IRC-Galleria

Ny se alkoo:D!Perjantai 06.06.2008 01:02

Meinaa kentän teko:D:D!! Tänää tuli salaojaputket, suodatinkangas ja ojarumpu. Maanantaina ilmeisesti alkaa työt ja ens viikon aikana koko kenttä on parhaimmillaa jo valmis:D:D:D!!!!<3<3<3

Vuodatusta taas:/Tiistai 06.05.2008 04:00

Siivosin tänään mökötupaa, kun se terveystarkastaja tulee silloin keskiviikkona katsomaan, että kaikki on kunnossa. Enhän halua kenenkään rakkaan tallilaiseni saavan mitään allergijoita:)

Käteeni osui riimu Passetin riimu. Olen yrittänyt haudata sen mahdollisimman syvälle muiden tavaroiden joukkoon, mutta sieltä se silti osui eteeni. Ostin sen joskus Helsingin Horse showsta. Se karsiutui satojen muiden riimujen joukosta ja istui Passetille, kuin nenä päähän. Pöpö käytti sitä viimeisinä elinvuosinaan. Nyt riimu on tietysti jo kulunut, likainen ja ruosteessa, mutta ei tulisi mieleenikään pestä sitä, taikka heittää pois.

En ole hirvittävän paljon Passettia ajatellut hänen lähtönsä jälkeen, mutta riimu toi taas kaiken takaisin. Se tuoksui vielä vaimeasti Pöpölle. Itkua oli vaikea pidätellä ja pala kurkussa oli ehkä suurempi , kuin koskaan.

Vaikka Bonnie on ensimmäinen ponini ja ollut perheessämme jo kauan aikaa, antoi Passetti lyhyenä elinaikanaan enemmän, kuin keneltäkään voisi ikinä odottaa. Joka ikinen päivä huomaan poneissani piirteitä, jotka muistuttavat Passetista. Joka ikinen päivä huomaan tekeväni jotain, jonka Pöpö minulle opetti. Passetti kasvatti minusta ratsastajan, opetti luopumaan peloista.

"Anna tuulen puhdistaa, nostaa helmoja, heittää hiukset sekaisin." kevätmyrskyn kastella mekko liimata kiinni vartaloosi, olet kaunis, kaunis ja maailma on sun."

http://www.youtube.com/watch?v=HR2qPzoDMUk
Kesä on alkanut nyt myös täällä rappiotilallisen tallilla. Tänään oli varjossakin 21 astetta lämpöä. Eikös olekkin kiva nähdä ihmisiä iloisina kesävetimissä:D!?

Tänään otin suuren askeleen kohti uusia haasteita ja ehkä ristin itseni kylähulluksi, mutta HEI ONHAN NYT VAPPU:D! Niin ja tein myös mahdottomasta mahdollista...

Ensinnäkin nyt olen sivu eu-päättjien kansiossa heidän villeiltä vuosiltaan. Jos joku kysyy, mitä teen voit vastata: "Juu se on karjatilallinen!". Eheei, enkä hevosten takia lainkaan! Niinkuin aiemmin mainitsin uudet haasteet kutsuvat.

Asiahan on nyt niin, että nautaeläin ei voi olla lemmikkinä nykyisen lainsäädännön mukaan. Lehmä on tuotantoeläin, jonka pitää olla kirjoissa ja kansissa. Molemmissa korvissa on oltava muoviläpyskät, jotta eläin voidaan tunnistaa teurasjonossa. Jos nautaa ei ole asianmukaisesti rekisteröity se ei saa kuolla ollenkaan.

Viime perjantaina hain hirvittävän nipun lomakkeita kaupungintalolta. (Oli muuten uskomattoman ystävällinen palvelu siellä:D!) Tänään palautin ne vuodatettuani hikeä ja kyyneleitä täytön yhteydessä, ei nimittäin ole mitään hauskoja nuo eu -lomakkeet!

Jalassa mustat kangastennarit, päällä oranssi napitettava neule ja harmaa vekkihame, tukka pörrössä, kuin pellellä, astuin sisään lasiovista.

Nyt minulla on ihan oikea tila, jolla on ihan oma tilatunnus. Olen luonnollinen henkilö/ perheviljemä, joka on nautaeläinten pitäjä.
Tai no ainakin sen yhden laikukkaan, joka tuolla tallissa asuu ja tottelee nimeä Mirrinkäinen vastaamalla AMMUU<3 Sen yhden, joka oli karjan pienin ja tarvitsi heti penisiliini kuurin jäädäkseen henkiin. Sen yhden, joka on niin arka, mutta joka rakastaa harjausta ja hellimistä.

Minulla on ehkä suomen ainoa lehmä, joka on virallisesti kirjoissa lemmikkinä<3 Se ei koskaan tule joutumaan tuotantolaitokseen ja elää luultavasti pidempään, kuin yksikään toinen lehmä tänäpäivänä.

Moni on kysynyt minulta "miksi?". Miksi näen niin paljon vaivaa, jotta saisin eläimen, joka ei tuota minulle mitään rahan arvossa mitattuna. "Miksi?"

- Olen aina halunnut oman lehmän.

Kissaparka:SSunnuntai 16.03.2008 02:37

Surinalla oli onnenpäivä! Hän oli napannut hiiren, oikein mehevän sellaisen. Toipa sen näytille pihalle, jotta kaikki voisivat keittiön ikkunasta katsella riemujuhlaa. Hiiri lensi, sinkoili ja kieri. Surina syöksyi, kiehnasi ja sohi käpälällään. Oij sitä Onnea!

Silloin suuri musta varjo lipui pienen kissan ylitse. Ennenkuin Surina kerkesi edes tajuta, mikä siihen iski oli hiiri jo poissa! Hänen oma RAKAS hiirenraato oli varastettu! Se ,minkä hän oli suurella vaivalla saalistanut ja tuonut kansan keskuuteen. Ja nyt se kaikki oli poissa!!

"Minua ei turhaan kutsuta Surina Salamanteri Salamaksi!!" Julisti kissanpoika ja syöksyi pitkäkyntisen perään, kuin tuulispää.

Vähintäänkin hurjan vauhtimittelön jälkeen Surina luovutti, Hän kun ei osannut lentää. Osaatko arvata, mikä hiiren vei?
Surina palasi alakuloisena juhlapaikalle ja tutki, josko hiirestä olisi jäänyt rippeitä.

En tiedä koska hiiret ovat alkaneet kimmeltämään, mutta harakkahan sen siimahännän vei.. Ihan Surina-polon nenän alta:( Siellä se sitten lenteli pitkin pihaa hiiri nokassaan ja reposteli saaliillaan. Enää ei ole harakat minun lempilintuja! (Varsinkin ,kun kannan kaunaa niille varastamastaan sormuksestani! Tosin saattaahan olla, että hukkasin sen itsekkin 4wee silloin, ku olin;) ).

Titityyyyy:)Torstai 28.02.2008 01:06

Kevät kevät kevät kevät Karvaaaaaa!

Kuu kiurusta kesään
puolikuuta peipposesta
västäräkistä vähäsen
pääskysestä ei päivääkään

Mut entäs jos Hissu irrottaa tänä vuon jo nyt turkkinsa??

Voi elämämme kevät!Tiistai 26.02.2008 20:49

Hullullako halvat huvit? Ja kattia kanssa! Täytynee todeta, että päässäni ilmeisesti kasvaa joku paise tms, joka painaa tärkeää hermokeskusta! Muuten ei löydy selitystä sille, että olen välillä täysi tollo.

Syksyllä vannoin kautta kiven ja kannon käsi sydämellä; "Tänä talvena en hanki yhtä ainutta uutta hevosta ja edellisistäkin voisi joku lähteä. " Nojaa siinä sitä taas ollaan!

Eikös helmikuu ole vielä talvea? Eikös minulla ole jo tarpeeksi projekteja pihalla ennestäänkin? Eikä talliin varmastikkaan ole ilmestynyt lisäpaikkoja?!? Hyvät kanssaeläjät, nyt minulla on taas yksi sellainen pieni projekti lisää!

No onneksi se on edes söpö sellainen;)

Emman talli Paras tallixD!Tiistai 19.02.2008 20:32

Tai ainaki Bonnie on paras:)!! Sunnuntaina oltiin Kouvolas estekisois Satu(aikuisratsastajia) meni 50cm ja ite menin 70cmx). Bonnie voitti molemmat luokat ylivoimasesti!

http://www.kouvolanratsastajat.fi/ <- 17.2 tulokset:)

Bonniella oli mukana oma tsemijoukko Liina&Jenny team, jotka huolehti, et kaikki paikallaolijat tiesi, kuka poni on paras;) Kiitos ihanista "julisteista" ja yleisestä avunannosta<3

Mukana oli myös Jaana, joka tunnollisesti kävelytti Bonnieta väliajat, kiitos myös siitä oikein kovasti<3

Lisäksi paikalle oli saapunut lukuisia muitakin henkilöitä meitä kannustamaan:). Ei olisi kausi voinut enää paremmin alkaa!

[Ei aihetta]Keskiviikko 13.02.2008 01:18

Ylläri meni tänää iha sikahienosti:D!! Se osaa melkeen jo pysähtyäxD!!!
Ja sehän on sitten niin, että aamu koittaa vasta klo 09.00 väittivät tiedemiehet ja sen sellaiset mitä tahansa! Jos meidän talliin livahdat ennen kahdeksaa nousee puruistaan ylös kiukkuisia otuksia. Ne haukottelevat leuat loksuen ja katsovat sinua, kuin olisit aivovammainen, tunnekylmä yksilö, joka on juuri pilannut heidän päivänsä.

Tämähän ei minua häiritse sitten tippaakaan! Olen sopeutunut tilanteeseen, niinkuin cameleontti saharaan( tai jonnekkin sinnepäin?).

Mutta kuinkas sitten kävikään?

Aamuna eräänä heräsin. En ollutkaan ainoa, joka sen oli jo tehnyt!! Viereiseltä tyynyltä minua tuijotti joku musta, karvainen pallopää ...Perhanan Mopsi..!!!!

Se rontti oli asetellut itsensä vapaalle tyynylle! Sänkyä olisi ollut vaikka hurumykket ympäriinsä, mutta kun se tyyny oli niiiiiiin pehmeä<3 Minkäs siinä tekee pieni mopsi parka? (By the way se, että
mopsi oli sängyssä on so NOT sallittua)!

Siinä se ketale sitten häntä vipattaen tuijotti minua pyöreillä silmillään kymmenen sentin etäisyydellä kasvoistani ja AIVASTI!!!!

HYVÄÄ HUOMENTA KAIKILLE<3

[Ei aihetta]Keskiviikko 06.02.2008 14:45

Tänään tallissamme asuu viisi omalaatuisinta ponia. On pikkiriikkinen Pave-poni ja suuren suuri älykääpiö Ylläri. On valkea primadonna Bonnie ja oman tiensä kulkija Hissu, sekä lemmikkiponini Jonni, joka varmasti puree pääsi irti!

Jokainen heistä on minulle erityisen tärkeä, vaikka hermoja välillä koetellaankin ( lue etenkin Ylläri!) Tänne olen ajattelut kirjoittaa ponien tempauksia ja tallin kuulumisia. Toivottavasti viihdyt kanssamme jatkossakin:)!