IRC-Galleria

Tekniikan ihmelapsiMaanantai 08.04.2013 15:20

Mulla oli joskus lukioaikoina käytössä halpa Microsoftin langaton näppäimistö ja hiiri, jotka jossakin vaiheessa lopettivat toimintansa. Jokunen viikko sitten kaappejani siivotessa löysin tuon yhdistelmän lähettimen, ja ajettelin että turhaahan sitä on kaapissa säilöä, vaan heitän menemään koko paskan. Päätin kuitenkin vielä kerran kaivaa hiiren ja näppäimistön ullakolta esiin, ja viimeisen kerran kokeilla, toimivatko ne.

Kytkin lähettimen tietokoneeseen kiinni, ja tietokone löysi sen. Hienoa. Hetken aikaa kikkailtuani myös hiiri löytyi, mutta näppäimistö ei. Tekniikkaa pelkäämättömänä otin Maailman Parhaan Ruuvauskärkisarjani (32 osaa ja ESD-suojattu, ostettu Biltemasta parilla eurolla), ja avasin näppäimistön. Purin näppäimistön atomeiksi, putsasin paikat, ja liitin irronneen miinusjohtimen paikoilleen, kasasin näppäimistön ja sekin toimi! Tietenkään ei oikein, mutta toimi kuitenkin.

Tietotekniikkaa pelkäämättömänä sitten leikin hetken aikaa ajureiden ja ohjelmistojen kanssa, ja puolen tunnin urakan ja näppäinten uudelleenmappauksen jälkeen näppäimistö toimikin oikein. Sitten avasin hiiren ja purin senkin atomeiksi, koska vasen näppäin ei toiminut. Mikrokytkimen välissä oli hieman kakkaa, jotka putsasin, ja poistin hapettumat liittimistä, ja kasasin hiiren. Sekin toimii nyt entistä paremmin, tosin tuo kytkin vieläkin vähän takkuaa.

Nyt mulla on taas langaton näppis ja hiiri, on kivaa istua sohvalla ja kirjoittaa galleriaan blogimerkintää, ja vältellä opparin kirjoittamista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.