IRC-Galleria

Sorin

Sorin

Kaikkien puolustaja

Selaa blogimerkintöjä

Sossupummi ja matala palkkainenMaanantai 09.07.2012 08:44

Joillain ihmisillä, niinkuin minulla, voi olla tai olla ollut sellainen käsitys, että sossupummi elää rennosti verovaroilla samalla kun muut painaa töitä niskalimassa. Voisin kuitenkin hieman valaista taloudellista elämää sossupummina ja matala palkkaisena omista kokemuksista.

Sossun tuilla eläessä se on n. 400e + vuokra. Sillä ei paljoa juhlita, kun osa rahoista menee ensin netti, puhelin ja kotivakuutus laskuun. Ruokakaupassa joutuu miettimään, että mihin sitä on varaa. Ja joka kuun lopussa iskee se stressi, että riittääkö rahat. Voi sitä olla varaa johonki pieneen ylimääräiseenkin riippuen muusta kulutuksesta, mutta se on jatkuvaa rahasta stressaamista. Ei mitenkään hehkeetä. Onneksi pahassa paikassa pappa betalar, mutta mitä jos ei olisi tukiverkkoa?

Jos tukien lisäksi on sitten jotain pientä tienestiä, sanotaanko vaikka n. 200e. Niin sillä saa jo enemmän vapautta ruoka ostoksiin ja ylimääräseen kulutukseen. Vaikka vaikea siitä on silti säästää, eikä yllättäviin menoihin ole kauheesti varaa.

Paras raha tilanteeni on ollu matala palkkaisessa työssä. Sanotaanko n. 1100e käteen ja vuokra kuluiksi n. 250e. Sillä oli jo enemmän varaa tuhlailla ja pystyi säästämäänkin aika kivasti. Ruokakaupasta saatto ottaa mitä mieli teki. Millastahan sitten ois jos tienais vielä enemmän? Nyt tuntuu siltä, että sillon ois varmaan paljon rahaa. Mut kai sitä keksis aina enemmän menojakin.

Muuten sossun tukee voi hakea myös jos tienaa tosi pientä palkkaa. Palkkaa ei vähennetä kokonaisuudessa vaan pelkkä tietty osuus siitä. Neuvoja kannattaa kysyä rohkeasti sosiaalityöntekijältä tai minulta. Seurakunnat ym järjestää myös ruokajakeluita.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.