IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

SyrjähypytSunnuntai 25.11.2007 00:07

Liki kolmasosa suomalaisista näyttäisi tutkimusten mukaan teoriassa sallivan itselleen syrjähypyn. Kaikki eivät kuitenkaan käy vieraissa, vaikka tilaisuus tulisikin. Sukupuolten välinen ero on kuitenkin huomattava. Miehistä syrjähypyn hyväksyisi itselleen 37 prosenttia, mutta naisista vain 20 prosenttia.


Tärkeimmiksi syrjähyppyjä selittäviksi syiksi nousevat läheisyyden tarve ja emotionaalinen riippumattomuus sekä voimakkaat seksuaaliset halut. Syrjähyppy voi olla yhdenillan juttuja, joiden tarkoitus useimmiten on todistaa seksuaalinen kyky. Vakavat, pitkäaikaiset, ulkopuoliset suhteet ovat usein merkki suuresta oman elämän ristiriidasta tai esimerkiksi seurausta epätyydyttävästä suhteesta omaan kumppaniin.

Uskottomuus parisuhteessa on stressaavaa ja kiinnijäämisen pelko ahdistaa. Toisinaan kiinnijääminen on helpotus. Epätyydyttävä suhde joko päättyy, tai suhteen merkitystä joudutaan tarkastelemaan rakentavasti aivan uudesta, tuoreesta näkökulmasta. Varmaa on, että luottamuksen palauttaminen on kova urakka ja loukkaantumiselta ei voi välttyä. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Tällaisessa tilanteessa tarvitaan useimmiten ulkopuolista apua. Auttavia tahoja kannattaa kysyä vaikkapa oman asuinalueen terveysasemalta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.