IRC-Galleria

Thaurnil

Thaurnil

Glóir do Dhia sna harda, agus ar talamh síocháin do lucht a pháirte.

6.3.2008 Torstai 06.03.2008 15:27

Viime päivien sensuurilistoista, tekijänoikeus-oikeudenkäynneistä, ynnä muista: leikinpä sitten hieman piratbyrånin "todistekoneella" ja sain aikaan päiväkirjakuvana olevan tekeleen. Linkki kyseiseen todistemasiinaan on tässä, sieltä käsin kuka tahansa voi väärentää tekaistuja ruutukaappauksia.

http://www.piratbyran.org/bevismaskinen/

Tämän päivän lainsäädännössä tuntuu puuttuvan tekninen tietämys kun reikäisiä lakeja pukataan ulos muitta mutkitta, lobbareiden vain hymyillessä tyhmille kansanedustajille ja ministereille. Mutta mikäpä siinä, kun suurin osa arvon (itse)valtiaista on elänyt ajalla jolloin ei ollut paljoakaan teknologiaa saatavilla, niin nykyään teknologia on iso ongelma.

Sanomattakin selvää on että tuollaisten "todisteiden" painoarvon pitäisi olla nolla. Viimeaikaisia oikeusjuttuja seuranneena voisin todeta että mikäli ruutukaappaukset käyvät "todisteiksi" niin jokin on pahasti vinksallaan etenkin kun kyseisiä ruutukaappauksia voidaan väärentää tuosta noin vain. Suosittelen päättäjille tietojenkäsittelytieteen alkeiskurssia ennen kuin aletaan säätää sensuurilakeja.

Muistin virkistämiseksi vielä poliisivaltion määritelmä:

"The term police state is a term for a state in which the government exercises rigid and repressive controls over the social, economic and political life of the population, especially by means of a secret police force which operates outside the boundaries normally imposed by a constitutional republic. A police state typically exhibits elements of totalitarianism and social control, and there is usually little distinction between the law and the exercise of political power by the executive."

Onko kenties rakkaasta koto-Suomestamme kehittymässä hyvää vauhtia poliisivaltio? Suosittelen tutustumaan seuraaviin helmiin:

George Orwell: 1984
Ray Bradbury: Fahrenheit 451
Kurt Wimmer: Equiblirium
Alfonso Cuarón: Children of Men

Kansalaiset, haluatteko todella tätä kotimaallenne? Jos ette niin miettikää kaksi kertaa ketä ensi vaaleissa äänestätte!

PS: Päiväkirjakuvan "kuvakaappaus" ei ole suunnattu henkilökohtaisesti ketään vastaan. Kyseessä on vain satiirinen tapa demonstroida viimeaikaisten lakien toimivuutta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.