IRC-Galleria

Tauko kuus kuukauttaTorstai 07.12.2006 22:03

Tullut otettua taukoa tästä paikasta. Lähinnä muuton ja sitämyötä uuden elämänrytmin myötä. Mutta ehkä nyt löytyi sopiva lokonen oleilla tällä puolella; koulun jälkeen on aina pari tuntia tyhjää. Mutta kerrataampa menneen puolen vuoden tapahtumia, haluatte kuitenkin kuollaksenne tietää, eiks niin ;).
---
Sovellusprojekti alkoi koululla. Siis siellä JYU:n tietotekniikan laitoksella. Matriisikoodin (Data Matrix) lukijasovellus. Pitää lukea valokuvasta tuollainen Data Matrix ja dekoodata se merkkijonoksi. Sovellus on sitten C-kielisenä ja sen pitää toimia eräässä sulautetussa laitteessa. Lisätietoa tiedonjanoisille löytyy tuosta: http://sovellusprojektit.it.jyu.fi/magma/

Loistava projektiryhmä, koululle on kiva mennä piiitkästä aikaa... Ihmiset tekee tuosta paikasta siedettävän, monesti nykyään jopa suoranaisesti hauskan paikan olla. Se, tai sitten ilmainen kahvi :P. Maalis-huhtikuun vaihteessa on lopettajaiset. Toivotaan että muutkin projektijannut pääsevät niin juodaan ihan saatanasti viunaa xP~.

Niin joo, ja itse projekti... Menee loistavasti. Paljon uutta on tullut mm. palaveroinnista ja nyt osaan C/C++ melko hyvin. Ollaan loppupuolen raportteja vääntämässä. Sovelluksesta tuli, ööö... käyttökelpoinen :). Sekunnissa ei ihmeitä ehdi mutta saatiin ainakin tarpeeksi pienillä kuvilla tuo menemään siihen. Jätettiin mm. vääristymien (tynnyri- yms.) pois, olisi vienyt liikaa suoritusaikaa. Epäilen että tilaaja on tyytyväinen ja saattaa jopa ottaa tuon käyttöönsä.
---
Chevy hajosi ja korjattiin. 1200€ vaihteistoremontti. Nyt kandee pitää tuota sitten parisen vuotta ainakin, ellei nyt satu liikaa olemaan taskurahaa. Vaihteiston öljypumppu reistasi ilmeisesti jo ostaessani autoa, millähän senkin olisi voinut huomata kun nätisti vaihtoi kuitenkin. Sain myös hiljattain vanteet tuohon. Uudet 16" vanteet uusilla kitkoilla = 450€, ei paha. Pistän kuvan tai pari kunhan jaksan muokata. Pistin myös lisäpitkät nokalle kun ei vanha enää näe tuolla baanalla 8-). Isä teki ruostesuojauksen koteloihin ja kevään kuivilla ilmoilla tehdään sitten perinpohjaisempaa jälkeä ja roiskitaan pohjamassat alustaan.

Tarkoitus olisi tulevaisuudessa koittaa tummentaa takalasit ja harkita madallusta. Pitäis miettiä myös pieniä yksityiskohtia kuten jarrukaliipereiden ja takajarrurumpujen maalausta (aika AIKA pintaruosteisen rumat tällä hetkellä :O). Ja haaveissa ois edelleen korisarja. Vaikka FX Desings tai Diza Racing :P. Suomen komein Corsica, oishan se jotain...
---
Kesällä tuli taas toilailtua, mut pääasiassa ajoin taksia. Jokin uutuudenviehätys silloin. Ei sinänsä, mukavaa hommaa... Ajelen varmaan vielä useita useita vuosia viikonloppuja, pysyypähän viinan perkele loitolla. Ei kesällä mitään huippupalkkaa tahkottu, varsinkaan päivävuoroista mutta tulipahan tehtyä. Tuntuu ainakin itsestä että viikonlopuista tässä opiskelun ohessa saa oikein kivasti tiliä; ei oo hirmu vaikeeta saada pelkistä viikonloppuvuoroista kuukaudessa 800-1000€ käteen. Mut se on sit kaikki viikonloput kiinni siinä hommassa.

Ja ne asiakkaat :). Suurin osa on tavallista sakkia, mut on sinne kyytiin eksyny aika omituisia tapauksia. Kyl ne onneks on kuitenkin 99% vain viinan enemmän tai vähemmän kyllästäminä hetkellisesti sekaisin. Jälkeenpäin vaan naurattaa... Sattuu hauskoja juttuja ja näkee HYVIN erilaisia ihmisiä. Pakottaa arvostamaan omaa elämäänsä.
---
Niin, toilailuista sitten... Viinaan en koske taas ainakaan vuoteen. Eipä hätäillä, ei silti suljeta kaljaa pois :). Oli taas lähellä etten aiheuttanut (vakavampaa) fyysista haittaa itselleni eräänä varhaisena aamuna. Olin matkalla kotiin ja "tipuin" hiukan korkeammalta. Tulos: 10 tyylipistettä, housut ja kyynärpäät rikki ja hammas alahuulesta läpi. Vieläkin tuntuu pieni patti sisäpuolella :). Ja Isoon Sairaalaan? Ei kiitos, päivystäjäkin vain vittuili kun kerroin olevani hiukan loukkaantunut. Kehoitti laittamaan laastaria ja mennä nukkumaan :D. Just tällasii kännikoheltajia oon kuskannu eestaas päivystykseen tai kotiinsa... Onneks oli tuuria. Siksi siis en ota viinaa ainakaan vuoteen. Ensi kesänä sitten uudestaan.
---
Heikki perkele muuttaa Mikkeliin. Rupean sit käymään salilla Antin kans, toiv. se jaksaa vauhdissa mukana :). Blaah, sormet väsyy... Kirjoitan lisää kunhan ehdin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.