IRC-Galleria

Kyseenalaistakaa.Keskiviikko 17.03.2010 12:28

Miten pitkälle olette valmiita menemään löytääksenne itsellenne rehelliset, omat mielipiteet asioista? Oletteko valmiita kyseenalaistamaan yhteiskunnan normit ja moraalin, jopa tutkimaan pelättyjä tabuja? Kokeillaan lähes kaikille tutulla esimerkillä: Rakkaus.

Varmaankin monille oikea rakkaussuhde on heteronormaativinen ja monoamorinen, eikä muita vaihtoehtoja haluta kokeilla. En kysykään "mitä haluat?", vaan kysynkin: "Oletko valmis hyväksymään seuraavat suhdemuodot, olettaen, että niiden suora vaikutus sinuun on marginaalinen?" Esimerkiksi suhteen harrastaja on ystäväsi tai muu vastaava tuttusi, jonka suhde kyllä näkyy sinulle selkeästi, mutta se ei juurikaan vaikuta sinuun muuten kuin mielipiteidesi aiheuttaman mahdollisen ahdistuksen kautta. Hyväksyisitkö seuraavat suhdemuodot?

Taso yksi: Ystäväsi on rakastunut eri ihonvärin edustajaan.

Taso kaksi: Ystäväsi on rakastunut saman sukupuolen edustajaan, tai ystäväsi on rakastunut transsukupuoliseen.

Taso kolme: Ystäväsi on rakastunut useampaan kuin yhteen ihmiseen ja elää heidän kanssaan polyamorisessa suhteessa.

Taso neljä: Ystäväsi on rakastunut lemmikkiinsä ja tahtoo elää suhteessa tämän kanssa (mutta ei sekaannu tähän seksuaalisesti, pervot).

Taso viisi: Ystäväsi on rakastunut sisarukseensa tai muuhun lähisukulaiseensa, ja heillä on vastuullinen seksisuhde.

Vastaukset:
Taso yksi: Rotujenväliset suhteet ovat nykyään hyväksyttäviä suurimmassa osassa maailmaa. Niissä ei ole mitään todistettuja haittoja, ja rotujenvälisten suhteiden asema onkin noussut suuresti niiden alkuperäiseen tilaan verraten.

Taso kaksi: Homoseksuaaliset suhteen kohtaavat homofobiaa, jopa riippumatta paikasta tai tilanteesta. Homoseksuaalisten suhteiden vainoaminen liittyy yleensä uskonnollisuuteen, joka onkin suurin homofobian levittäjä nykymaailmassa. Homoseksuaalisuudesta ei kuitenkaan aiheudu käytännössä muita haittoja kuin lisääntymishaluttomuus.

Taso kolme: Polyamorisia suhteita on menneisyydessä pidetty raakalaismaisina ja moraalisesti väärinä. Vastuullinen polyamoria on kuitenkin täysin toimiva suhdemuoto niille, jotka sitä haluavat. Polyamoria ei tietenkään sovi kaikille, mutta sitä haluaville se ei aiheuta juurikaan mitään haittoja.

Taso neljä: Eläimiinsekaantuminen on väärin, koska eläimet eivät osaa ilmaista seksuaalista tahtoaan ihmisille. Kuitenkin pelkkä lemmikkieläimen rakastaminen ilman seksuaalista toimintaa on täysin hyväksyttävää ja harmitonta. Monet eläinlajit, esimerkiksi delfiinit, papukaijat ja kädelliset ymmärtävät tunteita erittäin korkealla tasolla. Perinteisemmät kotieläimet, kuten kissat ja koirat, eivät ymmärrä tunteita yhtä hyvin, mutta ne voivat silti olla luotettavia ja ystävällisiä kumppaneita ihmiselle.

Taso viisi: Insesti on ollut yhteiskunnallinen tabu sen jälkikasvuun aiheuttamien negatiivisten vaikutusten vuoksi. Ennen ehkäisykeinoja sukulaisten välinen yhdyntä oli, ihan syystäkin, kiellettyä. Nykyiset ehkäisykeinot varmistavat, ettei jälkeläisiä saada ellei niitä haluta, joten edes niinkin kammoksutulla asialla kuin insestillä ei ole syytä olla harjoituskiellon kohteena.

Kyseenalaistakaan yhteiskunnan asettamat normit. Ajatelkaa laatikon ulkopuolella. Huomatkaa, miten ajattelunne laajenee ja pystytte olemaan yhä objektiivisempia ja parempia ajattelijoita. Nauttikaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.