IRC-Galleria

Varonenko

Varonenko

Kotona..."Shine On Me"

BäK to Italy!Tiistai 26.05.2009 02:23

Reissu meni hyvin ja huonosti. Sää oli aivan mahtava koko reissun ajan, aurinko paisto ja lämmintä oli yli 30 astetta joka päivä! Huonoa siinä oli se, että Milanon hotellissa ilmastointi oli posahtanut rikki ja yölläkin huoneessa oli "vain" 29 astetta lämintä. Eli ei nukuttu juuri ollenkaan.
Meidänhän piti olla Milanossa kaikki ne 4 yötä, mutta sen lisäksi, että hotellissa oli lämmintä, sen oli suurimmaksi osaksi varanneet italialaiset koululaiset (ikähaarukka 10-14- vuoden välillä) ja ne hemmetin kakarat huusivat, riehuivat, kiljuivat, juoksivat ympäri hotellia. Ramppasivat hississä, koputtelivat toistensa oviin, paukuttivat ovia jatkuvasti - sekä päivällä ETTÄ keskellä yötä kenenkään puuttumatta asiaan. Meillä meni lopulta hermot aivat totaalisesti ja häivyttiin toisen yön jälkeen.

Palvelu oli hotellissa muutenkin todella töykeää ja huonoa, hotellin henkilökunta ei puuttunut lastenkaan silmittömään riehumiseen millään tavalla. Lisäksi aamupala oli surkea, vaaleaa pullasämpylää, salamia (ehkä jopa hevosesta tehtyä) päällisiksi ja makeita leivoksia - croisantteja, pullaa, piiraita, keksejä...voi jeesus. Ei mitään syömäkelpoista. Respassa kaiken kukkuraksi toisen päivän iltana kehtasivat valehdella, ettei lämpötila huoneessa muka ole oikeasti 29 vaan "paljon vähemmän". Kun menimme huoneeseen, ostamani omenat melkein itivät pöydällä ja huone oli muuttumassa pikkuhiljaa viidakoksi, että se siitä oikeasta lämpötilasta. Pitivät suomalaisia turisteja täysin idiootteina ja valmiita uskomaan/nielemään mitä tahansa. Lähdimme tympääntyneinä Veronaan loppuajaksi :P.

Milano oli sinällään ihan kaunis kaupunki, varsinkin Duomo on näkemisen arvoinen kohde, se kirkko on aivan uskomaton! Hintataso on kallis ja merkkiliikkeitä merkkiliikkeiden perään, köyhät kyykkyyn- meininki. Löysin minä sieltä "halvan" kenkäkaupan, josta ostin Italian tuonteja kaksi kappaletta. Ihania kenkiä :P.

Verona on aivan upea kaupunki, varsinkin vanha historiallinen osa. Vanhoja linnoja, rakennuksia, pieniä katuja, joki ja siltoja - kaikkea jännää. Vieri vieressä kahviloita ja kuppiloita, uskomattoman ihanaa kahvia, leivoksia (jotka myöhemmin iltapäivällä maistuvat :P), aivan ihanaa ruokaa ja pientä snäkkiä. Ruokaan ja asumiseen meillä suurimmaksi osaksi rahat menikin. Veronassa ilmastointi toimi ja saimme nukuttua...YHDEn yön. Toisena yönä meni paluumatkan kanssa säätäessä ja seuraava päivä olikin kilpajuoksua ajan kanssa, että ehdimme lennolle.

Ensiksi jo heti aamusta (viiden aikaan) meinasimme myöhästyä kriittisestä junasta, kun hotellimme yöporterieeri (joka ei puhunut pätkääkään englantia saatikka sitten ymmärtänyt) oli lukinnut meidät hotelliin sisälle...Vaikka hotellin piti olla auki 24/7 ja meidän piti voida kulkea niinkuin halusimme. Ovet olivat siis lukittuina ja olin jo pienessä paniikissa, kun Teemu äkkäsi porterieerin nukkumasta takahuoneesta. Ehdimme junaan ja itseasiassa ehdimme aikasempaan junaan, joten kerkesimme seuraavalla asemalla ottaa hieman aamupalaa ennenkuin riensimme Bergamoon menevään junaan (mistä meidän lentomme lähti). Ja ilmeisesti jos emme olisi menneet aikasemmalla junalla, olisimme myöhästyneet jatkojunasta, koska aikasempikin juna oli 10 min. aikataulusta myöhässä. Italiassa junat ihan oikeasti useimmiten näköjään on...juna bergamoon oli ajoissa, joten toisella junalla ei olisi ollut varaa myöhästyä.

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, päästiin kotiin ja nukuin viikonlopun. Italiassa sain sähköpostiani tarkistaessa tietää, että minut on valittu sinne pop&jazz musiikkileirille, joka on heinäkuun alussa :). Olen todella innoissani! Siellä saa intensiivistä, hyvää opetusta kokonaiset 10 päivää. En uskonut pääseväni sinne, koska vain tietty määrä ihmisiä valitaan leirille ja laulunopettajani jo varoitteli, ettei sinne välttämättä "tuntemattomat" pääse...eli olen kiitollinen ja onnekas!

Sain myös vihdoin suoritettua kiitettävästi ja hyväksytysti konservatoriolla musiikin teoria 3/3:n. Säveltapailu meni täysin nappiin, mikä oli yllätys, sillä se oli heikoin kohtani pop&jazz puolen pääsykokeissa.

Huomenna siskon näyttelyn avajaiset, siskon 30-vuotis synttärit ja henkan jamit. Huomenna pitkästä aikaa lavoille :), sitä onkin jo kaivannut! Lauantaina toisen siskon tuparit ja sunnuntaina minun ja Teemun kaverin 30-vuotis synttärit. Pääsen esittelemään uusia vaatteita :P.

Talous menee tiukaksi, sillä musiikkileiri maksaa aika paljon ja me ollaan heinäkuun lopussa menossa portugaliin, lennot ostin jo "ajat sitten" eikä niitä voi perua ilman, että menettää kaiken. Mutta portugalissa asuu Teemun kaveri jonka luona me punkataan ainakin lissabonissa...ja ehkä jos toinen viikko ollaan algarven alueella...tai sitten muualla. Meillä on mainio paikallinen matkaopas opastamassa, joten reissusta tulee upea :). Ei tartte punkata hotelleissa/hostelleissa ja olla ihan turistina kartan kanssa :D.

Jännä kesä tulossa :P.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.