IRC-Galleria

1982-2009Keskiviikko 30.09.2009 12:18

Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.

Kaapon muistolle<3

http://www.sukuposti.net/fakta.php?Numero=155700

hmmm jaa a...Keskiviikko 13.05.2009 01:33

Mistä tietää, että lapsesta kasvaa heppatyttö?

Tilly: Erve!
Tilly: Erve, ERrrVE!
Emma: äiti, yritä sanoa äiti:)
Tilly: KAKKA! :D

Tillyn tallin tarinatTiistai 14.04.2009 04:16

Tilly on ihana:]

Mummi on tuonut Tillylle sellaisen lelukaaren, jossa roikkuu keskellä muovinen, hymyilevä nalle. Tillyllä on aina valtavasti asiaa Herra-Nallelle. Hän selvittää asiaansa vimmatusti ja elehtii käsineen, kuin italiaano konsanaan. Useinmiten juttu on hauska, sillä molemmat hymyilevät suupielet korvasta korvaan venyneenä:).

Välillä Tillyä käy kuitenkin valtavasti ketuttamaan Nalleherran liian ylimielinen asenne, sillä Herra-Nalle ei ikinä vastaa hänelle saati sitten ilmettään väräytä:/ Toisinaan vain hytkyy kummallisesti...
Eläintarinoita:]Perjantai 12.12.2008 15:41

http://www.youtube.com/watch?v=pLxuT3ofg40

On se kiva aina välillä huomata miten eläimetkin huolehtii toisistaan<3

Tosin Witsillä on hieman omalaatuinen tapa osoittaa mieltymystään...Eilen hän seisoi Milan pyllyssä kiinni pää toisen persiin päällä. Mila ei tähän regoinut mitenkään, ennenkuin Witsi keksi alkaa nyhtämään Milan loimea. Vastakaiuksi Witsi sai rakkaudenosoitukselleen Milan happaman ilmeen ja satikutia minulta.

Jos Janelle laittaa ensin heinät heinäkaukaloon, niin hän heittää aina niistä puolet Mirrinkäiselle, koska Mirrinkäinen ei yllä syömään Janen puolelta<3

Näin yksi päivä, kun Surina ja Pörinä kulkivat yhdessä naapurinpapan pellolla. Ennen en heitä ole yhdessä nähnyt. Sanoin Surinalle illalla, kun hän taas tapansa mukaan tuli syliin kiehnäämään, että tuo vain siskokin kotiin, ettei tarvitse kylmässä ladossa asua.

(Niille jotka eivät tunne Pörinää; Surina ja Pörinä ovat ällistyttävän samannäköiset sisarukset, jotka heidän villikissa äitinsä meidän navetanvintille pyöräytti. Kun oli aika vieroittaa pennut hylkäsi äiti kovasti sairaan Surinan latoon, josta Surinan meille nappasin. Muut poikaset äiti kävi vieroittamassa kauemmas muualle. Keväällä, kun Pörinä alkoi odottaa omia ensimmäisiä poikasiaan se palasi omille synnyinkunnilleen. Täällä Tarhakalliolla kävi kuitenkin jo sellainen vilske, ettei oma vanha pesäkolo ollutkaan enää hyvä paikka poikasia kasvattaa. Pörinä asettui naapurin latoon asumaan).

Eilen illalla Surina ei halunnut tulla sisälle, vaikka vielä yhden aikaan yöllä kävin häntä huutelemassa. Hänellä oli selvästi jotain suurempia suunnitelmia. Aamulla huomasin Surinan ensin ikkunasta ja juuri, kun olin menossa avaamaan hälle ovea, huomasin myös Pörinän! Pörinä kipitti naapurin ladon suunnasta hevosten tarhan läpi jokin valtava musta mötikkä suussaan! Saavutettuaan Surinan molemmat lähtivät yhtämatkaa aitalle. Jani lähti jo tunnetuksi tulleen nokkansa kanssa kissojen perään ja kiipesi aitan vintille. Siellä oli Pörinä imettämässä mustaa kissavauvaa ja Surina seurasi hieman kauempana. Hän oli tuonut kuin tuonutkin siskon kotiin!

Mainittakoon, että aitan vitillä on lämmin riittämättömien eristeiden vuoksi, kun alakerran pattereiden lämpö nousee vintille. Huomasiko kukaan yhteyttä Janin nokan, yllätys kaninpoikasten ja kissavauvan löytymisen suhteen?

Vein Pörinälle ruokaa vinttiin. Eihän sitä tiedä, jos meillä vielä joku päivä asuu virallisesti Surina, Pörinä ja Santeri:)

Vihdoin se tuli!Tiistai 09.12.2008 00:39

Paketti:D!! Horzelta:D!!

Siellä oli Mirrinkäiselle pallo:] Se on punainen, Mauri kun niin pitää punaisesta:]

Tarhakalliolta kAjAhTaaAAKeskiviikko 26.11.2008 14:44

JeeJeeJEe Kohta on joulu kohta on joulu:D!! Lunta on tullut paljon ja lisää sais vielä samanmoisesti tulla, eikä tarvis sulaa pois:D

Surina oli tänään maailman ihanin! Se oli mun kanssa touhuamassa hevosille aamuheiniä, kun huomas polulla Frankin aikaisemmin siihen kakkimmat kökkelit:D Fränkhän nyt ei tietenkään peittele omia tuotoksiaan, niin surina reippaana peitteli ne pikkuveikan puolestaxD <3<3<3

Buballa taas on valtaisia ongelmia asioinnissaan, kun joka paikassa on kinoksia! Aamulla se pissi samaan kohtaan ainakin 30 kertaa. Siis niin, että se käveli 20cm eteenpäin, pissasi, kääntyi ja käveli 20cm takaisin päin-> pissasi, 20cm takaisin jne:D Tämä ilmeisesti siksi, ettei hän päässyt kierämään normaalia merkkausreittiään, joten johonkinhan ne 30 lorausta pitää päästää, kun ei kerrallakaan voi tyhjäksi laskea.

Kakka olikin sitten vielä vaikeampi! Ylläri oli lähdössä aamutunnille ja seisoi tallin etuosassa satuloitavana. Bubba ei millään löytänyt kakkapaikkaa, joten hän asentautui suoraan tallin oven eteen, että edes joku näkisi, miten hienosti hän osaa pökälöidä:D Buban Bubbamaiselle ilmeelle Vaikea oli olla nauramatta..

Mirrinkäinen sai ihan ihka oman riimun ja riimunnarun. Ne on vaaleansiniset. Mirrinkäinen pitää niistä kovasti.

Janilla kasvaa harmaita hiuksia.

Ny se alkoo:D!Perjantai 06.06.2008 01:02

Meinaa kentän teko:D:D!! Tänää tuli salaojaputket, suodatinkangas ja ojarumpu. Maanantaina ilmeisesti alkaa työt ja ens viikon aikana koko kenttä on parhaimmillaa jo valmis:D:D:D!!!!<3<3<3

Vuodatusta taas:/Tiistai 06.05.2008 04:00

Siivosin tänään mökötupaa, kun se terveystarkastaja tulee silloin keskiviikkona katsomaan, että kaikki on kunnossa. Enhän halua kenenkään rakkaan tallilaiseni saavan mitään allergijoita:)

Käteeni osui riimu Passetin riimu. Olen yrittänyt haudata sen mahdollisimman syvälle muiden tavaroiden joukkoon, mutta sieltä se silti osui eteeni. Ostin sen joskus Helsingin Horse showsta. Se karsiutui satojen muiden riimujen joukosta ja istui Passetille, kuin nenä päähän. Pöpö käytti sitä viimeisinä elinvuosinaan. Nyt riimu on tietysti jo kulunut, likainen ja ruosteessa, mutta ei tulisi mieleenikään pestä sitä, taikka heittää pois.

En ole hirvittävän paljon Passettia ajatellut hänen lähtönsä jälkeen, mutta riimu toi taas kaiken takaisin. Se tuoksui vielä vaimeasti Pöpölle. Itkua oli vaikea pidätellä ja pala kurkussa oli ehkä suurempi , kuin koskaan.

Vaikka Bonnie on ensimmäinen ponini ja ollut perheessämme jo kauan aikaa, antoi Passetti lyhyenä elinaikanaan enemmän, kuin keneltäkään voisi ikinä odottaa. Joka ikinen päivä huomaan poneissani piirteitä, jotka muistuttavat Passetista. Joka ikinen päivä huomaan tekeväni jotain, jonka Pöpö minulle opetti. Passetti kasvatti minusta ratsastajan, opetti luopumaan peloista.

"Anna tuulen puhdistaa, nostaa helmoja, heittää hiukset sekaisin." kevätmyrskyn kastella mekko liimata kiinni vartaloosi, olet kaunis, kaunis ja maailma on sun."

http://www.youtube.com/watch?v=HR2qPzoDMUk
Kesä on alkanut nyt myös täällä rappiotilallisen tallilla. Tänään oli varjossakin 21 astetta lämpöä. Eikös olekkin kiva nähdä ihmisiä iloisina kesävetimissä:D!?

Tänään otin suuren askeleen kohti uusia haasteita ja ehkä ristin itseni kylähulluksi, mutta HEI ONHAN NYT VAPPU:D! Niin ja tein myös mahdottomasta mahdollista...

Ensinnäkin nyt olen sivu eu-päättjien kansiossa heidän villeiltä vuosiltaan. Jos joku kysyy, mitä teen voit vastata: "Juu se on karjatilallinen!". Eheei, enkä hevosten takia lainkaan! Niinkuin aiemmin mainitsin uudet haasteet kutsuvat.

Asiahan on nyt niin, että nautaeläin ei voi olla lemmikkinä nykyisen lainsäädännön mukaan. Lehmä on tuotantoeläin, jonka pitää olla kirjoissa ja kansissa. Molemmissa korvissa on oltava muoviläpyskät, jotta eläin voidaan tunnistaa teurasjonossa. Jos nautaa ei ole asianmukaisesti rekisteröity se ei saa kuolla ollenkaan.

Viime perjantaina hain hirvittävän nipun lomakkeita kaupungintalolta. (Oli muuten uskomattoman ystävällinen palvelu siellä:D!) Tänään palautin ne vuodatettuani hikeä ja kyyneleitä täytön yhteydessä, ei nimittäin ole mitään hauskoja nuo eu -lomakkeet!

Jalassa mustat kangastennarit, päällä oranssi napitettava neule ja harmaa vekkihame, tukka pörrössä, kuin pellellä, astuin sisään lasiovista.

Nyt minulla on ihan oikea tila, jolla on ihan oma tilatunnus. Olen luonnollinen henkilö/ perheviljemä, joka on nautaeläinten pitäjä.
Tai no ainakin sen yhden laikukkaan, joka tuolla tallissa asuu ja tottelee nimeä Mirrinkäinen vastaamalla AMMUU<3 Sen yhden, joka oli karjan pienin ja tarvitsi heti penisiliini kuurin jäädäkseen henkiin. Sen yhden, joka on niin arka, mutta joka rakastaa harjausta ja hellimistä.

Minulla on ehkä suomen ainoa lehmä, joka on virallisesti kirjoissa lemmikkinä<3 Se ei koskaan tule joutumaan tuotantolaitokseen ja elää luultavasti pidempään, kuin yksikään toinen lehmä tänäpäivänä.

Moni on kysynyt minulta "miksi?". Miksi näen niin paljon vaivaa, jotta saisin eläimen, joka ei tuota minulle mitään rahan arvossa mitattuna. "Miksi?"

- Olen aina halunnut oman lehmän.

Kissaparka:SSunnuntai 16.03.2008 02:37

Surinalla oli onnenpäivä! Hän oli napannut hiiren, oikein mehevän sellaisen. Toipa sen näytille pihalle, jotta kaikki voisivat keittiön ikkunasta katsella riemujuhlaa. Hiiri lensi, sinkoili ja kieri. Surina syöksyi, kiehnasi ja sohi käpälällään. Oij sitä Onnea!

Silloin suuri musta varjo lipui pienen kissan ylitse. Ennenkuin Surina kerkesi edes tajuta, mikä siihen iski oli hiiri jo poissa! Hänen oma RAKAS hiirenraato oli varastettu! Se ,minkä hän oli suurella vaivalla saalistanut ja tuonut kansan keskuuteen. Ja nyt se kaikki oli poissa!!

"Minua ei turhaan kutsuta Surina Salamanteri Salamaksi!!" Julisti kissanpoika ja syöksyi pitkäkyntisen perään, kuin tuulispää.

Vähintäänkin hurjan vauhtimittelön jälkeen Surina luovutti, Hän kun ei osannut lentää. Osaatko arvata, mikä hiiren vei?
Surina palasi alakuloisena juhlapaikalle ja tutki, josko hiirestä olisi jäänyt rippeitä.

En tiedä koska hiiret ovat alkaneet kimmeltämään, mutta harakkahan sen siimahännän vei.. Ihan Surina-polon nenän alta:( Siellä se sitten lenteli pitkin pihaa hiiri nokassaan ja reposteli saaliillaan. Enää ei ole harakat minun lempilintuja! (Varsinkin ,kun kannan kaunaa niille varastamastaan sormuksestani! Tosin saattaahan olla, että hukkasin sen itsekkin 4wee silloin, ku olin;) ).