IRC-Galleria

Jos joku vielä ei ole nähnyt Batman begins leffaa (top kympissä filmtownin vuokralistalla) niin ÄLKÄÄ KATSOKO SITÄ. Leffa oli todella surkea. Ne jotka lueskelivat 80-luvulla DC-comicsia ja tietävät jotain batmanistä, tai katsoivat -89 sen "ensimmäisen" batman leffan (joo joo, tiedetään. 60-luvulla tehtiin jo eka...) pettyvät todella pahasti tämän leffan aikana.

Batman Begins on eräänlainen esinäytös aikaisemmin ilmestyneille Batman leffoille. Elokuvan piti valottaa sitä kehitystä joka vaadittiin, että Bruce Waynestä tulee Batman. Idea on hyvä sinänsä. Harmi vaan, että Hollywood ryssi sen näin pahasti.

Hyvä leffa vaatii muutamia asioita toimiakseen. Yksi tällainen asia on JUONI. Jos leffassa on huono juoni, mikään ei enää pelasta sitä. Huono juoni = huono leffa.

Sarjakuvia lukeneet muistavat, että Jokeri oli Batmanin arkkivihollinen ja nimen omaan Jokeri oli vastuussa siitä, että Bruce Waynen vanhemmat kuolivat. No Hollywoodin nerot päättivät sitten unohtaa tämän vähäpätöisen asian uudesta Batman leffasta ja Brucen vanhemmat murhasi joku hemmo nimeltä "Chill"... It gives me da chills mon...

Jokerin trademark hokema oli "Have you ever danced with the devil in the pale moon light?", jonka hän osasi jo pikkurikollisnilkkinä silloin kun listi Brucen vanhemmat. Jokeri synnytti Batmanin... paitsi Hollywood pomojen mielestä Da Chilli synnytti batmanin. Jos elokuville tehdään jatko-osia, tai etko-osia niin olisi suotavaa, että elokuvien juoni säilyy yhtenäisenä ja loogisena osasta toiseen.

Muutenkin leffan juoni oli to-del-la tylsää toistoa. Myrkkykaasua Gothamiin, kuinka omaperäistä... *haukotus*

* * *

Paska leffa nyt sinänsä ei ole blogientryn arvoinen juttu, mutta jotenkin vaan vituttaa, että tällainen leffa on top 10 vuokratuimman leffan joukossa ja menestyi kai teatterilevityksessäkin aikoinaan ihan hyvin. WB tekee läjäpäin rahaa paskalla leffalla. Tekesi mieli soittaa jenkkeihin ja pyytää takaisin ne 2,5 euroa jonka leffan vuokraaminen maksoi.

Menestyikö ne hyvät leffat koskaan sillä volyymillä kuin nämä paskat tusinaleffat joita Hollywood pakkosyöttää yhden toisensa jälkeen?

Paljonko lippuja myi Perhosvaikutus, Fightclub, Memento tai vaikka Big Fish? I rest my case.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.