IRC-Galleria

TheSaint

TheSaint

Rock N' Roll Damnation
Risto Kuoppala on tavallisen ristiriitainen

Risto Kuoppala, 182 cm ja 80 kg, kruunattiin Mr Tampereeksi viime lauantaina. Hän ei ole vielä huomannut tittelelin vaikutusta elämäänsä. Jos kadulla alettaisiin tunnistaa, se ei vaivaisi.

Mr.Tampere Risto Kuoppala istuu kahvikupin ääressä hiukset olkapäille valuen. Tummat silmät tuikkivat kun mies selvittää miten tähän on päädytty: kuinka pitkätukkaisesta rock-hemmosta ja media-alan yrittäjästä tuli Mister Tampere?
Viime lauantai-iltana Kuoppala oli kaikkea muuta kuin rauhallinen ja pohtiva 22-vuotias. Hän harppoi muiden Mr.Tampere -ehdokkaiden joukossa Nite Trainin lavalla. Kuoppala erottui muista trimmatulla vartalollaan ja itseluottamuksellaan, joka käväisi välillä jopa uhon puolella. Finaalia seurannut baarikansa äänesti pitkätukan suosikikseen ja tuomaristo kruunasi hänet Mr.Tampereeksi.
– Minulla oli muihin nähden etua esiintymiskokemuksestani, Kuoppala vähättelee maanantaina. Uusi Mr Tampere on kokenut esiintyjä – tottunut itsensä markkinoija. Kuoppala hankkii taskurahaa mainosmallina ja pyörittää elääkseen media- ja mainostoimistoa sekä tekee töitä baarimikkona. Hän on saanut näyttelijän koulutusta, mikä auttaa lavalla kuin lavalla. Määrätietoinen ja myönteinen asenne pitää monessa mukana.
– Nuorena annoin virran viedä siihen suuntaan mitä itse tykkäsin tehdä. Olen saanut jalkani oikeiden ovien väliin ja siinä on ollut tuuriakin mukana.
– Etsin aina jotain ekstremeä elämään. Pienenä halusin Hollywoodiin, mutta saa nähdä päädynkö ikinä sinne saakka, hän puhuu. Kuoppala vakuuttaa että kovan rokkarikuoren alta löytyy melko tavallinen tyyppi.

Mutta miten amerikkalainen vapaapaini eli showpaini sopii Mr Tampereelle?
– Vapaapaini perustuu puhtaasti esiintymiseen, hän naurahtaa. Kuoppala on harrastanut pienestä pitäen liikuntaa ja haluaa nyt tehdä viihdeurheilua. Vapaa-aikaa kuluumyös kuntosalilla.
– Ulkokuoresta moni päätelee vaikka mitä, mutta kun kanssani alkaa jutella, huomaa minun olevan aivan perusmukava, sosiaalinen ja puhelias tyyppi, Kuoppala kuvailee.

Teksti ja kuvat:
Armi Niemelä

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys