IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

Tampereella 3Lauantai 13.10.2007 17:45

Jahas. Syntymäpäivät takana. Paljon sattuikin yhteen päivään.

Aamulla satoi ensilumi. Ainakin kolmas kerta kun sataa lunta mun syntymäpäivänä.

Eräs työkaveri ajoi kolarin. Selvisi säikähdyksellä onneksi. Auto menee melko varmasti lunastukseen. Hyvä että oli kasko.

Firman bileet. Aika hilpeää ja kansainvälistä menoa. Repeiltiin porukalla yhdelle kasarininjaleffalle xD. Pelottava määrä ilmaista viinaa.

---

Chevy alkaa olemaan pikkuhiljaa valmis. Puskurit on kiinnitetty ja pitäisi miettiä parit reiät niihin mm. lisävaloille. Viimein alkaa näyttämään siltä että saan tuon joskus ajoonkin. Uudet etupenkit on harkinnassa, riippuen siitä sopiiko kaavailemiani penkkejä käyttää tieliikenteessä...

---

Salitulokset nousee aika kivaa tahtia. 107,5 nousi penkistä viimeviikolla. Ja säkin hakkaaminen on givaa. Lenkillä pitäisi vaan käydä useammin.

Tampereella 2Lauantai 15.09.2007 01:59

Kolmisen kuukautta töitä takana. Going good... On tää sittenkin se oikee ala - nyt on harvinaisen itsevarma olo työnteosta. Helvetin paljon uutta tulee kyl päivittäin mutta lähes kaikki on uponnut melko hyvin. Viikot menee nopeasti. Hyvät työoltavat, loistavat työkaverit - helppo olla motivoitunut.

---

Kävin tänään vajaan kympin lenkillä Hervannan metsissä. Paljon löytyy korpea täältäkin metropolista. Ja mäkeä. Ja teinejä kiljukannulla. Metsässä. Salaa. Sataa. Ja on pimeää. Muistot...

Parasta on että polku alkaa ehkä 50m päästä etuovesta. Helppoa.

---

Autonlaitto on aika tuohua... Se prosessi ruokkii itseään jatkuvasti ja lähtee lopulta elämään omaa elämäänsä. Helvetin paljon visioita mutta loppujen lopuksi vain vähän taitoa. Projekti kestänee vielä useamman viikon. Sitäpaitsi, yksi tietty osa tulee aiheuttamaan paljon ongelmia; sisarmalli Beretta GT:n takaspoileri. Niitä ei joka kulmalla heilu, ja ainostaan sen kelpuutan.

Puskurit on enää maalausta vailla, mutta pitää suunnitella tarkkaan millaisia reikiä niihin tekee.
Ne on syöneet ehdottomasti eniten aikaa, pakkelia ja epätoivoisa hetkiä.

Helmat taasen on naurettavan helppo leventää niiden rakenteen vuoksi. Muutama pala peltiä saksilla ja 20 pulttia niin homma on hoidettu...

Ajotietokone oli paljon simppelimpi tapaus kuin luulinkaan; se juttelee mulle ihan bittijonoina. Nopeus, kierrokset, kaikki anturilukemat! Lyhyt oppimäärä ALDL-protokollaa ja simppeli kysely kotitietokoneen DOS-konsolilla paljasti ABS-viaksi oikean taka-anturin signaalin; heittelee liikaa.

Ja asiahan oli tosi; mittasin sen käsin yleismittarilla, ja volttimäärä sekä vastus heittelivät kun laakeria pyöritti. Arvot hyppäsivät lähtötason alapuolelle, toisin kuin vasemmalla puolella missä arvot nousivat nätin lineaarisesti.

Huono uutinen on että se perkeleen takalaakeri maksaa 260€/laaki uutena. Perse. Anturi on nimittäin sisäänrakennettu... Oli tuttuja Floridassa käymässä mutta enhän minä laiskana jaksanut niiden kautta sitä tilata, sehän ois maksanu 70$ jenkeissä :F. On tää maa vaan jossain asioissa niin vitun takapajuinen.

---

Netti aukesi pari päivää sitten. Periaatteessa täyttä typeryyttä MAKSAA yhteydestä kun pällistelet 7-10h päivässä ruutua muutenkin. Tai pitää ainakin ostaa joku thai-hierova lumileopardin esinahalla päällytetty työistuin kotiin että jaksaa sitten istua, perkele!

---

Hiukan yksinäistä täällä tulee olemaan nyt kun kämppis muuttaa tyttöystävänsä kanssa yhteen. Ei oikein tee mieli juopotellakaan. Viime kerrasta (siis ihan kunnolla, ei mitenkään eurooppalaisittain) on jo aikaa. Tais olla juhannus.

TampereellaMaanantai 11.06.2007 17:51

Ensimmäinen viikko näillä kulmin meni tottakai nopeasti. Töissä viihtyy melko hyvin, kunhan vielä pääsisi sisälle itse työhön. Siihen menee varmaankin pari viikkoa. Yritys on siis Sasken nykyään.
---
Hassua miten 37,5h viikossa tekee mestariksi ohjelmoinnissa. Pari viikkoa ja alan varmasti tekemään jonkinlaista ydinsodan jälkeistä toimintaroolipeliä kännykälle, tai miksi ei pöytäkoneellekin...
---
Yksiönä toimiva kimppakämppä on yllättävän tilava. Pistettiin koneetkin verkkoon, vielä kun löytäis jonkun hyvän pelin... Antti ei pidä mistään missä minä olen hyvä (FPS & RTS lähinnä) ja itse en oikein välitä urheilupeleistä. Autoilua siis pitäisi hankkia. Koneetkin asettavat rajoituksia. Valinnanvaraa jää siis melko vähän. Ideoita?
---
Tää muutto on jotenkin vaikuttanut energiatasoihin, ei edes huvita olla tekemättä mitään! Viikonloppunakin tuli tehtyä ties mitä; ropea Awton kanssa, leffa, pe-ilta baarissa, n. 12h auton parissa (ja jopa näkyviä tuloksia), visiitti siskon luona...
---
Viikonloppuna purin Chevystä etu- ja takapuskurin irti sekä hioin, suojasin ja maalasin jarrujen näkyvät osat sekä pakoputken kiiltävän mustaksi... Lisäksi työstin etulevikkeen muottia. On se kyllä yks perkele saada miellyttäväksi uretaanilla. Kuulemma lasikuitutyöt on vielä vittumaisempia.
---
No, lisää taas kun huvittaa...

TampereellePerjantai 11.05.2007 16:31

Jahas, luova hetki. Ja puolen vuoden aikahyppy. Tällä tahdilla saan reilun sata merkintää loppuelämäni aikana ^^. Hienoa statistiikkaa!
---
Alkuvuosi meni vähän laiskasti, ainakin koulun suhteen. En oikeastaan tiedä miksi tuli oltua pääasiassa kotosalla ja ratin takana... Vituttaa näin jälkeenpäin.
---
Pääsin Tampereen synkkiin opiskelijaghettoihin töihin. Poltettuja autoja, väkivaltaisia polkupyöräjengejä ja villejä koiralaumoja öisin. Eli Hervantaan. Vuoden pesti ohjelmistosuunnittelua, jee jee. Tauko JKL:stä tekeekin ihan gutaa. Täällä ei ole tapahtunut viimeiseen kuukauteen juurikaan mitään miellyttävää...

Pitäis muuttaa kaverin kämppään nyt aluksi. Ei vaan mahdu kamat sinne. Hirvee säätö. Sitten elokuussa otetaan kunnon kolmio. Siellä lienee myös tuparit.
---
Projekti oli suuri suksee. Saatiin jopa rahaa Tietotekniikan laitokselta kun oltiin niin hyviä.
Maaliskuussa pidettiin sitten saunailta lopetuksen kunniaksi ja se oli mukavaa se! Viina virtasi ja söin ehkä elämäni toistaiseksi parhaan illallisen. Jäi Sohvikin kakkoseksi.
---
Chevy seisoo toistaiseksi Lannenvedellä. Siitä tulee vielä nätti. Sain viimeinkin aloitettua sen laittamisen. Paljon ois vielä edessä; tummennukset loppuun, kokeilu lasikuidulla, pikkuvikojen korjaus, jne. Ja ehkä joskus vielä tehoakin lisää. Kun sais vaan jonkun hyvän vision tekemiseen, sillä pelkällä kikkailulla siitä tulee vain sillisalaattia. En tyydy keskinkertaiseen lopputulokseen... Ei vaan perhana ehdi käydä sen kimpussa tarpeeksi.
---
Näyttääkin pahimmillaan siltä etten enää aja taksia. Ainakaan hetkeen. On se niin elämänmakuista että pitää sillointällöin käydä ajamassa jokin viikonloppu :P.
---
Pitää jatkaa taas kun tulee sellanen hetki...

VuodenvaihdeSunnuntai 31.12.2006 18:37

Huhh... Ajot alkaa olla lopuillaan. Tänään vielä kevyt 24 tunnin koettelemus ja sitten viikko vapaata, ainakin taksista. Tammikuu näyttää toistaiseksi kevyehköltä, seitsemän vuoroa joista 5 lyhyitä ja rahakkaita öitä. Pitäisi nimittäin se projekti lyödä lukkoon ja ilmoittautua kevään kursseille.
---
Chevyssä on pikkujuttuja; ABS-anturi jostakin pyörästä on menossa kun ABS-valo syttyy satunnaisesti palamaan. Ja pakoputken yksi kiinnike näyttää roikkuvan villisti. Muuten auto pelittää loistavasti, nuo uudet kitkarenkaat on suoraansanoen paljon pitävämmät kuin minkään ajamani taksin renkaat!
---
Meidän häkkivarastoon oli murtauduttu! Kaikki kamat oli hävinneet :O. Soitettiin poliisit paikalle ja totesivat varkauden tapahtuneen. Myöhemmin selvisi että isännöitsijä oli sitten murtanut meidän lukon... Vittu mitä toimintaa. Huvittavinta oli että meidän vanha avain kävi ja käy edelleen siihen uuteen lukkoon :D. Harmittaa kun kamat löytyi, oltiin jo vaatimassa 3000€ kadonneista tavaroista. Ei uskois miten "arvokasta" tavaraa sielläkin lojuu. Hirvee säätö sit perua rikosilmoitus ja kotivakuutuksen vahinkoilmoitus.
---
Voitin 50€ yhdellä joululahjaksi saamallani Casino-arvalla, jihaa! Kaikista kolmesta pelistä tuli jotain :D. Vuodenvaihteita vaan kaikille, juokaa itsenne änkyräkänniin...

Voi paskaLauantai 16.12.2006 22:32

Kävi aika helvetin huvittavasti/surullisesti tänään. Onneks on tuttuja joiden luo voi mennä hengaan.

Rankka viikonloppuPerjantai 15.12.2006 20:01

Ääääääh, kolmoisvuoro(!) taksissa :'(. Sunnuntaina 1600 vasta vapaalla jalalla. Voin vain kuvitella millaisessa transsissa olen sen jälkeen... Tämä vaatii muutaman oluen tämän illan aikana. Ja pokeria. Ja... jotain. Muut juhlikoon.

Tulee muutenkin aika rankka joulu; rallit alkaa aattona ja päättyy 1.1 illalla. Eli yhdeksän päivän rankka ajoputki. Ei vaan, mielummin koittaa saavuttaa jotain kuin ei tehdä mitään...
---
Projekti on ihan lopussa. Lähetin sen viimeisen dokumentin (30 sivua :P) ohjaajalle tarkastukseen. Sen kun vielä iteroi niin saadaan projekti melkolailla pakettiin. Sitten tammikuussa enää materiaalin koostaminen ja luovutus tilaajalle ja laitokselle...

Sain tänään myös Symbian/Palm - kurssin pakettiin. Näytimme ryhmätyönä Palmille tehdyn laivanupotuksen lehtorille. Oli kovin tyytyväinen, ei kaatunut tai sekoillut kuten kuulemma muilla ryhmillä. Eivät Vaan Osaa.
---
Jooh, tää viikko oli täsä ny. Moro.

Uhh...Maanantai 11.12.2006 17:10

http://www.haavekuva.fi

Knock yourself out...

Tauko kuus kuukauttaTorstai 07.12.2006 22:03

Tullut otettua taukoa tästä paikasta. Lähinnä muuton ja sitämyötä uuden elämänrytmin myötä. Mutta ehkä nyt löytyi sopiva lokonen oleilla tällä puolella; koulun jälkeen on aina pari tuntia tyhjää. Mutta kerrataampa menneen puolen vuoden tapahtumia, haluatte kuitenkin kuollaksenne tietää, eiks niin ;).
---
Sovellusprojekti alkoi koululla. Siis siellä JYU:n tietotekniikan laitoksella. Matriisikoodin (Data Matrix) lukijasovellus. Pitää lukea valokuvasta tuollainen Data Matrix ja dekoodata se merkkijonoksi. Sovellus on sitten C-kielisenä ja sen pitää toimia eräässä sulautetussa laitteessa. Lisätietoa tiedonjanoisille löytyy tuosta: http://sovellusprojektit.it.jyu.fi/magma/

Loistava projektiryhmä, koululle on kiva mennä piiitkästä aikaa... Ihmiset tekee tuosta paikasta siedettävän, monesti nykyään jopa suoranaisesti hauskan paikan olla. Se, tai sitten ilmainen kahvi :P. Maalis-huhtikuun vaihteessa on lopettajaiset. Toivotaan että muutkin projektijannut pääsevät niin juodaan ihan saatanasti viunaa xP~.

Niin joo, ja itse projekti... Menee loistavasti. Paljon uutta on tullut mm. palaveroinnista ja nyt osaan C/C++ melko hyvin. Ollaan loppupuolen raportteja vääntämässä. Sovelluksesta tuli, ööö... käyttökelpoinen :). Sekunnissa ei ihmeitä ehdi mutta saatiin ainakin tarpeeksi pienillä kuvilla tuo menemään siihen. Jätettiin mm. vääristymien (tynnyri- yms.) pois, olisi vienyt liikaa suoritusaikaa. Epäilen että tilaaja on tyytyväinen ja saattaa jopa ottaa tuon käyttöönsä.
---
Chevy hajosi ja korjattiin. 1200€ vaihteistoremontti. Nyt kandee pitää tuota sitten parisen vuotta ainakin, ellei nyt satu liikaa olemaan taskurahaa. Vaihteiston öljypumppu reistasi ilmeisesti jo ostaessani autoa, millähän senkin olisi voinut huomata kun nätisti vaihtoi kuitenkin. Sain myös hiljattain vanteet tuohon. Uudet 16" vanteet uusilla kitkoilla = 450€, ei paha. Pistän kuvan tai pari kunhan jaksan muokata. Pistin myös lisäpitkät nokalle kun ei vanha enää näe tuolla baanalla 8-). Isä teki ruostesuojauksen koteloihin ja kevään kuivilla ilmoilla tehdään sitten perinpohjaisempaa jälkeä ja roiskitaan pohjamassat alustaan.

Tarkoitus olisi tulevaisuudessa koittaa tummentaa takalasit ja harkita madallusta. Pitäis miettiä myös pieniä yksityiskohtia kuten jarrukaliipereiden ja takajarrurumpujen maalausta (aika AIKA pintaruosteisen rumat tällä hetkellä :O). Ja haaveissa ois edelleen korisarja. Vaikka FX Desings tai Diza Racing :P. Suomen komein Corsica, oishan se jotain...
---
Kesällä tuli taas toilailtua, mut pääasiassa ajoin taksia. Jokin uutuudenviehätys silloin. Ei sinänsä, mukavaa hommaa... Ajelen varmaan vielä useita useita vuosia viikonloppuja, pysyypähän viinan perkele loitolla. Ei kesällä mitään huippupalkkaa tahkottu, varsinkaan päivävuoroista mutta tulipahan tehtyä. Tuntuu ainakin itsestä että viikonlopuista tässä opiskelun ohessa saa oikein kivasti tiliä; ei oo hirmu vaikeeta saada pelkistä viikonloppuvuoroista kuukaudessa 800-1000€ käteen. Mut se on sit kaikki viikonloput kiinni siinä hommassa.

Ja ne asiakkaat :). Suurin osa on tavallista sakkia, mut on sinne kyytiin eksyny aika omituisia tapauksia. Kyl ne onneks on kuitenkin 99% vain viinan enemmän tai vähemmän kyllästäminä hetkellisesti sekaisin. Jälkeenpäin vaan naurattaa... Sattuu hauskoja juttuja ja näkee HYVIN erilaisia ihmisiä. Pakottaa arvostamaan omaa elämäänsä.
---
Niin, toilailuista sitten... Viinaan en koske taas ainakaan vuoteen. Eipä hätäillä, ei silti suljeta kaljaa pois :). Oli taas lähellä etten aiheuttanut (vakavampaa) fyysista haittaa itselleni eräänä varhaisena aamuna. Olin matkalla kotiin ja "tipuin" hiukan korkeammalta. Tulos: 10 tyylipistettä, housut ja kyynärpäät rikki ja hammas alahuulesta läpi. Vieläkin tuntuu pieni patti sisäpuolella :). Ja Isoon Sairaalaan? Ei kiitos, päivystäjäkin vain vittuili kun kerroin olevani hiukan loukkaantunut. Kehoitti laittamaan laastaria ja mennä nukkumaan :D. Just tällasii kännikoheltajia oon kuskannu eestaas päivystykseen tai kotiinsa... Onneks oli tuuria. Siksi siis en ota viinaa ainakaan vuoteen. Ensi kesänä sitten uudestaan.
---
Heikki perkele muuttaa Mikkeliin. Rupean sit käymään salilla Antin kans, toiv. se jaksaa vauhdissa mukana :). Blaah, sormet väsyy... Kirjoitan lisää kunhan ehdin.

Pitkä, kuuma,...taksikesäKeskiviikko 24.05.2006 20:07

Viimein, kaikki opiskelu keväältä suoritettu! Johan olikin yksinäiset kaksi viikkoa :'(. Mutta tulipahan tehtyä. Ja sitten vain tolppa-apinaksi. Saa nähdä miten pää kestää. Sosiaalinen pomputus saa aina minut hieman sekaisin. Harmi ettei työ ole fyysisesti rankkaa. Sitähän voi pian vaikka perse laajentua.
---
Seuraavan viikon lopulla on muutto. Samalla pitäisi tehdä raivostuttavaakin raivostuttavampi suursiivous :(. Ja hommata kaluja täyttämään uutta luukkua. Kirpputorilla nähdään...
---
Eilen ensimmäistä kertaa meinasi tulla treenaamisen fyysiset rajat eteen; kävin taas vatsatreenillä ja ilta olikin tuskaa. Oksetti jatkuvasti. Ainahan se vähän on laittanut vatsan vellomaan mutta nyt oli oikeasti paska olo. Parempi antaa vatsan levätä ensi viikkoon...
---
Niinjoo, kokeiluni onnistui; sain pidettyä näppini irti galleriasta viikon ajan. Mitä kauemmin olin "kuivilla", sen vähemmän teki enää mieli edes palata. Kokeilkaa vaikka. Nojoo, todellinen syy oli että halusin tosissani saada jotain tehdyksi ja galleriasta kieltäytyminen ei ollut ainoa itselleni asettama rajoite :).
« Uudemmat -