IRC-Galleria

Vappugospel

Vappugospel

www.vappugospel.vg

Kouvolassa tapahtuuLauantai 19.02.2011 03:38

Vappugospel ei ole ainoa mahdollisuus kokea hyvää musaa Kouvolassa. Suomeksi tämä meinaa sitä, että täällä kaakon suurkaupungissa kannattaa vierailla muulloinkin kuin vain vappuna. Muun muassa joulukuussa pidettiin Joulumäiske, jossa Kouvolan tantereita tärisyttivät Sisulla stagelle -kilpailun voittanut metalcorea soittava Keep the Change, Despair sekä levytyssopimuksia karttava HC-reggae -bändi Triolit.

Mäiskeiden vastuuhenkilön, Matias Uusisillan sisällä sykkii hardcore. Matias, mikä on mäiskeiden "se juttu"?

- Tällaiset gospel-konsertit ovat paras tapa toteuttaa GSK ry:n yhtä tarkoitusta: tarjota nuorille mielekästä tekemistä. Meidän tavoite on, että tällaiseen matalan kynnyksen siistiin musiikkitapahtumaan on helppo tulla kuuntelemaan loistavaa musiikkia hyvässä seurassa.

- Gospel-musiikki on ollut mun omassa elämässä tosi tärkeä juttu ja just sen takia koenkin, että gospel-musiikkitapahtumat voivat parhaimmillaan tarjota sellasia asioita, joita kaikki konsertit eivät voi. Lisäksi mäiskeet ovat hyvä tapa pitää yllä Kouvolan jo tunnetuksi tullutta pittaus-skeneä, sillä tässä musassa, jos missä, saa olla ihan täysillä mukana.

Mäiske-konseptin seuraava etappi on helmikuun loppupuolella, jolloin kouvolalaista harmoniaa järisyttää Helmimäiske. Se pidetään 25.02.2011 klo 19.00 Kouvolan Brankkarilla. Lavalle nousevat rockin nousutähti Dissonanssi ja kouvolalaisen melodic metal -skenen ylpeydenaihe Stronghold!

Kristillinen musiikkitarjonta ei pääty helmikuun osalta tähän. Lauantaina 19.2.2011 klo 19.00 nousee Kuusankoskitalon lavalle Chariots-gospelkuoron ja big bandin solistina saksofonisti Joonatan Rautio. Konsertin pääjärjestäjänä on Kouvolan kaupungin kulttuuritoimi.

Konsertilla on hyväntekeväisyysteema, sillä konsertin yhteistyökumppanin, kehitysyhteistyöjärjestö FIDA Internationalin kummilapsitoiminta on konsertissa esillä infon muodossa ja pääsylipusta osa menee FIDAn kummilapsitoimintaan. Konsertin ohjelmistoon sisältyy ainutkertaista yhteistuotantoa Kuusankoskella nuoruutensa viettäneen Joonatan Raution kanssa. Rautio on Kouvolassa ensimmäistä kertaa Chariotsin solistina.

Joonatan Rautio on palkittu lähes kaikilla jazzgenren palkinnoilla, mitä saksofonisti voi saada: vuonna 1999 hänelle myönnettiin Suomen Saksofoniseuran Joosef Kaartinen – palkinto, Pekka Pöyry- palkinto vuonna 2000. Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi Joonatan Rautio nimitettiin vuonna 2001 ja viime vuonna Suomen Jazzliitto noteerasi hänet Yrjö- palkinnon arvoiseksi. Lisäksi Rautio on toiminut useiden merkittävien jazzorkestereiden solistina, Suomessa UMO:n solistina ja Ruotsissa Norrbotten Big Bandin solistina.

Chariotsia johtaa Hannu Salmensaari, joka vastaa kuoron taiteellisesta johdosta, kun taas orkesterin taiteellisesta johdosta vastaa Antero Suvilaakso. Suvilaakso on myös koonnut Kuusankosken konsertissa esitettävän konsertin ohjelmiston.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.