IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

TupakkalakiKeskiviikko 07.10.2009 14:39

Mielestäni tuo uusi tupakkalaki on hyvä ainakin osittain....

Tupakoiminen autossa jossa kyydissä on lapsi pitäisikin kieltää. Lapsi kun ei voi yleensä voi asialle mitään jos vanhemmat tupakoi autossa.

kaikissa yleisötilaisuuksissa kuten ulkoilma konserteissa tupakointi kiellettäisiin. Hyvä idea mutta tupakoiville voitaisiin kuitenkin rajata jokin alue jossa he saisivat tuprutella mutta ei missään tapauksessa yleisön keskellä.

Mielestäni julkisilla paikoilla tupakoiminen voitaisiin samalla kieltää. Eipähän löytyisi noita tumppeja mistään pitkinpoikin eikä tulisi usein sitä vittumaista tilaa kun joku alkaa esim bussi pysäkillä tuprutella kun itse odottaa bussia.

Mutta kuten osa politiikoista olen myös sitä mieltä että myöskin muihin haitta-aineisiin pitää puuttua. Jos kosketaan tupakkaan pitäisi koskea myös alkoholiin, rasvaan ja sokeriin.

Terveelliset ruuat pitäisi olla halvempia kuin mitä epäterveelliset. Kun se mäkkäri ateria alkaa maksaa 10 euroa niin jengi alkaa vähentää siellä käyntiä. Tästä voisi seurata se että alalle tosiaan voisi tulla sellaisia pikkuputinkeja jotka voisivat tarjota halvemmalla jotain pientä purtavaa mikä olisi terveellistä ja ravitsevaa.
Subway on hyvä idea mutta hinnat ja tuote eivät kohtaa toisiaan...Liian kallista mielestäni.


Tuli tässä työkaverinkanssa pohdittua että esim vakuutusta ottaessa tehtäisiin ihmiselle kuntotesti. Kuntotestin mukaan sitten tulisi vakuutusmaksukin. Jos on hyväkuntoinen saisi vakuutksen halvemmalla koska oletetaan ettei sinulle tule mitään isompia sairauksia. Jos taas olisi semmonen plösö niin oletetaan että tulee kaikenmaailman ongelmia joten korkeampi vakuutusmaksu.

Tuolla jos millä saisi aikaan sen että ihmiset alkaisi pitää itsestään huolta, ei tulisi niin paljoa valtiolle maksettavaa.

Lisäksi pitäisi tehdä laki että jos Alkoholisti juo maksansa paskaksi niin se on voi voi. Valtio ei sitä maksa vaan se maksetaan omasta pussista. Näin ihmiset jotka haluavat dokata, tupakoida tai tehdä jotain muuta haitallista kropalleen niin siitä vaan mutta turha tulla itkemään valtionkassalle kun ongelmia alkaa tulla.
Jokainen tekee valintansa itse ja kärsikööt sitten niistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.