IRC-Galleria

Vappugospel

Vappugospel

www.vappugospel.vg

Jos kaikki onnistuu...Tiistai 21.12.2010 22:44

Tapahtuman järjestäminen on antoisaa hommaa. Siihen liittyy paljon suunnittelua, neuvottelua ja ennen kaikkea jännitystä. Jännitystä aiheuttavat niin artistien vastaukset keikkapyyntöihin kuin sivuston kävijämäärätkin. Eniten jännitystä aiheuttaa kuitenkin tulevan tapahtuman kävijämäärän arvioiminen; lippujen hinta nimittäin perustuu uskoon.

Järjestäjä määrittää lipun hinnan sen mukaan, miten monen henkilön hän uskoo saapuvan tapahtumaan. Tämä uskomus tietenkin perustuu suurilta osin käytettävissä oleviin faktoihin, kuten tapahtuman vetovoimaan, sen saamaan mediahuomioon ja mainontaan käytettyyn rahamäärään. Jos järjestäjä uskoo, että tapahtumaan on tulossa enemmän ihmisiä kuin mitä loppujen lopuksi tulee, lipun hinta lasketaan liian alas ja järjestäjä tekee tappiota.

Järjestäjä totta kai haluaa lippujen menevän mahdollisimman nopeasti. Tämä siitä yksinkertaisesta syystä, että mitä nopeammin liput menevät, sitä aiemmin järjestäjä voi keskittyä tapahtuman pienempiin yksityiskohtiin mainonnan sijaan. Jos talous on nopeasti turvattu, voidaan rahaa ja suunnittelutunteja käyttää huolettomammin mm. tapahtuman tekniikkaan ja esteettiseen toteutukseen.

Monien tapahtumien, kuten esimerkiksi kesä-festareiden onnistuessa hyvin raha usein menee osittain myös yksittäisille toimijoille ja sijoittajille, jotka tietenkin ansaitsevat tuloksellisesta toiminnastaan palkkion.

Näin ei kuitenkaan ole, kun kyseessä on voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen järjestämä tapahtuma. Yhdistyksen tehtyä tapahtumalla voittoa on sen käytännössä pakko käyttää voitot seuraavien vuosien tapahtumiin. Jos yhdistyksen yksi tapahtuma menee hyvin, pitäisi seuraavan tapahtuman olla siis vielä edeltäjäänsäkin suurempi, tai vaihtoehtoisesti edullisempi.

Vappugospelin tapauksessa asianlaita on nimenomaan näin. Niinpä me tapahtumanjärjestäjät vetoamme kävijöihin; mitä nopeammin ostat lippusi, sitä paremman tapahtuman pystymme tarjoamaan. Lisäksi, mitä aiemmin päätät ostaa lipun, sitä varmemmin voit vielä sellaisen saada.

Ja jos tämä Vappugospel XXL onnistuu hyvin, vain Luoja tietää, mitä voimmekaan tarjota vuonna 2012 – ja siitä eteenpäin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.