IRC-Galleria

Sorin

Sorin

Kaikkien puolustaja

Melko yleispätevä lukiokysely kaikille: Millainen on sopiva lukiopäivä tai jakso?Torstai 20.09.2012 22:38, 762 vastaajaa

Jos et ole lukiossa, kuvittele millainen oppilas olisit, jos et enää ole lukiossa, muistele millainen oppilas olit. Monessa lukiossa käytetään viiden jakson järjestelmää, jossa joka jaksolle on 8 kurssipaikkaa. Vuodessa voi siis periaatteessa käydä maksimissaan 40 kurssia. Vaihtoehtoina voisi olla neljän jakson järjestelmä, jossa joka jaksolla olisi 10 kurssipaikkaa. Silloin vuosittainen maksimikurssi määrä säilyy. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että yhtä kurssia olisi viikossa vähemmän kuin viiden jakson järjestelmässä, mutta joka jaksolla olisi enemmän eri kursseja. Se tekisi kurssejen etenemisestä hitaampaa, mutta pitäisi keskittyä viikottain useampaan kurssiin. Se tarjoaisi mahdollisuuden rutinoituneempaan työskentelyyn, esim joka jaksossa voisi olla englantia (6 pakollista + 3 valinnaista), niin ettei tulisi pitkiä taukoja väliin, mutta toisaalta se pakottaisi useampaan jaksoon eri kielten (esim. englanti + ruotsi (5 pakollista + valinnaiset) opintoja samanaikaisesti.
Montako jaksoa lukio vuonna olisi hyvä olla?
Onko useamman kielen opiskelu samassa jaksossa vaikeaa?
Olisitko valmis karsimaan lomien pituuksista tai käymään koulussa lauantaisinkin, jos siten koulupäiviä saataisiin lyhyemmiksi?
Olisitko valmis karsimaan lomien pituuksista tai käymään koulussa lauantaisinkin, jos tunteja lisäämällä saataisiin kevennettyä opintotahtia?
Mikä on sopiva koulupäivän (8 tuntia) alkamis ja loppumis aika?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Luokiteltu yhteisöihin