IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Elämä on elämisen arvoista, jos osaa suhtautua asioihin oikein..

Eilen pohdittiin koulussa ihmisen elämänkaarta, eri ikävaiheita ja mm. onnellisen elämän perustaa..
Jotkut viisaat (joiden nimen ehdin tietenkin jo unohtaa..) oli tehny jopa tarkempaa tutkimusta aiheesta ja listannut pitkän elämän perusteiksi 8 asiaa:
1. Roolin säilyminen yhteisössä
2. positiivinen elämänasenne
3. väh. keskinkertainen fyysinen kunto
4. tupakoimattomuus
5. hyvä taloudellinen tilanne
6. hyvä henkinen suorituskyky
7. pitkäaikaiset vanhemmat
8. sukupuoli (nainen)

Onnellinen elämähän ei ole sama asia kuin pitkä elämä.. Voi elää pitkän elämän olemalla onneton tai lyhyen olemalla onnellistakin onnellisempi.. Jäin miettimään noiden luentojen jälkeen aika paljon omaa elämääni.. Kuten ehkä tiedätte, miulla oli kamalasti vastoinkäymisiä alkuvuodesta, mutta nyt voin huokaista kaikille yhteen ääneen.. Oon onnelinen ja ilonen siitä et tulin tänne.. :)

Ohje onnelliselle elämälle on loppupeleissä aika simppeli. Siihen ei paljoo tarvita.. Kaikki on ihmisen sisimmässä ja omassa ajattelutavassa. Tärkeintä lienee et pystyy säilyttämään terveen sielun terveessä ruumiissa :) Oppii tuntemaan ittensä.. ja muistaa et oikeenlainen tunteminen EI sisällä vertailua toiseen.. vaan etsii ominaisuuksia ilman rinnastamista.. maailmassa on AINA joku, joka on parempi! Sori mut näin se vaan menee... Nobody is perfect - but some people are awesome.. ;)

Jos oppii näkemään positiivisen aspektin, elämän paineet helpottuu huomattavasti. Se ei oo välttämättä aina helppoo mut kannattaa muistaa et myönteisellä asenteella pääsee pidemmälle!
Jokainen on ite vastuussa omasta elämästä ja siks jokaisen tuliski hallita sitä ite.. ;) Tällä ajan takaa suunnitelmallisuutta ja asioiden tärkeysjärjestykseen laittamista.. Rakkaat ihmiset: on täysin mahdotonta revetä joka paikkaan jos päivässä on vaan 24 tuntia!! Miulle on varmaan tarttunu entistäkin paremmin tää "mañana-mañana meininki" täällä.. ;D

Hmm.... Sit kannattaa pyrkiä välttämään negatiivisia ihmisiä! :D Kielteisesti asioihin suhtautuvat on erityisiä energiasyöppöjä.. Ne imee helposti muut tyhjiin ja kylvää negatiivista ilmapiiriä ympärilleen.. :/ ja mikä tärkeintä, muistakaa et "metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan". Nykyinen elämänmeno ruokkii itsekkyyttä &yksilöllisyyttä mut todellisuudessa kukaan meistä ei pärjää yksin! Jokainen tarvii ystäviä ja muita ihmisiä, aivan kuten nää ihmiset puolestaan tarvii meitä. Periaatteessa auttamalla muita autetaan myös itteemme. Toisen ilahduttaminen tai toiselle hyvän mielen antaminen ruokkii nimenomaan meidän positiivista minäkuvaa ja vahvistaa itseluottamusta.. :)

Sit viimeisenä muttei vähäisempänä.. etenkään tässä instituutissa missä tällä hetkellä opiskellaan.. Liikunta, ruokavalio ja uni.. Kaikki kolme vaikuttaa ihmisen mielialaan enemmän ku uskois.. Nälkäsenä tai väsyneenä ei jaksa saavuttaa pienintäkään tavoitetta, saatikka yrittää omata positiivista asennetta! Hyvän terveyden, pitkän iän tai varsinkaan onnellisen elämän salaisuus ei löydy itteään kiduttamalla vaan antamalla ruumiille sen mitä se milloinkin himoitsee...... ;D Onnelliseen elämään ei kuulu laihduttaminen.. oot onnellinen vasta sit ku laihdut niin ja niin paljon ja tuo tavoite karkaa vuosi vuodelta kauemmas ja kauemmas.. Ihminen tulee pienimmästäkin asiasta epätoivoiseks.. onneks ratkaisu tähänkin on hyvin yksinkertainen: laihduttamisen lopettaminen ja onnellisen elämän aloittaminen :) Jos joku on sitä mieltä että siulla pursuu vyötäröltä makkara, tai kaks ni se on sen ongelma, ja hyvin todennäköisesti se ei valitettavasti oo tän k.o. tyypin ainut ongelma! :D
Pääasia että oot ite sujut ittes kanssa - Myös selluliitti on merkki onnellisesta elämästä! ;D

Kuntoilu lisää perusaineenvaihduntaa ja tuo paremman mielen. Reippaan liikunnan (harrastetaan sitä sit missä muodossa hyvänsä..) jälkeen ihminen on tasapainoisempi ja voi paljon paremmin.. :) Toisaalta ruumiin treenaaminen on loppupeleistä ihan yhtä turhaa kuin omaisuuden haaliminen.. sillä ainoastaan meidän sielut jatkaa tuonpuoleiseen ja ihmiset on yllättävän lähellä eläimiä.. jotka tunnetusti seuraa vaistoaan ja valitsee monet mielihyvää tuottavat asiat hajuaistin avulla.. ;) (if u want to find sth what lasts, u ve to look at the soul not the body..)


Kävelin tänä aamuna kouluun ja kuuntelin matkalla MP3selta hyviä biisejä.. Täytyy myöntää et vastaantulijat katto minuu hieman tyhmissään.. Liekkö johtu siitä vienosta hymystä mikä miulla oli kasvoilla koko matkan.. Vaikken ois millään jaksanu nousta aamulla klo.7, tuntu ihan mielettömän hyvälle kun olin ulkona.. Aamuinen viileähkö &raikas ilma, hyvä musiikki, auringon säteet jotka paistatteli mukavasti kasvoja, lähestyvä joulufiilis ja tieto siitä et tänään on karkkipäivä sai mielen virkeeks heti aamusta :)


Parasta elämässä.. perhe, koti ja ystävät..
aurinko.. rantsu.. uiminen.. mökkeily ja luonnossa liikkuminen..
matkustelu.. eri kielet ja kulttuurit.. tanssiminen.. musiikki.. maalaaminen..
projektit... paheet... intohimot... ;D

Hmm.. on se vaa yksinkertaista ja samalla niiiiiiin vaikeaa.. olla täysin ja pyyteettömän rakastava & onnellinen tänä itsekkyyden ja ahneuden aikana.. Mutta mahdotonta se ei oo..
lähestulkoon mikään ei oo.. :D

Muistorikasta ja nautinnollista pikkujoulukautta kaikille kotipohjolaan!

y un beso muy fuerte

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.