IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

nyt on piirrelty..Maanantai 24.08.2009 01:12

..n 2m pitkä ja n1m korkune tiikeri..tosin sillä on karhun pää ja biisonin vartalo mut tiikerin häntä! jos joskus sais tehtyy loppuun..en osannu kyl tapettei pistää oikeen..hölmölsti näkyy toi tapetti..ku kuvio tapetti enkä saanu kuvioita osutettuu yhteen ja men hermot..jospa huomen leikkais sen kuosiinsa..

huomen aamul joensuuhu <3Torstai 20.08.2009 03:01

aamiainen hesessä <3

takas lieksaanMaanantai 17.08.2009 13:36

toivottavasti tänä iltana lieksaan ja huomenna pitäs taas työmaalle vaivautua :D jospa sitä tästä.. kattoo kuhan vaan lieksaan pääsis tämän vuorokauden sissääN :) vähän kiva iso asunto tää näitten. mäki haluan näin ison ja että pystyy juoksee ympäri.. vähän kiva ois juosta narun kaa taloa ympäri .. siis että ronja tulis narun pärässä :P :D

nyt suihkuhun fiilistelee.. ->

mikkelissä rakkaansa luona <3Sunnuntai 16.08.2009 00:45

eilen tulin sit mikkeliin.. vaikka oli pieniä vastoinkäymisiä

tuijan piti viiä mut eka linkka asemalle mut kappas..tuijan auto ei käynnistynykkään vaan joku piuha oli menny poikki.-. no pääasin linkalle ku oltiin varattu aikaa jotta käytäs kaffel ja kaupas. no linja reissu men hyvi vaikka siinä joku puli koko ajan viinaansa joi ja haisi kamalalle. joku hihhuliki tuli sille jeesuksesta puhuu ja riikal meinas pokka pitää

no junaan pääsin istuu ja kokkeiltiin lähtee liikkeelle niin tuli ilmotus että veturi on rikki ja veturi vaihettava..joten matkaan pääsimme 23 min myöhäs. mut päästiin. meni sit hiimailles pieksämäelki että mihinkähän junAan sitä lähtis mut tuli oikeeseen lähettyä...

että sellast..eilen käytiin felixis ja zic zacissä pyöriil..kurkku ollukki koko päivän kipiä

tänään käytiin mikkelin puistossa ja naisvuorella :)

eipä ihmeitäääääääääää... :) kivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vaikka väsyttäääki :P

kuusamo infoaTiistai 11.08.2009 22:57

päästiin kuusamoon.. lehikoiset tarjosivat navigaaoria lainaan mamma oli sitä mieltä että on hän aikoinaan niin monesti kuusamossa käyny että mitä me sellasella.. noh.. mamma sit matkal kerto että joo meinas ottaa vm 88 olevan kartan mutta mitä me sellasella kun on vm79 oleva kartta.. tätä on helppo lukea.. mitäs sit tien risteykset olivat vähän muuttuneet..siis ihan erilaisiksi ja sit taisiki kuulua takapenkilt muutamaan otteeseen "ei tämän kartan mukaan".. vittu ku matkates täs koneest hajoo aina t ja ctrl nappi niin vammastuttaa..

näkyi poroi ku tultiin ja tänään käytiin posiol ja rukalla.rukalle ku mentiin niin joku ääliön poro juoks vastaan ja vaikka pysäytettiin auto niin silti kohti tulivat.. piti vähä tööttäil..mammma tänään ajanu ku mä ajoin eilen tänne koko matkan..vähän niskat,nilkat ja polvet kippeenä.

hullui nää kuusamolaiset..siis liikenteessä..ja muutenki vittumaiset liikenne säännöt..joka paikas parkkipaikka tyyliin isolle tielle menee ja sit hiimail että millonka pääsis..mistään ei ikinä pääse nopeesti..sit jos joku toinen auto kääntyy yms niin koukataan siit välist ja tiiän mite..missään ollu näin kaaos liikenne mis mie oon ollu..ja vähän väliä töötti kuuluu..ihmekkös ku eteen ajeleevat mut ku melkeen eteen pitää mennä jos mielii joskus johonki päästä :D riikka ajaa fiksusti että minne vaan olin menos niin yritän men liikenneympyrään ja sitä kaut toiselle puolen katua..jos yritän mennä sinne kauimmaiselle kadulle..siis ei se oikeelle vaan se vasemmalle menevä niin helpompi tos yhes liikenne ympyräs käydä oli mis vain..

ainiin. ja eilen ku tultiin hotellille.. kappas ! oli sähköt poikki yms ja hikisiä oltiin jne pinna kireel mut käytiin hiimailee yms..sähköt poikki silti..loppupeleis jouduttiin hotelli huonet vaihaa päärakennukseen ku ei alkanu sähköi kuulua..

no täs pika infoa mitä ollu reissul.

sunnuntai kuumuuttaSunnuntai 09.08.2009 19:43

huomen sitä sit kuusamoon starttaus
mä vähän epäilen että ei päästä sovus ees nurmekseen asti jos mä ajan :D mut mähän se aattelin ajaa. pitäneeköhä äitille ottaa huivi että saa sen simmut piiloon ja se istuu takapenkille..ei huvita körötel 80> vauhtinopeutta :D
ja jos tää sää jatkuu niin mä sulan sinne.. :( mä kuoleeeeeeen.. sulan.. olen vahaa vain.. lähtiskö läskit?

LieksaSunnuntai 09.08.2009 04:37

Lieksa on toistaiseksi Suomen kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnassa Itä-Suomen läänissä. Kunnassa asuu vielä 12 926 muusta elämästä syrjäytynyttä. Kunnan pinta-ala on 4 067,82 km2, josta 649,16 km2 on asumiseen kelpaamatonta, pääosin rehevöitynyttä tai pilaantunutta vesistöä. Lieksa tunnetaan erityisesti siitä, että sinne pääsee junalla, erotuksena esim. naapurikunnista Ilomantsista, Juuasta, Kuhmosta. Junia ei ole kuitenkaan kulkenut Lieksan asemalla enää vuosiin, mutta se ei ole estänyt kuittailemasta naapureille. Muita verinaapureita ovat Bimbo-talosta tunnettu Nurmes, Kontiolahti (Paiholan sairaalasta tunnettu, ei vielä pakkoliitettynä Joensuuhun), Eno (= Uimaharjun pahalta haiseva sellutehdas).

IHMISET

Lieksalaista mentaliteettia leimaa katkeruus jäädä pois sivistyneen maailman elämänmenosta. Lieksalaiset ovat kateellisia menestyjille ja naapureilleen seurauksella, että yritystoimintaa ei kaupungissa juurikaan esiinny. Halu tuomita eri tavalla ajattelevat ja taiteilijat kylähulluksi on taannut Lieksalle sulkeutuneen, sisäänpäin lämpiävän gethon, joista ulospääsyä on etsitty vuosisatoja itsemurhan keinoin. Toisaalta lieksalaiset pitävät itseään muita parempina, eräänlaisina viimeisinä mohikaaneina kaikkea sivistystä vastaan: sydän- ja verisuonitautitilastoissa Lieksa onkin maan kärkiluokkaa. Lieksalaisessa elämistavassa yhdistyy voimakas alkoholin ja päihteiden käyttö sekä lottoaminen. Lieksassa kaikki asiat jäävät keskeneräiseksi, puolitiehen. Lieksalaiset tinkivät kaikesta ja ovat ahneita rahalle. Lieksa yrittää olla erämaakaupunki kuten Kuhmo, mutta imagonrakentaminen on jäänyt kesken. Lisäksi Lieksa yrittää olla karjalaiskaupunki kuten Ilomantsi, mutta lieksalainen habitus ei sovi kansallispukuun ja tuohiperinteeseen.

Lieksan ikävä etäispesäke, Koli, sijaitsee, täysin eri suunnassa kuin Lieksa, jonka seurauksena lieksalaiset joutuvat joka yhteydessä muistuttamaan epäilijöille, että Koli kuuluu edelleen Lieksaan. Kolin kaukainen sijainti onkin tarkoittanut, että kolilaisia on voitu riistää kautta historian ja jättää Kolin kehittäminen joidenkin muiden tehtäväks

ELINKEINOT JA TALOUS

* Työttömät ja työmarkkinatuella elävät, liiton rahoilla lottoavat
* Eläkeläiset, kansaneläkeen pohjaosalla kituuttavat
* Muuten irtisanomista tai lomauttamista pelkäävät, eläkeputkea odottelevat
* Kunnan tai valtion palveluksessa olevat
* Muut

KAUPUNGINOSAT

* Keskusta

Lieksalaisittain "kylä" - "lähettääkö kylälle". Periferian keskus sijoittuu yhden tien, Pielisentie, varrelle, jossa keskellä kylää on Tokman-laatutavaran superparket, muutama kauppa, apteekki ja pankki. Väistämissääntöjä ei tunneta, vaan tekohampailla varustetut Lada-ukot ajelevat miten sattuu. Kaikki on kallista, mitään ei kannata ostaa. Keskellä kylää on pieni parkkipaikka, Kären-parkki, jossa ammattikoulun pojat ja muut työttömät koijarit yrittävät polttaa rengasta ja ajella pillurallia. Kaksikaistainen Pielisentie jakaantuu ala- ja yläkylälle niin, että Lieksan lehden konttuuri ja viinakauppa ovat ala- ja Jätkänpatsas yläkylällä. Kaupungin (onneksi) ainut lukio on (vielä) keskustassa. Vähän kauempana sijaitsee Lieksan amk., entinen kauppaoppilaitos eli pilluliiteri, jossa lieksalaiset ekonomit harjoittelevat laskentatoimia.

* Merilä

Merilässä sijaitsee ala-aste keskellä ei mitään.

* Partalanmäki

Suunnistettaessa keskustasta kohti Merilää sattuu matkalla pieni ylämäki, jota kutsutaan Partalanmäeksi. Partalanmäellä on kunnalliskoti, kerros- ja rivitaloja sekä muita homeomakotitaloja.

* Rantala

Rantala on lieksanjoen toisella puolella sijaitseva ihmiskloaaki, jonka paras osa on Mähkön hautausmaa: siellä makaavat näet kuolleet lieksalaiset. Lisäksi Rantalassa sijaitsevat kaupungintalo, jossa kunnanisät juonivat manöövereitään, alaikäisten kansoittama ala-aste sekä vanha meijeri.

* Riihivaara

Kaupungin kaatopaikka ja Lieksan ehdoton ykköskohde. Riihivaaralla sijaitsee hyppyrimäki, joka on yritetty kaataa, polttaa ja tuhota jo useiden sukupolvien ajan, mutta aina ne pystyttävät sen uudestaan. Lisäksi Riihivaaralla sijaitsee ampumarata, jossa aseen käsittelyä voi käydä kokeilemassa...

* Rauhala

Kovat jätkät Lieksan keskustasta ja sivukyliltä käyvät toisen asteen opintojaan Lieksan Rauhalassa sijaitsevassa ammattikoulussa. Lisäksi Rauhalassa sijaitsee autogrilli ja yläaste.

* Satama

Kirkosta eteenpäin jatkettaessa kuoppaisen tien päässä sijaitsee satama, jossa muutama soutuvene ja ruuhi. Lisäksi satamassa on kioski, josta voi ostaa mm. kondomeja, mikäli ne keskustan R-kioskilta ovat päässeet loppumaan tai ei muuten vaan ilkiä.

* Surkeenvaara

Tunnetaan myös nimellä Surpeenvaara. Kaupungin pohjoispuolella sijaitseva mökkikeskittymä ja syrjäytyneiden ihmisten pakopaikka. Täällä ihmisen turhamaisuus saa ulottuvuuden, josta et ole aikaisemmin voinut kuvitellakaan.

* Vehkakangas

Matalakattoisten homeomakotitalojen, räksyttävien koirien ja huonosti hoidettujen pihojen alue.

LIEKSAN VISKIVIIKKO

Torvensoitto ja junttihuumori yhdistyvät jännittävällä tavalla joka vuonna heinä-elokuun vaihteessa järjestettävässä Lieksan Viskiviikko –tapahtumassa. Päätappelupaikka on lainattu Olut- tai Viskiteltta, jossa paikalliset leijonat tarjoilevat virvokkeita torvensoittajaoppilaille sekä melun perusteella paikalle eksyneille, yleensä pyörää taluttaville lieksalaisille. Päivällä torvensoittajat töräyttelevät tavaratalon edustalla, kevyttä musiikkia, mitäpäs muuta, eikä se maksa mitään – joka ilahduttaa aina hintatietoisia lieksalaisia. Maksullisia ja vakavampia konsertteja järjestetään Kulttuurikeskuksessa ja kirkossa, mutta sinne ei lieksalainen kulttuurieliitti mene, ellei pankki tai paikallinen kyläkauppa tarjoa ilmaislippuja. Tapahtuman onnena ovatkin olleet valtion tukiaisrahat, ilmaiseksi soittavat torvensoittajat ja oppilasmaksut.

RUUNAAN KOSKET

Mikäli pitää viinan juonnista yksin erämaassa eikä arvosta suuria kalasaaliita, Lieksan keskustasta noin puolen tunnnin automatkan päässä Venäjän rajalle päin sijaitsee Neitikosken retkeilykeskus, josta lähtee (haja)polkuverkosto korpeen. Neitikoskessa ei kuitenkaan ole koskien kuohuntaa, jotka kannattaisi tulla katsomaan, vaan alueen ainoa merkittävä koski on Haapavitja. Haapavitja on kuitenkin asfalttiteiden ulottumattomissa ja liian kaukana huonokuntoisille lieksalaisille. Muut kosket Kattilakoski, Murrookoski, Siikakoski ja Paasikoski ovat vain pieniä kuohuja.

EVA RYYNÄSEN ATELJEE

Paikallisen talttahirmun, Ryynäsen Eevan puupökkelöitä on nähtävänä jo kuolleen taiteilijan pihapiirissä. Taiteilijan töiden erikoisuutena on, että yhtään suoraa lautaa, kevythirttä tai melamiinia ei ole käytetty: kaikkiin lautoihin on taltta kaivertanut jälkensä. Pihapiirissä on myös nk. pirun torjunta patteristo, Paaterin kirkko, jossa erikoisuutena ovat nukkumista ajatellen epämukavat penkit, saranoita rasittavat raskaat ovet sekä liian monimutkainen alttaripöytä. Kansallispukuihin pakotetut opasneitoset puhuvat huonolla englannilla ja saksalla turisteille käsittämättömiä termejä ja lieksalaiset tuovat Helsingin sukulaisseurkut katsomaan taidetta. Vanhaa sumppia ja pullaa saa rahaa vastaan kahviosta.

LIEKSAN KIRKKO

Vuonna 1979 poltetun kirkon tilalle rakennettiin helsinkiläisarkkitehtien innoittamana vuonna 1982 pannukakkua muistuttava kirkko kaupungin vetelään jokitörmään. Kirkon vuotava ulkokatto on hapettunutta kuparia ja sisäkattoa katsellessa tulee pää vain kipeäksi. Alttaritaulua ei tietenkään ole ja urut soivat epävireisesti – ja sekös on innostanut kourallista mummoja veisaamaan sunnuntaisin herra Jeesusta kirkossa.

PATVINSUON KANSALLISPUISTO

Koitereen pohjoispuolella sijaitsee turvetuotantoon kelpaamaton suopahanen, Patvinsuo. Suon biodiversiteetti on lieksalaisille käsittämätön miljoonine paarmoineen, hyttysineen ja suokasveineen, joita ei tunnista kuin luontokirjojen avulla, jos niinkään. Alueella on (haja)polkuverkosto, jossa liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Kännykän kuuluvuudessa esiintyy mukavia katvealueita, joiden varjossa on mitä ihanteellisinta keskittyä tavoitellakseen ykseyttä luonnon kanssa, tai ainakin läiskiäkseen hyttysiä päiviltä. Jotkin lieksalaiset luontoihmiset jaksavat olla vielä innostuneita muutamasta karhusta ja sudesta, joita ei ole yrityksistä huolimatta saatu lahdatuksi hakkuutyömaiden tieltä. Karhut ja muut mörri-möykyt ovat kaikonneet jo kauan ennen pitkospuiden rakentamista Patvinsuolta, mutta niiden kuviin voi törmätä iloisesti kallellaan olevissa opastauluissa. Puistoa kiertävät huonokulkuiset autotiet, joissa auton pohjan saa helposti ja edullisesti kätevän tuuletusaukon. Lintutorneista ei ole havaittu elävää toimintaa tällä vuosituhannella, mutta maastotakkiin pukeutuneelle citybongarille tornit ovat tuoneet lisää katu-uskottavuutta, mikäli sitä on mahdollista heille hankkia.

kaipausSunnuntai 09.08.2009 00:14

kaipais ei oo kivaa.. ei saa nukutuksi , ei saa mieltä rauhalliseksi, vatsassaki tuntuu epämukavalta. ei oo kiva, jos tietää että toinenki kaipaa ja tarvitsee seuraa ja lohduttajaa. itsekkin sitä kaipaan. ei ole kivaa tämä. yksin kykötellä ja toista ajatella. jos oisit lähempänä oisin jo luonasi nyt <3 mutta sen verta matkaa on että yöhön menisi hyvinkin syvälle..

mutta kaipaus on kyllä ihanaa, koska tiiän, että silloin joku on mulle todella tärkee, ja kun elämässäni ei oo mitään määränpäätä,niin ompahan jotain mitä odottaa <3 ja kun odotus aina päättyy, on se ihanaa :) päivä kerrallaan, ei suurempia askeleita elämässäni ole.. mutta iso kaipaus nyt. ja tämä on sellainen kaipaus mikä voi päättyä :) siinä suhteessa olen onnellinen, .. on tietty ikuisia kaipauksia, mutta muistotkin sitäkin kultaisempia <3

hajoan!Lauantai 08.08.2009 00:27

miten kolmat päivää voi olla näin vetämätön olo että ei jaksa ei mitään.. vaikka lähtis liikenteeseen..töissäki yleensä jossain välis piristyy yms tänäänki olevinaan päiväl olin liikentees yms ihan järkytys väsytys.. :( ei ooo yhtään kiva olla..