IRC-Galleria

Staffner

Staffner

http://www.youtube.com/watch?v=GYr4Fz14C6w

Kalassa.Tiistai 06.01.2009 05:27

Area 51 on Yhdysvaltain liittovaltion omistama alue Nevadan eteläosassa Las Vegasin pohjoispuolella. Sen reunamilla on armeijan rakennelmia, esimerkiksi ilmavoimien salainen tukikohta nimeltä Groom Lake. Siellä kehitettiin ja koelennettiin huippusalaisia lentokoneita kuten U2-vakoilukoneita ja F-117A-häivehävittäjiä.

Nellis Air Force Rangen lentotukikohdassa sijaitseva Area 51 on kooltaan noin 60 neliömailia (155 km²). Area 51 sijaitsee Groom Laken suolajärven vieressä. Se ei ole tavanomainen lentotukikohta aktiivipalveluksessa olevine yksiköineen, vaan koe- ja koulutustukikohta.

Area 51:llä on kaksi kiitotietä, 3 651- ja 1 652-metriset. Lisäksi siellä on käytöstä poistettu kuuden mailin (9 656 m) kiitotie, jota tosin ei ole ilmeisesti milloinkaan käytetty kokonaisuudessaan.

Ensimmäinen lentokone tuotiin Area 51:lle 14. heinäkuuta 1955. Lentokone oli U-2-vakoilukoneen prototyyppi. Kolme viikkoa myöhemmin kone oli valmiina ensilentoonsa. Kaksi viikkoa ensimmäisen koelennon jälkeen 19. elokuuta 1955 Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower allekirjoitti "Executive order 10633:n", joka sulki Area 51:n ilmatilan kaikilta ulkopuolisilta.

Yhdysvaltain hallitus ei ole paria harvinaista poikkeusta (1994) lukuun ottamatta kieltänyt eikä myöntänyt alueen olemassaoloa. Alueen kustannuksia ei myöskään mainita asevoimien budjetissa. Virallisesti alue on Nellisin lentotukikohtaan kuuluva Groom Laken koealue (Nellis Air Base Test Range), mutta arvellaan, että sen operaatiot ovat Edwardsin lentotukikohdan hallinnon alaisia. Lisäksi Nellisin lentäjät eivät saa missään olosuhteissa lentää kyseiselle alueelle "R-4808 N", joka ilmavoimissa tunnetaan nimellä "Dreamland", suomeksi "unimaailma".

Google Earthin myötä suuri yleisö on päässyt tutkimaan tuoreita satelliittikuvia sekä kolmiulotteisia kuvia alueesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.