IRC-Galleria

Thaurnil

Thaurnil

Glóir do Dhia sna harda, agus ar talamh síocháin do lucht a pháirte.

Väsynyttä menoa.Keskiviikko 30.05.2007 05:17

Väsyneen opiskelijan kommentti aamukahdelta tenttikirjojen äärestä: minä suorastaan rakastan Cauchy-Riemannin yhtälöitä.

Sairasta.Lauantai 26.05.2007 21:34

Osuin sitten eräälle nettisivulle joka kannusti ihmisiä ortoreksiaan ja tällä samaisella sivulla ihannoitiin nälkävuosia. Tämä sai minut näkemään punaista.

Jos joku ei vielä tiedä mikä ortoreksia on, niin selvennänpä tähän väliin asiaa: kyseessä on syömishäiriö jossa terveellinen ruokavalio on ottanut dominanssin henkilön elämässä. Ortorektikko ihannoi terveellisiä elämäntapoja niin paljon että terveellisistä elämäntavoista on tullut hänelle pakkomielle. Hoitamattomana ortoreksia voi pahentua. Jopa anoreksiaksi. Ortoreksia johtaa puutostiloihin ja sosiaaliseen eristäytymiseen. Siispä, jos esimerkiksi salaatin valikoimiseen sinulla menee tuntikausia, et käy kavereittesi luona syömässä koska pelkäät ruuan olevan epäterveellistä, tai käännytät ihmisiä ruokavalioosi, on aika mennä lääkäriin.

Pari syytä miksi artikkeli jossa kannustettiin ihmisiä ortoreksiaan, sai minut vihaiseksi:

Ensinnäkin, Ortoreksia on SAIRAUS! Ihmisten kannustaminen ortoreksiaan on sama asia kuin kannustaisi ihmisiä hankkimaan anoreksian tai vaikkapa bulimian. Sairaus on aina sairaus vaikka voissa paistaisi. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Lisäksi ortoreksia on portti anoreksiaan. Tämä on tilastollisestikin havaittu seikka.

Toiseksi, nälkävuosien ihannointi on täysin typerää ja misantrooppista. Ihmisiä on kuollut aliravitsemukseen. Vaikka meillä nykyään on liikalihavuusongelma käsissämme, se ei tarkoita toiseen ääripäähän menemistä.

Olen tässä asiassa eri mieltä Helsingin Sanomien "Läskikapina" - blogin kanssa: Terveysfasismi nostaa päätään tässä maassa ja se on meille vakava uhka. Ortoreksiaan ja anoreksiaan kannustavat ravitsemusterapeutit ovat uhka, meille kaikille. Maalaisjärki kaikessa, myös ruokavaliossa.

Mahtavaa. Maanantai 21.05.2007 03:55

Laitoksemme kesäohjelma sitten julkistettiin. Ja mitä ihanuuksia sieltä paljastuikaan? Pari viikkoa aamukahdeksasta iltaneljään luentoja. Onneksi sentään viikonloput ovat vapaita. Ja sama rumba taas elokuussa. Sitten olisi vielä pari yleistä tenttiä.

No, ainakin saa opintopisteitä ja heinäkuun voi ottaa vähän rauhallisemmin.

"Hour of the wolf." Keskiviikko 02.05.2007 07:01

"The Hour of the Wolf" is the hour between night and dawn. It is the hour when most people die. It is the hour when the sleepless are haunted by their deepest fear, when ghosts and demons are most powerful.

Oletteko huomanneet tämän asian todenperäisyyden? En tiedä onko tämä sattumaa vai ei, mutta ainakin itse näen pahimmat painajaiseni kello kolmen ja neljän välillä. Itse myönnän jo suhteellisen avoimesti että kärsin pahanlaatuisesta unettomuudesta. Yleensä unettomuus johtuu siitä että ajattelen liikaa tekemisiäni ja tekemättä jättämisiäni yrittäessäni saada unta. Laskut, hoitamattomat asiat, ... , oikeastaan aivan kaikki pyörii päässä. Etenkin kello kolmen ja neljän välillä.

En tiedä mikä minua vaivaa. Ehkä minun pitäisi yksinkertaisesti vain keittää kahvia ja nukkua sitten kun nukuttaa ja kunnolla. Unirytmin kuntoon saaminen on todella vaikeaa välillä. Etenkin kun uni ei vain tule ja joudut makaamaan sängyssä useita tunteja.

28.4.2007Lauantai 28.04.2007 22:24

Tulen päivä päivältä yhä varmemmaksi siitä että uskonnot ovat ihmiskunnan suurinta kusetusta.

31.3.2007Lauantai 31.03.2007 20:17

Piti vähän karsia yhteisöjä kun alkoi olemaan turhan täyttä. Sorry. Tässä on kyseessä kuitenkin kanavalistauksesta ja yhteisöt ovat sivuseikka. Kanavalistaakin tuli vähän muokattua koska olen liittynyt quakenetissä parille uudelle kanavalle.


Luennolta havaittua.Torstai 29.03.2007 17:06

Tämä on tullut havaittua jo monen monta kertaa: Jos luennoitsija sanoo että "tämän lauseen todistus on triviaali." niin usko vain hyvällä äläkä yritäkään todistaa kyseistä lausetta itse, siinä nimittäin menee henki ja terveys.

Tuo lausahdus "todistus triviaali" tarkoittaa yleensä sitä että kyseisen lauseen todistaminen vaatii vähintään parikymmentä tuntia verta, hikeä ja kyyneleitä sekä kymmenkunta A4-paperia.

20.3.Keskiviikko 21.03.2007 01:31

Huomasin tässä nettiselailun ohella että tänään on tärkeä vuosipäivä.

20.3.1727: Sir Isaac Newton, ehkä maailman kuuluisin fyysikko, kuoli. Sir Isaac Newtonin pääteos, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, esitti nykyisessäkin mekaniikassa tunnetut kolme Newtonin lakia ja yleisen painovoimalain. Lisäksi Newton kehitti matemaattista analyysia eteenpäin kehittämällä differentiaali- ja integraalilaskennan. Optiikan alalla Newton taas hajotti prismalla valon spektriksi, osoittaen näin valon koostuvan erivärisistä komponenteista.

20.3.1916: Albert Einstein julkaisi yleisen suhteellisuusteorian.

Tärkeä merkkipäivä siis. :) Vielä kun näkisi jonkun luovan teorian joka yhdistää standardimallin ja yleisen suhteellisuusteorian...

Hahhah.Torstai 15.03.2007 23:52

Uskoisitteko jos väittäisin että noin satakiloinen henkilö pystyy lentämään viisi metriä taaksepäin jos tällaista tapausta ampuu jousipyssyllä? Oblivionissa näemmä näin on. Nauroin oikein makeasti kun eräs örkki lensi komeassa kaaressa laivan kannelta nuoli otsassa. :D

Ragdoll-fysiikkamallinnus rokkaa. \o/

Koulu ja sukupuolierottelu.Tiistai 06.03.2007 16:43

Luin vasta vähän aikaa sitten Tampereella toteutetusta kokeilusta jossa oppilaat jaettiin eri luokkiin sukupuolen mukaan. Kokoomuksen kansanedustaja Eero Akaan-Penttilä aikoo ajaa tämän kokeilun vielä pidemmälle ja saada takaisin poika/tyttökoulut. En tiedä mitä mieltä muut tästä ovat mutta itse vastustan tätä ajatusta henkeen ja vereen. Miksikö? Minäpä perustelen...

Ensinnäkin. Koulun tarkoitus on sivistyksellisen kasvatuksen lisäksi kasvattaa lapsia myös sosiaalisesti. Toisesta sukupuolesta vieraannuttaminen ei aja tätä sosiaalista kasvatusta ollenkaan. Tiedätte varmaan ne sisäoppilaitosten aivopesemät brittikansanedustajat jotka ovat välillä todella öykkärimäisiä... näitä esimerkkejä ja kauhutarinoita löytyy myös rakkaasta koto-suomestamme.

Toiseksi. Tällainen sukupuolijako ei todellakaan aja tasa-arvoa. Tällaisesta sukupuoleen perustuvasta koulujaosta tulee lähinnä mieleen kansallissosialistien kouluohjelma jossa pojat opetettiin "kunnon sotilaiksi" ja tytöille tuputettiin äitimyyttipropagandaa. Luultavimminkin tällainen jako johtaisi segregaation hurjaan lisääntymiseen ja tämän seurauksena naisvaltaiset alat vain naisistuisivat.

Akaan-Penttilä perustelee poikaluokkia syrjäytymisen ehkäisemisellä. Kannattaa kuitenkin miettiä miten paljon syrjäytyneitä miehiä jäi ajalta kun poikaluokat olivat vielä käytössä. Summa summarum, tällainen sukupuolierottelu ei todellakaan aja kenenkään etua, ei poikien eikä tyttöjen. Ainakin itselläni on karmaisevat muistot jo pelkistä peruskoulun liikunta/käsityötunneista, jotka olivat vahvasti ovat sukupuolittuneita aineita. Luokkajako vain vahvistaa patriarkaatin asemaa tässä yhteiskunnassa.

Ongelma on itse peruskoulussa eikä suinkaan sekaluokissa.