IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Still_alive

Still_alive

So darling, darling... stand by me

Selaa blogimerkintöjä

Ihminen?Maanantai 26.11.2007 14:47

Kävin eilen kaverin kanssa mielenkiintoisen keskustelun siitä, mikä on ihminen. Monenlaisia mielipiteitä voi siitäkin olla. Toisten mielestä ihminen on vain eläinlaji toisten joukossa. Joidenkin mielestä ihminen on jotain suurempaa. Ja on vielä niitäkin, joiden mielestä ihminen on ehkä kaikkein suurin, ja hallitsee kaikkea tuntemaamme.
Niin. Mikä ihminen on? Miksi vain ihmisellä on käsitys oikeasta jä väärästä? Miksi vaikkapa apinalla ei sellaista käsitystä ole, vaikka muuten fiksu eläin onkin? Miksi vain ihminen osaa rakastaa? Vai tietääkö joku jonkin eläimen, joka rakastaa toista eläintä? Tokihan niillä kiintymystä on. Ja ne kulkevat yhdessä. Pariutuvat, parittelevat. Mutta eivät ne rakasta, niinkuin ihmiset. Viha on toinen ihmisen yksinoikeus. Empä ole kuullut eläintä, joka vihaisi toista sellaisista syistä joista ihminen yleensä toista vihaa. Tai yleensäkään en ole kuullut, että eläin vihaisi.
Tämmöisiä. Niin, ja mä olen kipeenä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.