IRC-Galleria

Suunta-ohjaaja

Suunta-ohjaaja

Hei! Suunta-palvelu on auki sunnuntaista-torstaihin klo 18-21, www.suuntapalvelu.fi
14-18. toukokuuta vietettiin Suunta-palvelussa sekä Netarissa Eka duuni-viikkoa, jonka tarkoituksena oli lisätä tietoutta sekä edistää nuorten työelämätaitoja. Eka duuni-viikko järjestettiin yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n digitaalisen nuorisotoiminnan ja Telian vapaaehtoisten työntekijöiden kanssa. Eka duuni-viikon aikana Telian työntekijät toimivat vapaaehtoisina Netarissa ja Suunta-palvelussa chattailen nuorten kanssa kahden kesken työelämän ja opiskeluiden teemoista. Tämän lisäksi järjestettiin ryhmämuotoinen teemailta Habbo Hotellissa sekä pelistreamausta suoratoistopalvelu Twitchissa. Eka duuni-viikolle osallistui yhteensä useita, joista osa jakoi meille kokemuksiaan viikosta ja Pelastakaa Lasten vapaaehtoistoiminnasta Suunta-palvelun #ekaduuni-chatissa.

Kaikki haastateltavat kertoivat lähteneensä mukaan Eka duuni-viikolle kiinnostuksesta ja uteliaisuudesta uutta ja erilaista kohtaan. Vapaaehtoiset myös kokivat, että heillä olisi jotain annettavaa nuorille oman osaamisensa ja elämänkokemuksensa myötä. ”Näin sen olevan tarjolla meidän työpaikan sivustolla ja se tuntu omalta tavalta tehdä vapaaehtoistyöltä. En ollut ajatellutkaan tuommoista vaihtoehtoa, mutta se tuntu omalta jutulta heti ja ilmoittauduinkin heti mukaan.” kertoi yksi vapaaehtoisista päätöksestään lähteä mukaan Eka duuni-viikolle.

Vapaaehtoiset osallistuivat viikolle jännittynein, mutta odottavin mielin: ”Jännitin sitä etukäteen aika paljon, mutta pikkuhiljaa se jännitys laukesi ja kokemuksesta tuli tosi hyvä fiilis.” Tehtyjen vapaaehtoisvuorojen ja nuorten kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen vapaaehtoisten kertomista kokemuksista välittyi keskeisimmin ajatus ja tunne siitä, kuinka he kokivat olleensa hyödyksi nuorille: ”Vaikka ei kaikissa keskusteluissa löytynyt suoraa vastausta ongelmaan tai kysymykseen, niin tuli kuitenkin sille nuorelle asiakkaalle se tunne, että olen kaverina ja yhdessä katsotaan asioita. Että pystyi kyllä tarjoamaan omaa osaamistaan sekä välittämään sitä tunnetta, että olen täällä sinua varten.” Antamisen lisäksi kaikki haastatteluun osallistuneet vapaaehtoiset kokivat myös oppineensa paljon uutta nuorten elämästä ja tavoista toimia sekä uusia näkökulmia asioihin oman ”aikuisen näkökulman” lisäksi.

Parasta viikon vapaaehtoistoimintaan osallistumisessa kaikkien mielestä oli ehdottomasti nuorilta saatu suora palaute keskustelun päätteeksi. ”Parasta oli se palaute, mitä sain ihan suoraan yhdeltä nuorelta, jonka kanssa juttelin. Nuori totesi lopuksi, että oli kiva kun kuuntelin ja on kiva, että teen työtä, jolla on tarkoitus.” Vapaaehtoiset korostivat myös työpaikan roolia vapaaehtoisen toimimisen mahdollistajana. Se, että työnantaja tarjoaa monipuolisesti erilaisia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä, motivoi etsimään joukosta sen itselle sopivan tavan tehdä hyvää.

Kaikki osallistuneet vapaaehtoiset näkivät todennäköisenä sen, että he tekisivät samanlaista vapaaehtoistoimintaa myös uudestaan sekä kannustivat myös kaikkia muitakin mukaan tekemään yhdessä vapaaehtoistoimintaa lasten ja nuorten hyväksi: ”Tästä ei voi muuta kuin saada. Kannustan ehdottomasti lähtemään ennakkoluulottomasti mukaan!”

Osallistuitko sä #ekaduuni-viikolle? Mitä tykkäsit? Entä oletko sä joskus tehnyt töitä vapaaehtoisena? Mitä ajatuksia se sussa herättää? 

Aurinkoista kesän jatkoa ja rentouttavaa juhannusta!

Toivottaa
Suunta-ohjaaja Pauliina

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.