IRC-Galleria

Thaurnil

Thaurnil

Glóir do Dhia sna harda, agus ar talamh síocháin do lucht a pháirte.

Misantropia.Sunnuntai 03.06.2007 02:19

Ihmisluonto on jännä juttu. Palasin taas tähän perinteiseen aiheeseeni, eli uskontoon.

Kuten me tiedämme, uskonto on monen vallankäyttäjän pelinappula. Miksi muuten helvetti olisi keksitty? Kuten tiedämme, kyseinen asia on täysin ihmismielen (itseasiassa varhaiskeskiajan munkkien) keksintöä jotta ihmiset pysyisivät "herran kurissa ja nuhteessa" ja eivät kritisoisi vallanpitäjiä. Nykyihminen on todennut nämä satukirjat, mytologiat helvetistä ja taivaista jo monesti huuhaaksi mutta fundamentalistisissa piireissä joissa psykoottinen aivottomuus on valloillaan, tiede ja järjenkäyttö ei ole kovin kovaa valuuttaa. Fundamentalistin kanssa keskustelemista voisi verrata lähinnä siihen, että pelaisit tennistä henkilön kanssa joka suostuisi vain syöttämään ja sitten valittaisi sinulle kun ei koskaan pääse Wimbledoniin.

Tunnetusti ihmiset palvomat Jumalat ovat ihmisen itsensä keksintöä. Voin perustellakin tämän: miksi kiinalaisten Jumalat söivät riisiä? Miksi kristinuskon kuvaama Jumala yleensä kuvataan parrakkaaksi mieheksi? Tai miksi hindujumalat kuvataan monesti eläinhahmoisina, ja juuri eläinten avulla jotka esiintyvät Intiassa? Koska ihminen on kuvannut Jumalansa aina elinympäristönsä mukaan! Lisäksi, uskonnoissa on monesti se puoli että mytologioita on lainattu muista tarustoista. Esimerkiksi Jeesus-myytti on lähes suora kopio Mithralaisuudesta. Itseasiassa kristinuskoa voidaankin kuvata muinaisten pelastuskulttien juutalaisena ilmentymänä.

Kun puhumme uskoontulosta, moni sanoo sen olevan uskomaton kokemus. Nykytiedon mukaan uskoontuloa ei suinkaan aiheuta mikän yliluonnollinen olento vaan itseasiassa kyseessä on seuraus tietyistä yhteiskunnallisista ja psykologisista sekä aivokemiallisista tekijöistä. Serotoniinin ja uskovaisuuden välillä on todettu kiistaton yhteys. Lisäksi, näissä "kaatamiskokouksissa", mitä hurmoksellisuutta painottavat fundamentalistit usein pitävät todisteena, kyse on itseasiassa joukkosuggestiosta. Sama ilmiö on havaittavissa esimerkiksi katsomossa jääkiekkopelin tai rock-konsertin aikana.

Kyse on pitkän päälle kontrollista: miksi kirkkokunta joka saarnaa suvaitsevaisuutta ja lähimmäisenrakkautta, harjoittaa systemaattista ja misantrooppista vihaamispolitiikkaa naisia, seksuaalivähemmistöjä, ja toisinajattelijoita kohtaan? Tekopyhää kertakaikkiaan.

Nämä ovat vain omia ajatuksiani uskonnosta. Edelleen kukin uskokoon mihin uskokoon kunhan ei loukkaa toisten uskonnonvapautta. Itse yliluonnolliseen haluan sanoa sen että minulle yliluonnollinen on asia mitä ihminen ei yksinkertaisesti pysty selittämään. Ei millään pyhällä teoksella tai uskonopilla. Kaikki tähänastiset selitysmallit maailmankaikkeudelle ovat puutteellisia mutta tiede on niistä valistunein.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.