IRC-Galleria

SunKing

SunKing

En ole Ranskan kuningas.

Blogi

« Uudemmat -
Tiesin äänestäväni piraattia. Nyt valinta on Ilmiselvä.

Henry on luultavasti yksittäisistä ihmisistä se, joka on minua eniten inpiroinut vuosien aikana. Hän sanoi mulle jotain, joka ajan kanssa teki musta kasvissyöjän. Hän on ollut perustamassa päihdepoliittista Kaikki Huumeet On Laillistettava -yhteisöä ja melko hippiä Tietoiseen-foorumia, jossa keskustellaan laajalla skaalalla kaikkea tietoisuuteen liittyvää eli kaikkea.

Mies on myös suomentanut omatoimisesti monia dokumentteja ja Terrence McKennaa.

Henry on sen lisäksi tehnyt psykemusiikkia nimillä Taiunta, Ihmineläin, Olentolupa. Luulis jo kusen nousevan päähän.

Hän on ihan oikeasti joku johon voit samaistua, olitpa kuka tahansa.

Äänestä.

Tai paina edes "tykkää" noilta sivuilta, jotta homma leviää.

http://2011.piraattivaalit.fi/henry-vistbacka/

Kaikki muu on turhaa..Maanantai 22.11.2010 00:16

..paitsi american curlit.

Itsekkyydestä: Minä vs. WikiTiistai 14.09.2010 20:00

Monen ajattelijan päässä on käynyt ajatus kaiken perimmäisestä itsekkyydestä, uskomus että kaikki "epäitsekkäätkin" tekomme ovat itsekkäitä koska niitäkin tehdään vain saadaksemme kiksejä auttamisesta taikka jotta emme joutuisi kärsimään mielipahaa jota tulee kun ei tee tuota mukavaa tekoa.

Jos itsekkyyden määritelmä on aikomus palvella itseään, niin tuo sana on turha koska kaikista altruisistisimmat tekommekin pyrkivät palvelemaan itseämme. Käsitteet ovat käytössämme, jotta voimme erotella asioita toisistaan.

Jos halutaan mitata itsekkyyttä/epäitsekkyyttä, minusta utilitaristina, tulisi mitata teon aiheuttama mielipaha toisille, teon aiheuttama mielihyvä itselle sekä muille. Jossa mielihyvän aiheuttaminen (tarkoituksellisesti) tekee teosta epäitsekkäämmän, mielipahan aiheuttaminen itsekkäämmän.

Jos varastat köyhältä summan x rahaa tulee hän kärsimään tästä enemmän kuin se että varastat rikkaalta summan x rahaa. Voidaan todeta että köyhiltä varastaminen on itsekkäämpää.

Jos nälkiintyvä varastaa ruokaa isolta ketjulta, tekoa on vaikea kutsua itsekkääksi mutta samoin myöskään epäitsekkääksi jos ainoa hyötyjä on nälkäinen. Tässä nälkiintyvä oma etu ylittää kauppaketjulle aiheutuneen haitan joten se neutralisoi itsekkyyden mutta se ei voi koskaan viedä sitä epäitsekkyyden puolelle vaikka haitta olisi kuinka pieni ja mielihyvä kuinka suuri.

Valitettavasti Wikipedian määritelmän mukaan kaikki on itsekästä.

Se miten puhumme maailmasta, vaikuttaa miten sitä käsittelemme.

Tää on kyllä taas melko turha merkintä.

...Torstai 05.08.2010 03:05

1. Avaa Google.
2. Mene kuvahakuun ja kirjoita nickisi siihen.
3. Ota ensimmäinen kuva, lisää se tähänAinoa kuva joka löyty. Logiikkaa ei vieläkään.

Sutkautus "Rasismia ei tueta"-yhteisössäKeskiviikko 21.07.2010 17:40

21.07.2010 01:57 <Taatelizio> kaikki tähän yhteisöö liittyneet o rasistei! jos kerra rasisteis on jotai vikaa?

21.07.2010 14:36 <Telenussija> @Taatelizio: Rasismi = rotusyrjintä. Rasismi ei katso ikään, sukupuoleen, uskontoon taikka kulttuuriin.

Siviilisääty: VihastunutMaanantai 19.07.2010 02:55

Turku on hauska paikka ja kodittomuus tappoi galleria-addiktioni.
Ohessa pätkä suomentamaani Cato Institute:ssa julkaistua kirjailija Glenn Greenwaldin tekstiä


"Ensimmäinen heinäkuuta 2001 Portugalissa astui voimaan valtakunnallinen laki, joka dekriminalisoi kaikki huumeet mukaanlukien kokaiinin ja heroiinin. Uuden lainsäädännön alla kaikki huumeet ovat ”dekriminalisoituja”, ei ”laillistettuja”. Siispä hallussapidosta omaa käyttöä varten ja huumeiden käyttö itse ovat vielä kiellettyjä, mutta kiellon rikkomisen katsotaan olevan hallinnollisia rikkeitä ja ei katsota olevan rikollisuuden piirissä. Huumekauppaa käsitellään edelleen rikoksena.

Missä muut EU:n maat ovat kehitelleet erilaisia käytännössä dekriminalisoivia lakeja, jonka avulla päihteet, jota pidetään vaarattomimpina (kuten kannabis) harvemmin johtavat syytteeseen, on Portugali ainoa EU-maa , jossa laki virallisesti julistaa huumeiden olevan dekriminalisoituja. Nyt kun on kulunut yli seitsemän vuotta lain täytäntöönpanosta on runsaasti tietoa, josta voidaan arvioida sen vaikutuksia.

Dekriminalisaatiota puoltava poliittinen yhtämielisyys ei ole yllättävä kun käännytään aiheeseen liittyvän empiirisen tiedon puoleen. Tämä saatu tieto osoittaa että dekriminalisaatiolla ei ole ollut yhtään ikäviä vaikutuksia käyttömäärään, jotka, monessa kategoriassa, ovat nyt alhaisimpien joukossa EU-alueella, erityisesti kun verrataan tuloksia valtioihin, jossa on tiukka lainsäädäntö. Vaikka dekriminalisoinnin jälkeisenä aikana käyttömäärät ovat pysyneet suunnilleen samana tai jopa vähän laskeneet kun vertaillaan toisiin EU-maihin, huumeisiin liittyvät sairaudet (kuten sukupuolitaudit) ja käytöstä johtuvat kuolemat ovat vähentyneet dramaattisesti. Huumepolitiikan asiantuntijat uskovat näiden positiivisten muutosten johtuvan Portugalin hallinnon paremmasta kyvystä tarjota hoito-ohjelmia kansalaisilleen – parannus, joka saatiin mahdolliseksi, monilta osin, dekriminalisoimalla.

Huomattavaa on, että dekriminalisaation kannatuksesta on tullut suosittua kasvavalla vauhdilla Portugalissa sitten 2001. Lukuunottamatta muutamia äärioikeistolaisia poliitikkoja, aniharva Portugalin sisäisistä poliittisista tahoista puhuu vuoden 2001 lain kumoamisen puolesta. Samaten on yleinen käsitys siitä, että byrokraattisia muutoksia tulee tehdä Portugalin dekriminalisointilainnin lainsäädäntöön, jotta siitä saataisiin vielä tehokkaampi, eikä ole varsinaista keskustelua siitä pitäisikö huumeet taas kriminalisoida. Merkittävämpää on, että mikään painajaiskuva, jota dekriminalisoinnin vastustajat –aina hillittömästä käytön kasvusta Lisbonin muuttumisesta huumeturistien pyhätöksi – ei ole toteutunut."

Glenn Greenwald on kirjoittanut aiheesta kirjan nimeltä "Drug Decriminalisation in Portugal: Lessons for creating fair and successful drug policies", jossa vertaillaan dekriminalisaation tuloksia epäonnistuneeseen kieltolakiin. Kirjan ja alkuperäisen tekstin löydät täältä: http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=10080
Jokaista ydinvoimalaa kohtaan pitäisi olla ainakin 100 hiilivoimalaa saman energiamäärän kattamiseksi.

Luku +100 perustuu laskelmaan: 50000[eli maailman hiilivoimaloiden määrä]/400[eli ydinvoimaloiden määrä]/ (44[maailman prosentuaalinen osuus hiilienergiasta]/20[maailman prosentuaalinen osuus ydinenergiasta]) = 113,6363636363... jota laskin alaspäin turvavälin saamiseksi.
..että sen tuoma läheisyyden tunne on jo homoa.
Olemme telenussineet.
« Uudemmat -