IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

Tammikuu jo puolivälissäSunnuntai 15.01.2006 14:21

Olisi vuosi voinut alkaa mukavamminkin.. Mutta tehtyä ei tekemättömäksi saa joten päämäärä on saada se jatkumaan vähän onnistuneempana. Aika näyttää.

Ainakin tämä aamu alkoi ihan kivasti. Ilman krapulaa kiitos rauhallisen eilisen ja äsken metsälenkillä näin palokärjen. Eli hyvältä näyttää toistaiseksi tämän päivän osalta.
Kohta pitäisi lähteä täyttämään kansalaisvelvollisuutensa ensimmäistä kertaa presidentinvaaleissa. Onneksi on ehdokas mietitty huolella valmiiksi niin on helppo homma edessä.

Seela kävi eläinlääkärillä näppylöidensä vuoksi. Tulos: yksi finni ja kaksi syylää. Eläinlääkäriä huvitti ja omistajia hävetti. ;-) Noh, parempi katsoa kuin katua.

PäivitystäPerjantai 16.12.2005 16:29

Valman kuvaustulokset tulivat jo pari viikkoa sitten, unohtui päivitellä. Kyynärät ovat terveet eli tulos on 0, lonkat ovat toisessa B ja toisessa C, eli lievä dysplasia. Saa nähdä alkaako oireilla enempää ajan kuluessa, toivottavasti ei.

Seelan juoksut ei ala koskaan. :[ Onneksi loma alkaa.

Takaisin normaaliin arkeenSunnuntai 20.11.2005 21:47

Nyt on Valma kuvattu. Viralliset kuvat tulevat vasta reilun viikon päästä, mutta eläinlääkäri antoi jo epävirallisen arvion. Sen mielestä lonkat ovat terveet, ehkä B:n arvoiset ja kyynärät terveet 0 tai 1. Kuvista ei siis löytynyt ainakaan mitään äkkiseltään havaittavaa vikaa. Seuraavaksi varmaan on kokeiltava fysioterapiaa. Varailen aikaa sitten kun viralliset tulokset ja Liimannin arvio tulee. Se kun saattaa olla ihan eri maata kuin eläinlääkärin...

Seela kävi kv-näyttelyssä Jyväskylässä. Tuomari oli todella tarkka, tutki jokaisen koiran sentti sentiltä, mikä onkin hyvä asia. Epäuskottavaa jos tuomarit esim. vain nopeasti selkää sipaisemalla arvioivat koiran fysiikkaa. Vehnäterrierikehässä jaettiin todella kitsaasti ERIä molemmilla sukupuolilla, saipa yksi kaunis, mutta lyhytturkkinen irkku jopa keltaisen nauhan eli tyydyttävän! Seela jäi erittäin hyväksi (punainen nauha) tällä kertaa. Tutuista koirista Seelan täyssisko Tähkä oli ainoa joka sai erinomaisen arvosanan.

Tuomarin mielestä Seelan vikoja olivat pitkärunkoinen vaikutelma, suurehkot korvat, puutteelliset etukulmaukset, sekä kinnerahtaat liikkeet. Selkä onkin pidempi kuin neliömäisemmillä nartuilla ja tämänhetkinen trimmi korostaa sitä. Pitää seuraavalla kerralla ottaa enemmän karvaa takamuksesta ja jättää enemmän vatsalinjaan, ettei piirre hyppää silmille yhtä vahvasti. Korvat ovat tosiaan suurehkot, mikä on tyypillistä kaikille Ronjan pennuille, vaikka emolla itsellään on mitä pikkuisimmat korvat itsellään :) Onneksi niiden asentoa kehutaan aina vastapainona koolle. Ahtaat takaliikkeet ovat myös totta, mutta niille ei mahda mitään. Onneksi ne eivät haittaa koiraa itseään.

Kehuja tuli koosta, rungon tilavuudesta, sekä niistä korvista. Karvaa ei maininnut ollenkaan mikä on harmi, sillä Seelan turkki on parantunut valtavasti. Saa nähdä mitä pennutus tekee sille.

Oma lääkekuurini loppui viimein. Luulen että se auttoi, sillä närästystä eikä kipuilua ole ainakaan toistaiseksi ollut ollenkaan. Uskaltauduin juomaan kahviakin ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen :D

Tulihan se..Tiistai 15.11.2005 19:12

..valtiontakaus viimein. Samantien menin verkkopankkiin ja hain lainaa. Saa nähdä milloin ilmestyy rahat tilille ja saa maksella velkoja poies. Menee heti kättelyssä tämän kuun raha kun maksan Valman lonkka- ja kyynärkuvaukset ja viikonloppuna on näyttely Jyväskylässä. Matkoihin pyörähtää mukava summa, samoin perjantain trimmaukseen ja pitäähän sitä syödäkin. Puhumattakaan siitä kaikesta tarpeellisesta krääsästä mitä tarttuu mukaan Finndogsin teltalta =P Eli parempi näkyä tilillä jo tämän viikon puolella.

Seelan juoksuja odotellaan kovasti, mutta eivät ota alkaakseen. On koirankuvatus varmaan arvannut aikeeni ja panttaa tahallaan. Toisaalta olisi helpompaa jos tulisi vasta kevätpennut, mutta omaan aikatauluuni näillä näkymin sopisi aiemmin. Mutta sitä aikaahan tulee kun sitä järjestetään.

Valman kuvaus pelottaa. Se on alkanut enemmän häiriintyä siitä jalastaan. Keksen lenkin tai muunkin touhun pysähtyy tuijottamaan ja nuolemaan sitä. Toivotaan että vika on korjattavissa jos sellainen löytyy. Torstaina saadaan jotain tietoa sitten ja lopullinen tuomio liimannilta sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.

Katellaan. Eri suuntiin.

Tänään on ollut rankka päivä.Maanantai 07.11.2005 01:28

Toivottavasti huominen olisi hieman parempi.

JälkimetsälläTorstai 03.11.2005 14:34

Ihanata kun ei ole koulua ennen kuin ensi viikolla. Tänäänkin sain nukkua pitkään ja jaksoin pitkästä aikaa mennä metsään jälkeä harjoittelemaan. Ensimmäisen tein sinne pusikkoon ja se meni tosi hyvin ja vauhdilla, vaikka maasto oli vaikea. Toisen tein jalkapallokentälle. Se meni huonommin kun se oli täynnä jäniksenpapanoita ja Valma sekosi kun se luuli niitä namipaloiksi ja ajosta tuli vähän pyöriskelyä. Mutta loppuun asti päästiin kuitenkin.

Ongelmana alkaa tosiaan olla tuo "makkarajäljen" namipalaosuus. Pitänee kokeilla seuraavalla kerralla kokonaan ilman nameja ja katsoa auttaisiko. Kun kuitenkin se ajaa sitä mielellään. Välillä se sitten huomaa että "kas, tännehän on tippunut jonkun namit" ja alkaa pyöriä niitä etsien. Sitten taas ajetaan innolla kunnes taas tajutaan joku herkkupala.

Harmillista kun iski taas tämä jälkimotivaatio vasta näin myöhään syksyllä niin kausi loppuu kesken. Vaikka mitäpä sitä haittaa kun tärkeintä on että tulee edes välillä tehtyä ja pysyy mielenkiinto molemmilla. Jos se sitten joskus alkaa kulkea niin hyvin että ihan kisamielessä alkaisi harrastaa. Talvella keskitytään sitten tuohon tokoon. Jos noutamisen saisi kevääseen mennessä jonkinlaiseen kuntoon niin voisi sitten alkaa miettiä sitä esineruutuakin.

Hyvää marraskuuta.Tiistai 01.11.2005 22:07

Kuinkahan monen päiväkirjamerkinnän otsikko liittyy tänään alkavaan kuukauteen? Sitä tiedä en. Ketäpä se kiinnostaisikaan. Siirrytäänpäs asian pohtimisen sijaan minun huikean jännittävän ja mielenkiintoisen elämäni pariin.

Koulussa oli tänään ensimmäistä kertaa mukavaa kolmen tunnin ajan. Harjoiteltiin käytännön tarjoiluasioita, osittain tuttuja juttuja kuitenkin. Eihän siinä mennytkään kuin kahdeksan viikkoa että päästiin opiskelemaan mitään mielenkiintoista käytännössä.. Harmi vaan että sitä mukavaa osuutta seurasi viiden tunnin putkiluento, joka oli niin kuiva ja vieläpä ihan tuttua asiaa, että oikeesti piti tehdä töitä ettei nukahtanut istualleen. Kuitennii.
Pääsin läpi ainakin yhden tentin, onhan sekin jo jotain. Tosin toista tietotekniikan tenttiä en läpäissyt. Onneksi se oli se helpompi. Huomenna toivottavasti tulisi tietoa lopuista.

En sitten mennyt Valman kanssa uuden kilpailevien toko-ryhmän pääsykokeisiin viikonloppuna, vaikka aikomus oli. Osittain siksi että Valma hajoitti sen jalkansa enkä ole pahemmin treenaillut. Suurelta osin kuitenkin saamattomuuden takia, kuten aina =P
Pitänee siis odottaa siihen tammikuuhun kun meidän ryhmän varsinaiset treenit alkaa. Saapahan löysäillä ja treenailla siinä sivussa silloin kun huvittaa. Harmillista vaan ettei nyt ole sitten mitään ohjattua toimintaa kun Seelan agiryhmäkin on syystauolla. Nyt ei ole sitten muuta kuin torstaisin se pentujen tapakasvatuskurssi mitä itse olen vetämässä. Siitä vaan ei ole suoranaista iloa omille piskeille.

Kukahan sitä ostaisi mulle uuden isomman sängyn, tietokonepöydän ja työtuolin, maksaisi Valman kuvaukset, Veetin hyppymaksun, hoitaisi Valmaa Seelan pentujen ajan, kävisi mun puolesta koulussa samana ajankohtana jne., löytyykö vapaaehtoisia?
On se jylyhä kun on tällainen kiva pikku päiväkirja täällä nettilöissä. Tännehän voi kirjoittaa kaikki juonipaljastukset mahtavasta ja tapahtumarikkaasta elämästään. Mikä se sitten onkin.

Tänään oli kaksi tietotekniikan tenttiä. Eivät tainneet mennä läpi. Kyynel.
Myöhemmin tänään on vielä yrittäjyyden tentti. Jos siitä ykkösen saisi olisi ihan kiva.

Kiinnostavaa eikö totta?
- Vanhemmat »