IRC-Galleria

Tekko

Tekko

http://tekkomus.blogspot.com/

Tekko?Sunnuntai 19.04.2009 23:30

Mä olen tän joskus aikasemmin johonkin muualle kirjoittanut, mutta nyt ajattelin kertoa vähän yleisempään paikkaan. Jos teitä kiinnostaa mun nimimerkin tarina niin jatkakaa toki lukemista.

Nimimerkki ei todellakaan tule siitä mitä Wikipedia sanoo sen tarkoittavan:

"Tekko on yksi Ryukyu kobujutsun aseista. Se on eräänlainen nyrkkirauta. Se on pienin kobujutsuaseista ja tuo täten taistelijat lähemmäksi toisiaan. Tekot voidaan periaatteessa tehdä mistä tahansa kovasta materiaalista, mutta yleensä ne valmistetaan alumiinista, raudasta, teräksestä tai puusta.

Tekko syntyi luultavasti siten, että eräs bushi oli käyttänyt hevosenkenkää aseena yllätyshyökkäystä vastaan. Tästä myöhemmin kehitettiin yksinkertainen ja tehokas käsiase. Se sai nopeaa suosioita helppona, pienenä, mutta silti vaarallisena aseena."

Mun nimimerkki tulee veljenpojalta, Aleksilta. Se ei oikein pienempänä osannut sanoa "Vesku" vaan se meni aina muotoon "Tekko". Mä innostuin siitä sit sen verran, että siitä tuli ihan nimimerkki. Myöhemmin siitä on tullu jopa kutsumanimi. Esim. Siskontyttö Tinja kutsuu mua aina nimellä Tekko, ja toinen esimerkki on sellanen kun oltiin tossa perjantaina taas liikuntatunnilta ja toinen pajalainen (en nimiä viitti luvatta ruveta tunkemaan tänne) huus kentän laidalta: "Hyvä Tekko!" Meinas pienesti hymyilyttää. Ohjaaja vaan kysy: "Kuka?"

Nii ja mitä tohon Wikipedian artikkeliin tulee niin mä luin sen vasta paljon myöhemmin kun nimimerkki oltiin otettu käyttöön. Että älkää sekottako mua mihinkään aseeseen, kiitos.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.