IRC-Galleria

Slind

Slind

palasi Szigetistä, huh huh!

Otteita raamatusta osa 1Torstai 02.08.2007 19:09

"Mutta alastoman apinan kehitys erityisen sukupuoliseksi kädelliseksi ei annan myöten liiallisille käsittelyille. Sen biologinen luonto kapinoi. Heti kun keinotekoisia kontrollikeinoja on sovellettu jossain kohdassa, jossain toisessa putkahtaa esiin seksuaalisia tehostuksia. Tämä johtaa usein huvittavan ristiriitaisiin tilanteisiin.
Nainen peittää rintansa ja korostaa sitten niiden muotoa rintaliivein. Tämä seksuaalinen signaalilaite voi olla topattu tai puhallettava, niin että se ei vain palauta kätkettyä muotoa vaan laajentaa sitä, jäljitellen täten sukupuolisessa kiihtymyksessä esiintyvää rintojen paisumista.
...
Sukupuolisia täytteitä on lisätty muihinkin ruumiinosiin: tarvitsee vain ajatella miesten kalukukkaroita ja topattuaj hartioita ja naisten takapuolta suurentavia turnyyrejä. ... Korkeakantaisten kenkien käyttö, joka vääristää normaalia kävelyasentoa, lisää takapuolen keinuvaa liikettä kävellessä.
...
Huulipunan, poskipunan ja havuveden käyttö seksuaalisten huulisignaalien, punastumissignaalien ja tuoksusignaalien korostamiseen aiheuttavat lisää ristiriitoja.
...
Kun lukee näistä erilaisista seksuaalisista rajoituksista ja niiden keinotekoisista vastapainoista, ei voi välttää tunnetta, että olisi paljon helpompaa palata yksinkertaisesti vanhoihin hyviin aikoihin. Miksi jäädhyttää huonetta ja sitten sytyttää sinne tuli?
...
Jos naarasapina haluaa lähestyä aggressiivista urosta epäseksuaalisessa yhteydessä, se saattaa esiintyä seksuaalissti, ei siksi että se haluaisi paritella vaan siksi että näin se kiihottaa uroksen sukupuolivaistoa riittävästi aggressiivisuuden tukahduttamiseksi. Tällaisia käyttäytymismalleja nimitetään uudelleenmotivointitoiminnoksi. Naaras käyttää seksuaalista kiihotusta uroksen uudelleenmotivoimiseksi ja saadakseen täten epäseksuaalista etua. ... Tekemällä itsensä houkutteleviksi vastakkaisen sukupuolen jäsenille yksilöt voivat tehokkaasti vähentää vastakohtaistunteita sosiaaliryhmän muissa jäsenissä.
Parinmuodostajalajille tällä strategialla on tietenkin omat vaaransa. Kiihotus ei saa mennä liian pitkälle. Mukautumalla kuttuurin kehittämiin seksuaalisiin perusrajoituksiin on mahdollista antaa selviä signaaleja 'En ole käytettävissä paritteluun' ja ilmaista samalla kuitenkin toisilla signaaleilla 'Olen siitä huolimatta hyvin seksikäs'. Jälkimmäiset signaalit pitävät huolen antagonismin vähentämisestä, kun taas edelliset estävät asioita luisumasta pois käsistä."


Näin kirjoitti Desmond Morris kirjassaan alaston apina. Kenties syy miksi nämä internetin kuvagalleriat ovat todella suosittuja. Helppo tapa viestittää "Olen seksikäs" ja samaan aikaan "En ole käytettävissä paritteluun". Ja mistä kaikki tämä sai alkunsa? Siitä kun jokin apina tuhansia vuosia sitten laskeutui puusta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.