IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Blogi

« Uudemmat -

[Ei aihetta]Maanantai 31.05.2010 22:48

Riku lähti uuteen kotiin Porvooseen viikko sitten.

Raiku lähtee uusittavaksi Vinha Paanarilla ennen viikonloppua. Varsa kasvaa ja komistuu!

Nipsu on kengitetty ja minulla melkoinen ravikuume :)

Hildalla enää reilu kuukausi laskettuun aikaan.

Elitloppetista kotiuduttu pari tuntia sitten onnellisina ja väsyneinä :D

orivarsa s. 8.5.-10Lauantai 08.05.2010 19:18Orivarsa syntyi neljän jälkeen yöllä juuri vahtivuorojen välissä omin avuin. Poitsu on vaalea ja liinaharjainen, suurikokoinen tomera kaveri, vaikuttaa olevan suora ja rehti luonteeltaan.

Nipsun kanssa käytiin viime viikolla ensimmäistä kertaa valmennuksissa Nivalassa, ruuna on sitten mainio ratsunalku eikä ole näillä näkymin ihan äkkiä meiltä lähdössä! Ajeltu on myös ja vähän tekisi mieli treenatakin, kiskoo kärryjä niin innolla. Ostettiin vasta Kannuksesta raskaat autonrengaskärryt projektiksi, saa niillä alkaa ajelemaan.

Riku on myyty ja lähtee uuteen kotiin kesäkuun alusta. Menee vain alle 10km päähän :) Sitä on ajeltu 1-2krt viikossa.

Hildalla on ratsasteltu maastossa silloin tällöin ja pistelee tölttiä kevyesti ja vahingossa on jo näyttänyt passiakin! Toimii ajatuksen voimalla, kunhan olen ratsastellut ja se peruuttaa, nostaa laukan, väistää pohjetta jne... Nyt kuitenkin himmaillaan jo koska tamma on ollut niin helppo sisäänratsastaa, ja laskettu aika on heinäkuun alussa ja maha jo selvästi Hildaa rasittaa.

Juliana lähti uuteen kotiin huhtikuun viimeisenä päivänä, sekin jäi Ylivieskaan.

Vikke tuli taloon!Lauantai 06.02.2010 00:54

Ilmeessä on jotain samaa kuin Pyryllä...


Vikke tuli Oulusta 4.2. yhden kuvan + myyjän kertomuksen perusteella. Toistaiseksi vaikuttaa olevan tismalleen sitä mitä pitikin, eli a) selväpäinen b) rauhallinen c) ystävällinen.

Vikke on kovasukuinen, mm. emänemä on valio, mutta ei ole pyörä pyörinyt, kun ei juoksu maita. Menee se mitä käsketään, mutta ei huvita rutistaa. Maisemien katselu on kivempaa! Kaunis se on katsella ja ravaa ihan OK liikkeellä.

Vikkellä on ratsuhommat ihan alkutekijöissään, eli vain kahdesti on käyty selässä, saamme aloittaa melko lailla puhtaalta pöydältä. Ajettu sillä on tietojen mukaan varmasti vain kärryillä, huomenna aateltiin lätkäistä putkireki perään ja katsoa miten käy :)

Etsin alunperin projektisuokkia, mutta voi olla että tämä jääkin meille Pyryn manttelinperijäksi, on vähän sellainen kutina...

Ai ni, mäkin uskalsin tänään käydä Hildan selässä. Mun puolesta sillä uskaltaa jo lähteä maastoon, pelittää hienosti! Se ei vaan halua pyöriä aitauksessa, turhautuu.

kuulumisiaTiistai 02.02.2010 13:41

Viime viikon kävin töissä.

Ruotsissa käytiin toissaviikolla ja tuotiin äidille minishettisori Fajt, ja meille vuonohevostamma Juliana. Vuonis on maailman ihanin typykkä, ja myytävänä!

vnh-tamma Juliana


Tulossa myyntiin 2 kpl ponikärryjä 250e/ kpl, ja yhdet alumiiniset ponin kilpakärryt (tarjoa?), kaikki myydään puhallettuina ja maalattuina.

RIKUN kanssa on ajeltu putkireellä 1-3 krt viikkoon ja poju alkaa olla jo mukavan toimiva ja lähtee aina lenkille mielellään. On kasvattanut vähän reisilihastakin ja näyttää oikein mukavalta.

Jukka ajoi sillä viikonloppuna melkein koko matkan riippusillalta itse kotiin, itse olin vaan vänkärinä :)

RAIKU on muuttanut navetan puolen pihattoon kun alkoi simputtaa nuorisoa liikaa, ihmisillehän on itse lempeys. Aion muuttaa sen vielä ladon puolen isoon pihattoon viikon aikana kunhan saadaan paikat valmiiksi, siellä on riittävästi tilaa varsomiseen. Sillä on enää noin 2,5kk jäljellä. Raiku lähtee uuteen kotiin tulevan varsan vieroituksen jälkeen, kunhan on ensin keväällä uusittu Vinha Paanarilla uuden liisaajan/ ostajan laskuun.

HILDAa olen ajanut pitkin ohjin takaa, valjaista se ei tuumannut yhtään mitään, ja toimi hienosti. Sillä on myös yhdesti ratsastettu tarhassa, mentiin suoriltaan ilman taluttajaa kun pelitti niin hyvin. Tavoite olisi että se olisi sisäänratsastettu ennen varsomista, niin voisi sitten siitä jatkaa varsomisen jälkeen.

mitäs tänne...Lauantai 02.01.2010 00:40

Se ois sitten huomenna viimenen työpäivä. Saas nähdä kuin pian soittavat perään, viimeks kerkesin vajaat 2 viikkoa olla kotona :D

Tänään alotettiin tekemään ponirekeä. Tällä tahdilla se on jo ensviikolla valmis! Se menee varmaan Hannelelle koekäyttöön täksi talveksi.

Jouluinen hedelmäkakkuSunnuntai 20.12.2009 22:51

Ohessa kaikille jauhopeukaloisille tontuille hyvä jouluresepti pienen jouluyllätyksen leipomiseksi.

Jouluinen hedelmäkakku

1 dl vettä
100 g voita
2 dl sokeria
4 isoa munaa
2 dl vehnäjauhoja
3 dl kuivattuja hedelmiä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl pähkinoitä
1 plo viskiä

Pese kädet. Varmista viskin hyvä laatu maistamalla. Ota iso kulho esiin, tarkista mielikuvasi oikeellisuus viskin laadusta. Toista tämä toimenpide tarvittaessa.

Käännä tehosekoitin päälle. Ota viskihuikka, sammuta tehosekoitin. Sekoita isossa kulhossa, lisää sokeri ja sekoita uudelleen. Maista, ja varmistu ettei viski ole ehtinyt sumeentua. Jauhot kulhoon, ja anna käydä muutama minuutti. Käytä joutoaika hyödyksesi, ja sekoita muutama Manhattan.

(n. 20 minuuttia myöhemmin)

Käännä tehosekoitin pois päältä. Vatkaa kulho vaahdoksi, ja lisää ne muniin... eiku toisinpäin. Kudelmat heppiin on seuraava toimenpide... heh, heh... sekoita huolellisesti.

PÄmppää wwhiskiä, ja varmista sen jäykkyys, ei sen vaan whiskin, stana.

Lisää kaksi kuppia suolaa, vai mitä helvettiä se nyt oli, ei vois vähempää kiinnostaa. Tarkista whisky, kuka kele on juonut mun viinoja. Nyt puristat munista... eiku sitruunoista mehut ja heitä pähkinät seinään.

Lisää yksi tee, lusikka ja sokeria tai... jotain mitä sitten loytyykään. Rasvaa uuni, käännä vuoka 2000 astetta plussaa. Älä unohda sokeuttaa. Heitä kulho ikkunasta, hörppaa loput kossustakin, ja...

Emmää teishtä tiärä, mutta mä ainashkin lähren baariin!

Ukkis myytyTorstai 17.12.2009 11:20

Ukkis vietiin uuteen kotiin Inkooseen 7.12. Kotona on siis vain Riku ja Raiku, varmaan haen Hildan jossain vaiheessa talvea myös tänne.

Putkireki alkaa olla valmis, eilen ajettiin Rikun kanssa sillä koeajo (testattiin aisoja). Aisoja pitää vielä levittää hevosen kohdalta, Riku nakkeli peffaa aina kun hölkättiin kun aisat ahdistivat kylkiin :)

Raiku on tarjolla leasingiin tai myytävänä tämän tulevan varsan jälkeen, minä en ensi keväänä astuta yhtään tammaa.

Riku-ruuna :)Perjantai 27.11.2009 13:59

Rikusta tuli ruuna 25.11. Kaustisen klinikalla.

Oli näppärä toimitus ja tosi hyvin näyttäis toipuvan. Raiku on Ukkiksen kanssa varsojen puolella ja Riku sai Raikun pihaton käyttöönsä toipumisen ajaksi.

Ruunaus tehtiin ostajan pyynnöstä, eli parin viikon päästä viimeistään Riku muuttaa uuteen kotiin Pietarsaareen, heti kun tallipaikka vapautuu.

Olen ihan varma että kadun myyntiä vielä pitkään kun Riku on noin hienoluonteinen, mutta pakko näitä on vähentää ennenkuin ensi kesän varsoja alkaa syntyä. Kun ei ole mitään takeita menevätkö ne varsat kaupaksi miten.

oi ihanaa..Tiistai 20.10.2009 12:51

...vanhan ulkoasun sai teemana melkein takaisin :D

PyryLauantai 17.10.2009 21:04

Tarvinnee kai se tännekin kertoa että Pyry on myyty nimelliseen hintaan "koeajan" jälkeen. Todella hyvässä paikassa on ja kaikki osapuolet tyytyväisiä.
« Uudemmat -