVVK olo keskellä baaria. Olihan minulla hauska ilta, ei kyse ole siitä. Kyse on vain siitä mikä on oikein ja mikä väärin. Ja on väärin tehdä asioita vain siksi että saisi jotain palkkioksi. Oikein on tehdä asioita siksi että ne ovat oikein, tai että niistä saa joitain siitä tekemisestä itsestään. Esimerkiksi rantalentopallo on minusta todella mukavaa, saan siitä hyvin paljon hupia. En harrasta sitä siksi että saisin rusketuksen tai lihaksikkaan vartalon, vaan ainoastaan siksi että se on pirun hauskaa. Siis, minulla on sisäiset motivaattorin voimakkaita rantalentopallon suhteen. Mielelläni kävisin myös lenkillä ja salilla, mutta koska en pidä niistä harrasteista enkä sinänsä saa mitään niistä, en voi niitä harrastaa hyvällä omallatunnolla koska tekisin niitä asioita vain ulkoisten motivaattoreiden takia. Ja sehän ei käy.

Olen myös huomannut että ihmiset tekevät hyvin paljon asioita vain siksi että luulevat saavansa jotain palkkioksi siitä. Tätä esiintyy muunmuuassa sosiaalisissa suhteissa (kuten itsekin tänään todistin). Tällä on myös hieman ikäviä seurauksia, ymmärrätte varmaan mitä. Suurin osa ihmissuhteista tuhoutuisi koska ei tarvitsisi enää käyttäytyä "kunnolla" vain siksi että sen kohteliasta sillä suurimmalta osalta ihmisiä emme saa mitään vastineeksi.

Itse kuitenkin aion elää kuten oikeaksi näen, ja olkoot tämä muistutuksena siitä mikä on oikein ja mikä väärin. Naisten perässä saa juosta, jos siitä juoksemisesta saa jotain irti, ei siksi että maalissa odottaa palkkio. Matka on tärkeämpi kuin päämäärä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.