IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

[Ei aihetta]Maanantai 29.05.2006 16:00

Olipas taas pitkä päivä eilen, sen siitä saa kun poni pääsee aina jatkoon :)

Tällä kertaa ei tosin päästy ihan BIS-kehään asti, mutta sinisten BIS-kehään kuitenkin ja komean värinen ruusuke sieltä saatiin.

Arvostelu:
Suorat, melko väljät käyntiliikkeet, reipas käynti. Vastaavat raviliikkeet.
Leveähkö kaula, pitkähkö runko. Lyhyt, pysty lautanen, suorat jalat.
Hyvä esiintymään!

Mari esitti ja sai kyllä Chinzankin esiintymään edukseen - lisää töitä luvassa jatkossakin :)

Chinzan sivut on päivitetty: http://www.ulpukka.net/chinzano

Lento yhä räkäinen mutta vähän parempaan päin menossa, lauantaina uudet verikokeet ja näkee, pitääkö poika hakea kotiin paranemaan vai saako jatkaa treeniä.

[Ei aihetta]Lauantai 27.05.2006 22:11

Jännittäää...

Käytiin ajamassa Aidalla uhkarohkeasti ihan hiittikärryillä vaan kun Sonja tahtoi, minä ajoin ja Sonja istui aisalla ja Chinza oli "käsiponina". Hupaista oli kun toinen oli ihan tohkeissaan tamman takia vaan ei oikein pysynyt perässä. Yhdesti meinas lähteä räpylästäkin kun intoutui spurttaamaan Aidan perään. Ensi kerralla suitset päähän.. Ensihuumasta rauhoituttuaan pelasi ihan erinomaisesti, tämä otetaan tavaksi! Joku 3 km lenkki vain tehtiin ja pääosin kävelyä muutamalla hölkkäpätkällä höystettynä, eikai se liikkumattomana pidempää jaksakaan, ja kun ne Aidankin jalat edelleen turvottelee.

Ajon jälkeen pestiin ensin Aida ja sitten Chinza. On se vaan vaikeaa ja se pelkää korviin koskemista, mutta huomattavasti nätemmin jo sujui kuin viime kerralla. Nyt en ruvennut letittämään harjaa, ehtiihän tuon aamullakin puunailla valmiiksi.


Ai niin, huomenna näette taas erivärisen Chinzan - orhi tummui kovasti kun pesussa siltä irtosi vaaleata pohjavillaa, ja nyt vasta rupeaa olemaan oikeassa kesäkarvassa!

[Ei aihetta]Perjantai 26.05.2006 11:41

-Tuleeko Hillalle tamma- vai orivarsa?
*veikkaisin ensimmäistä ihan kaikkien hyvinvoinnin tähden.*

-Onko se hopeavärinen?
*Tottakai! Mitä sinä oikein luulit? Senkin höpsöläinen...*

Sanoi Oraakkeli juuri äsken :)

[Ei aihetta]Torstai 25.05.2006 23:07

Chinza karannut taas, tällä kertaa sähkötarhasta. Rupee poika olemaan sitä mieltä, että kyllä tässä vaiheessa kevättä pittäis jo pukille päästä...

Pikkasen tympii tuo työhomma. Oltiin vielä siinä uskossa että meillä olis jotain mahdollisuutta myös ruveta ostatteleen liikettä, vaan ei kuulemma ole. Olis ollut ihan korrektia kysyä meiltä ensin, kiinnostaako kauppa vai myydäänkö toiselle kiinnostuneelle! Kun ei ylipäätään tiedetty että myytävänä on ollut...

[Ei aihetta]Keskiviikko 24.05.2006 11:34

Chinza Alavieskan match show'ssa 28. päivä sunnuntaina. Kovia on ponit, Lähderinteen Fannykin taitaa olla jo etukäteen luokkavoittaja :)

elämä on!Tiistai 23.05.2006 21:47

Ei kait tässä sen kummempaa. Mitä nyt lähtee työpaikka alta. Aluevastaava kävi ystävällisesti ilmoittamassa meille, että teidän liike myydään franchising-myymäläksi ja kauppa tapahtuu 95% varmuudella elokuussa, ja teille tuskin töitä jää, mutta oulun liikkeeseen kyllä pääsee - jos viitii kulkea päivässä 120 km. Se on soronoo...

[Ei aihetta]Sunnuntai 21.05.2006 23:12

Tallille pitäis lähtä miniherra hoitamaan, mutta sitä ennen:

Lisäsin Niinan ottaman tuoreen kuvan Herosta Sukupostiin ja tänne itsellekin jotta saavat kaikki nähdä, miltä ori näytti vuosi sitten, ja miltä se näyttää nykyään. Melkein vuoden vei kuntoutuminen...

Hero on käytettävissä Vihtijärvellä jalostukseen jo nyt, kantakirjaus tavoitteena -07 aikana. Lisätiedot löytyvät Ninnun tallin sivuilta www.ninnuntalli.fi (sivut uusiutumassa lähiaikoina :), hinnat 150e + 150e (sis ALV). Minunkin kautta voi toki kysellä orista jos taustatiedot tms kiinnostaa, kun sen historiaa tiedän.

Heh, mikä siinä on kun Heroa on kysellyt ostomielessä jo muutama nuori (?) tyttö, kysellään sopiiko se opetushevoseksi ja voiko sitä lapset käsitellä? Jo se on epätoivoista jos pitää oria kysellä lapsille, ja ilmoituksessa vielä mainitsen että TAVOITTEELLISEEN kotiin. Tietysti jos tavoite on uskaltautua ORIN selkään, niin.. No, molemmissa tapauksissa tytöt itse ominpäin kyselevät (eli onkohan äipät edes tietoisia näistä ostoprojekteista??). Toinen tarjosikin ekassa kyselymailissaan siitä 1500 e noin vain... Ou mai gaad. Onhan se fiksutapainen hevonen, mutta minusta ori ei ikinä ole lasten käsiin sopiva vaikka olisi miten kiltti!

Onneksi asia on jo hoidossa, ei voisi Hero paremmassa paikassa olla!


Tänään ollaan Pasin kanssa rapattu pihaa koko päivä. Väsykin tuli. Yllättäviä piirteitä sitä itsestään löytää näin omaa taloa asuessa :) nyt alkaa olla kukkapenkit kuosissa ja autotalliakin saatiin siivottua ja koottiin uudet kottikärryt ja pestiin mattoja... :D

[Ei aihetta]Sunnuntai 21.05.2006 04:18

LORDI VOITTI EUROVIISUT!!!!!

[Ei aihetta]Lauantai 20.05.2006 11:26

Pittäis kai tuota jotain tännekin naputella, pitkästä aikaa.

Pyryllä kävin keskiviikkona 2h maastolenkin (Hannelen, Lukkan ja Hennan ja Jepen kanssa). Kyllä joen toisella puolella on mahtavat maastot! Menomatka vain oli aika työlästä kun Pyry painoi aina vain enempi ohjille ja peitsata pökitteli, ei askeltakaan ravia kun oli jännittynyt ja muut menivät niin hidasta vauhtia ettei se pystynyt siinä rentoutumaan. Loppumatkasta vasta menin edelle ja kävin revittämässä parit laukkavedot, niin rupesi vähän rauhoittumaan.

"Kääntöpisteessä" oli kota ja lampi, hevoset menivät ihan rauhassa sinne lampeen seisomaan ja Pyrykin kuopsutti ja porskutti vettä aivan onnessaan. Yritettiin kiertää lampi metsän reunoja myöten vaan polku ei ollut ihan hevoskelpoinen, jäi yritykseksi :)

Takaisin päin tulin melkein koko matkan edellä, uskalsivat muutkin sitten tulla vähän reippaampaa perässä. Pyryllä kyllä kuitenkin tuntuu tuota kuntoa olevan... Loppumatkasta otin yhden oikein terävänkin vedon ja huhhahhei kun ei olla lujaa mentykään vähään aikaan, on se vaan hetkessä täydessä vauhdissa. Käytiin vielä Ängesleväntiellä ja mentiin muutaman mutkan kautta ihan metsään - mahtavassa hämyisessä metsässä paksujen puunrunkojen keskellä mentiin puolisen kilometriä, sitten pehmeitä peltoteitä, käytiin mutka yhdellä laidunpellolla syöttämässä hevosia ja sitten tallille.

Takaisin päin ei ollut Pyryllä mitään peitsiongelmia, kun sai mennä rentona ja tarpeeksi reipasta vauhtia.

Torstaina Pyry kävikin Elinan kanssa Aarion kouluvalmennuksessa :D Sieltä löytyi ajoittain tahdistasta HIDASTA ravia, ja se turpakin alkoi lopuksi käydä alhaalla vähän väliä. Puolen tunnin yksityistunti valui 50 min mittaiseksi kun Sallaa houkutti yrittää saada Pyry muotoon, vaan eihän se yhdestä tunnista sitä aikaan saa kun on noin pitkään saanut niska pystyssä mennä.

Chinzan kanssa en ole joutanut tekemään mitään ihmeellistä. Havuja olen sille vienyt tarhaan ja karsinaan, hyvin näkyvät kelpaavan - karsinassakin seinällä puolen metrin korkeudessa narusta roikkuva puolitoistametrinen kuusen latva harveni yön aikana kovasti :D

[Ei aihetta]Tiistai 16.05.2006 19:35

Takaa-ajoharjoitukset sujuivat mainiosti Chinzan kanssa, mikäs siinä kun on edessä perusjärkevä poni :) oikealle kääntyminen on vähän työlästä, mutta mistäs se ohjasotteet ymmärtäisikään jos sillä on eläissään ollut suitsetkin päässä vain näyttelyissä? Harjoittelen nyt yksin sen kanssa tuota suitsihommaa ja kääntymistä, loppuviikosta sitten jatketaan taas ohjasajoa.