IRC-Galleria

Tylytalvi

Tylytalvi

oon paras ja kau(h)(n)ein

Blogi

« Uudemmat -

ostakkee poisSunnuntai 07.12.2008 19:57

valkoinen sotaratsu lähtee ny myyntiin
http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=2302032

ei kannata enää dieselöinti ku kilometrit vähentyneet niin pahasti eikä huvita korjaaminen, myydään siis pois.

.s

uniPerjantai 31.10.2008 11:39


Kirkon lattialla paloivat hämärästi valaisevat ulkotulet. Hieman riskialtista puisessa, rutikuivassa kirkossa. ennen vaaleat puuseinät oli noki mustuttanut ja kirkko oli pimeä kuin syöveri. Moisessa paikassa lie helppo olisi saarnata kadotuksesta ja sielun turmiosta. Seurakunta saapuu kirkkoon, varovasti pimeässä paikkaansa etsii parikymmentä ihmistä. Pappi, pelottava ilmestys niin kasvojen muodoltaan kuin kooltaankin astelee pienen kirkon etuosan keskelle. Seurakunta lähestulkoon kyyristelee penkeissä odottaessaan, että mistä tuo liperillä varustettu hengellinen kurittaja tällä kertaa heitä sanan ruoskalla suomisi. Ennen kuin pappi ehtii puhumaan, sakastista astuu esiin nuori pirteä nainen, joka kantaa papille nyytin. Pieni lapsi, melkein vastasyntynyt, kitisee hieman papin itkiessä ilon kyyneliä, pappi esittelee seurakunnalle ensimmäisen lapsensa. Ihmiset katselevat epäuskoisina toisiaan sillä tiukan hengellisen paimenen tyyliin olisi paremmin sopinut sotilaallinen siunaus. Nuori äiti sanoo tilaisuuden olevan kirkossa ohi tällä kertaa mutta että kaikki olisivat tervetulleita pappilaan hetken kuluttua kahveille. Pappi ei saa sanaa suustaan nyyhkiessään esikoisensa sylissään.

Vaikuttavinta unessa oli kirkko, jonka seinät olivat noesta pikimustat. Kirkon penkit olivat hiukan laudemaiset. Valaistus kirkossa oli todella hämärä, muutama ulkotuli siellä täällä antoi lähinnä toivoa valosta mutta niidenkin valo imeytyi seiniin. Oli niin pimeää, että penkeille löytääkseen oli hieman hapuiltava. Kirkon etuosassa oli ainoa kohta, johon luonnonvalo lankesi, tietenkin papin normaaliin puhepaikkaan. Unessa en ollut seurakunnan jäsen vaan ulkopuolinen tarkkailija, joka liehui minne sattui. Mieleen jäi myös se, että kirkkosali, joka vaikutti täysin ikkunattomalta, oli etuosasta varustettu muutamalla ruudulla, jotka oli pimennetty sälekaihtimin.

Tätä kirjoittaessa tajuaa, mistä tämäkin pätkä on jäänyt kummittelemaan. Pappi oli mosku (kai lehtinen) ja nuori nainen mari (maria järvenhelmi, on muuten ihQ näyttelijätär se. näytteli myös röllissä metsänneitoa).

Harvemmin näin hyvin jäävät nuo mieleen.

kevättäKeskiviikko 16.05.2007 01:53

kohta on s/y juliaana vesillä. vielä muutama pikkuhomma tekemättä. aika paljon jo tullut tehtyäkin. ja lisää vaan tulee keksittyä. on se, kowaa.

kaideverkot uusittu, yhden tolpan jalka korjattu. uus genua oottaa nurkassa. alavanttien vanttiruuvit uusinnassa. pohja hiottu, maalattu. köli paklattu, paikkamaalattu (ruoste on kölin kohtalo). reikiä kannessa paklailtu. moottori lähti talven jälkeen ekalla yrittämällä käyntiin, jesh. jatkopinna rakennettu uusiksi, paatin nopeus nousee aivan varmasti ku uus pinna peräisin 49er:stä :) kannen tiikkiosat hiottu, odottavat öljyä. vielä pitäis rakentaa kaiteisiin nojaussuojaa, ettei pure vaijeri selkään niin pahasti.

-s

ps. ketä tulee miehistöksi/naisistoksi kesän aikana?

tyhmä päiväKeskiviikko 25.04.2007 02:23

är! mur! kaikki on huonosti.

aprillia!Tiistai 03.04.2007 01:22

tai huhtikuuta, miten vaan

tulipa kirjoiteltua pari tuntia purjehdusleirin ohjelmaa ja suunnittelua. karmee homma niinkin yksinkertaisessa asiassa.

työt loppui, toiset alkoi. metallityöntekijä olen nykyään.

-sampsa

Wanhat autot, taas meni ilta harrastuksiin...Keskiviikko 17.01.2007 23:45

Jarrulevyn suojakilpi. Helppo nakki. Tekee itte pellistä. Saas nähä meneekö läpi.

Jarrusylinterin irroitus, ruosteen & pien hionta, viilaus (kuka perkele irrotti jarrusylinterin rukarin ja vasaran yhdistelmällä!). Uusi jarrulevy oli ottanut lämpöä ku jarru jumahtanut pari kertaa kiinni, kivan värinen.

Jarrusylinterin paikoilleen laitto, ilmaus.

Puolessa välissä iltaa pomo tuli käymään ja kattelemaan kun en osaa. "No ok, laitan haalarin päälle." Tartti itte sitä tallitilaa oman auton laittoon... Jesh.

Ja huomenna saa ilmata jarrun uudestaan, vielä huono.

Ehtisköhän katsastukseen, toivottavasti..

-s

Olipa kerran IrlantiKeskiviikko 17.01.2007 08:45

Kotiuduin jo Irlannista. Jo toissapäivänä. Eilen vietti sitten aikaa töissä. Auton korjaaminen, eritoten vanhan sellaisen, se vasta järjetöntä puuhaa on. Jos ei omalle työlleen anna mitään arvoa ni saattaa just päästä "voitolle" hommassa kun vertaa vaihtoehtona uuden, katsastetun vanhan auton ostamiseen. Mutta kun laskee yhteen myös energiakustannukset: lämpö, valo, sähkö, työkalujen kuluminen.. Menee varmasti jo yli nollan. Ja jos tekee itselleen töitä, vaikkapa 5e tuntipalkalla, on uusi romu jo hyvin äkkiä tienattu. Silti sitä vaan makoilee sen vanha paskan alla ja laittaa lisää peltiä pois ruostuneitten tilalle ja hakee varaosakaupasta uutta pyyhkijää, iskaria, lamppua, wunderbaumia.

Gaah. Tyhmyys.

.S

hyvää uutta vuottaKeskiviikko 10.01.2007 01:51

ja perjantaina oonkin tähän aikaan jo dublinissa. siellä sataa. ja on yhtä kylmä ku suomessakin. ihan jees silti.

-s

synttäritKeskiviikko 29.03.2006 18:33

merkkipäivä. varttihuntti. äh.
Tie 7; Kotka, mitattu klo 08:17: 3.9°C, poutaa. Tien lämpötila 3.6°C, tien pinta kostea.
« Uudemmat -